Leedi

Lisätty sivulle: 2012-07-09

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Leedi
15.9.2012 Leedi sai kodin Lahdesta.

***

Kuulumisia kodista:

9.2.2013 Kuvaterveisiä Leediltä ja Takolta. Erottamaton pariskunta :)

8.11.2012 Leedi lähettää terveisiä kodistaan Tako-rotweiler pojan kanssa.

19.9.2012 Lisätty Leedille kuva uudesta kodistaan. :)

***

Leedi on noin neljävuotias narttukoira Pärnun tarhalla.

21.8.2012 Leedi on varattu.

9.7.2012 Leedillä on kaunis iso rotwailermainen pää, jonka tämä tunkee häkin läpi aina kun kuljen ohi. Leediä ei voi siis ohittaa lähtemättä tytön kanssa lenkille. :) Hihnassa Leedi vetää, mutta ei mitenkään mahdottomasti. Leedin käyttäytyminen hihnassa on kovin tavanomaista tarhakoirille. Liikunta siellä on vähäistä, joten vihdoin lenkille päästäessä koiran kierrokset ovat melko katossa ja hihna tiukalla. Kuitenkin vartin päästä Leedi malttaa rauhottua ja ottaa kontaktiakin. Tyttö rojahtaa keskelle tietä selälleen maharapsutuksien toivossa :) Koitimme vetämisen suhteen pysähtymistaktiikkaa – aina kun hihna kiristyi liikaa, Leedi ei päässyt eteenpäin. Leedi vaikuttaa hyvin fiksulta koiralta, ja tämä taktiikka tehosi jo kymmenessä minuutissa. Tulevan kodin täytyy siis aluksi opettaa Leedille tämä, ja yhteisistä lenkeistä tulee mukavia kokemuksia.

Tarhalle tullessaan Leedi oli kovin huonossa kunnossa. Tyttö oli löydetty täynnä haavoja ja naarmuja. Jo silloin, huolimatta kovista kivuista, Leedi oli ystävällinen ja rakasti rapsutuksia. Ensitapaamisesta lähtien Leedi on aina kellahtanut eteeni maharapsutuksien toivossa. Nyt Leedi on kuntoutunut, haavat parantuneet ja turkki alkaa kiiltämään. Naarmujen alta on paljastunut hyvin kaunis ja elämäniloinen koira. Huolimatta vanhoista arvista, Leedi ei arastele ihmisiä vaan tulee kaikkia vastaan yhtä reippaasti ja avoimesti. Myös kaksivuotias lapsi oli Leedin mielestä ihan kiva juttu. :)

Leedi tulee tarhalla toimeen urosten kanssa, mutta ei tunnu pitävän muista narttukoirista. Tyttö ei tunnu tarhaoloissa haukkuvan, joten kerros- tai rivitaloasuntoakin voi ajatella, kunhan koti sitoutuu aktivoimaan tyttöä pitkillä lenkeillä ja erilaisilla tehtävillä.

Säkäkorkeus on noin 60cm korkea. Leedi tullaan steriloimaan.

Leedi luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi tytöllä on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta. Kulukorvaus steriloidusta koirasta on 250 euroa.