Leedin Friida (nyk. Suri)

Lisätty sivulle: 2012-11-07

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Leedin Friida (nyk. Suri)
7.12.2012 Friida sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

19.12.2012 Suri on viihtynyt hyvin ja sopeutui uuteen kotiin odotettua nopeammin, oikeastaan heti. Nukkuu yöt nätisti, eikä koti-ikävästä ole ollut tietoakaan. Istumiset, maahanmenot etc. tekee kaikki putkeen, sapuskan kuvat silmissä. Noh, onpahan ainakin helpompi kouluttaa, kun on niin ahne :P

Hihnakävely sujuu jo kohtalaisen hyvin ja tekee tarpeensakin mieluiten ulos. Lenkeillä törmää väistämättä muihin koiriin, joihin Suri suhtautuu hyvin varauksellisesti ja jos vastaan kävelee vähänkin isompi yksilö, Suri murisee ja haukkuu poikkeuksetta aina. Hakeutuu tällaisissa tilanteissa usein myös taluttajan taakse turvaan. Tiedätkö onko tarhalta mahdollisesti jotain huonoja kokemuksia muista koirista?

Kuvan labbikseen tottui, kun oltiin saman katon alla pari yötä.

***

Narttupentu, 3 kk (marraskuussa 2012)

17.11.2012 Friidan sisarukset ja emo Leedikin ovat jo kotinsa löytäneet. Friida neitokainen on vielä omaa kotia vailla, mahtaisikohan neitoa onni suosia – pääsisikö pikkuinen yhdessä emon ja sisarustensa kanssa Suomeen kotimatkalleen, itsenäisyyspäivän tietämillä?

6.11.2012 Friida on pentueen tytöistä tummin ja siroin. Kaikki pennut ovat tottuneet tarhalla lapsiin ja tulevat hienosti toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Pennut ovat sosiaalisia ja iloisia, aktiivisia ipanoita. Pennut elävät tarhalla ulkohäkissä, eivätkä ole sisäsiistejä – sisäsiisteyden opettelu on uudessa kodissa edessä, samoin perus käytöstavat, hihnakävely yms arkiset asiat.

Leedin pennut ovat nyt luovutusiässä ja voivat alkaa etsiä omia kotejaan suomesta, virolaisten kotejen varausten peruunnuttua. Leedin pennut ovat nyt noin 2,5kk ikäinen ikäisiä ja ovat juuri saaneet rabiesrokotuksen. Rokotusten puolesta pennut ovat valmiita matkustamaan omiin koteihinsa joulukuun alusta alkaen. Pentueen emo Leedi on todella kaunis, siro, pitkäkarvainen ja hyväkäytöksinen koira. Leedi on todella rauhallinen ja tasapainoinen, pennuistaan loistavasti huolehtiva emo.

Pennut ovat kaikki hyvin pörröisiä ja heistä oletettavasti kasvaa emonsa kaltaisia pitkäkarviaisia kaunokaisia. Emo on n. 45cm korkea ja painaa n. 15kg. Pentueen isästä ei kuitenkaan ole tarkaa tietoa, joten pennut voivat kasvaa emoaan suuremmiksi.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus pentukoirasta on 200 euroa.