Leedin Eevald

Lisätty sivulle: 2013-01-19

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Leedin Eevald
29.1.2013 Eevald sai kodin Haapakoskelta narttukoiran kaverina.

***

Urospentu, 5kk (synt. 20.8.2012), kastroitu

27.1.2013 Eevald matkusti viikonloppuna kotihoitoon Valkeakoskelle.

***

19.1.2013 Eevald on yksi Leedin pennuista, se sai marraskuussa kodin virosta mutta on nyt palautunut tarhalla omistajansa vakavan sairastumisen vuoksi. Eevald matkustaa viikon kuluttua suomeen kotihoitoon ja siihen voi tulla tutustumaan. Eevald tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, on alistuva. Eevald tulee toimeen hyvin myös kissojen ja lasten kanssa. Eevaldin kerrotaan olevan luonteeltaan aivan kuin sisaruksensakin. Suomess Leedin pennuista omissa kodeissaan ovat Uku, Friida, Karo ja Kusti. Oikein mainioita ja iloisia pirpanoita kaikki. Pennut ovat kasvaneet ja kovasti ja ovat nyt reilun 10kg ja n. 40cm korkeita. Eli kasvua on vielä odotettavissa ja isompia heistä tulee kuin äitinsä. Eevald kastroidaan ennen hoitopaikkaan matkustamista joten hänestä peritään aikuisen koiran kulukorvaus 250e

Tarinaa pentueen alkutaipaleelta:
Leedin pennut ovat nyt luovutusiässä ja voivat alkaa etsiä omia kotejaan suomesta, virolaisten kotien varausten peruunnuttua. Leedin pennut ovat nyt noin 2,5kk ikäisiä ja ovat juuri saaneet rabiesrokotuksen. Rokotusten puolesta pennut ovat valmiita matkustamaan omiin koteihinsa joulukuun alusta eteenpäin. Pentueen emo Leedi on todella kaunis, siro, pitkäkarvainen ja hyväkäytöksinen koira. Leedi on todella rauhallinen ja tasapainoinen, pennuistaan loistavasti huolehtiva emo.

Pennut ovat kaikki hyvin pörröisiä ja heistä oletettavasti kasvaa emonsa kaltaisia pitkäkarviaisia kaunokaisia. Emo on n. 45cm korkea ja painaa n. 15kg. Pentueen isästä ei kuitenkaan ole tarkaa tietoa, joten pennut voivat kasvaa emoaan suuremmiksi.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus pentukoirasta on 200 euroa.