Laura (nyk. Ade)

Lisätty sivulle: 2011-12-12

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Laura  (nyk. Ade)
28.1.2012 Laura sai kodin Vantaalta.

***

Kuulumisia kodista:

25.5.2012 Heipsan! Nyt mä sen muistin tehdä; meinaa kirjoittaa kuulumisia täältä mun uudesta kodista, joka on AIVAN ihana! Kaikki alkoi silloin tammikuun loppupuolella, kun mami ja papi hakivat mut kotiin. Aluksi mua jännitti aaaaivan kauhiasti, tärisin autossa ja ihmettelin, että minnes mua nyt viedään. Autossa tuli paha olo silloin ja monen viikon ajan, mutta sen jälkeen se on ollut vaan jännittävää.

En sanonut mitään muutamaan päivään, tuijotin vaan isoilla nappisilmillä. Pian tajusin, että kaikki olikin aika kivaa, uutta ja hämmentävää. Sain uuden nimen heti ensimmäisenä päivänä, ja jo toisena päivänä tajusin, että mua kutsutaan luokse sillä. Mami oli aina niin iloinen, kun tein paperille pisut ja olin nätisti. Todella jänskää oli mennä ulos ja huomata, kuinka paljon siellä oli kaikkea. Jo ensimmäisen viikon jälkeen mummi sanoi, että luulisi, että olen ollut kotona jo monta kuukautta – olin kuulemma sopeutunut niin hyvin :)

Viimeiset neljä kuukautta on mennyt hirmuisen nopeasti. Oon tosi nopea oppimaan uusia juttuja, varsinkin kun saan namia aina välillä. Rohkeutta mulla on tullut pienen kylän verran lisää ja tulee edelleen joka päivä. Tykkään hakea palloa, antaa pusuja ja haleja, tulla sänkyyn aamulla herättämään mami ja papi,leikkiä (mua isompien) haukkukavereiden kanssa koirapuistossa, juosta pellolla ympyrää, antaa leikkaa kynnet ja putsaa korvat, nukkua omassa pedissä tai sohvalla, syödä kanaa, metsästää kärpäsiä, leikkiä sekä kieriä pallon kanssa matolla. Ainut mistä en tykkää, on käydä suihkussa. Kyllä se menee, mutta emmä siitä nauti. Ja joskus on vähän vaikeeta jäädä yksin kotiin, ainakin ensimmäiset kaksi minuuttia, kunnes mä nukahdan pyykkinarun alle.

Mitä tulee mamiin ja papiin, niin ne on aivan ihania. Mä tykkään seurata ja katella, mitä ne tekee. Useimmiten haluun myös haleja kaiken touhuumisen välissä, koska oon hieman hellyydenkipeä. Oon hurmannut ne ihan täysin heti ensimmäisestä päivästä lähtien, kun ne pusutteli ja rapsutteli mua. Myös kaikki niiden kaverit ja sukulaiset rakastaa mua, oon kuulemma niin söpö neiti ja mulla on ihana sekä empaattinen luonne. Tai no, nykyään oon nainen, koska mulla meni jo ne ärsyttävät menkat ohi.

Mami tossa vieressä käski kirjoittamaan, että oon maailman ihanin asia, mitä ne
olisi voinu toivoa. Kaipa mä sit oon aika hyvä tyyppi, johon kaikki ihastuu :) Nyt mä meen antaa niille molemmille paljon pusuja, ennen kuin me lähdetään pitkälle peltolenkille, missä mä saan juosta vapaana. Mä kirjoittelen taas myöhemmin kuulumisia!

***

Narttupentu, synt. 19.9.2011

8.1.2012 Laura on ystävällinen ja kaunis koiratyttö, joka juoksenteli muun pentulauman kanssa mielellään maatilan pihapiirissä. Ihmiseen puuhiin oli mukava osallistua ja välillä ottaa muistiinpanopaperin kulmasta kiinni ja nauttia rapsutuksista ja sitten taas mennä leikkimään sisarustensa kanssa.

13.12.2011 Laura on 14.9.2011 syntynyt narttupentu. Pentuja on yksi poika ja neljä tyttöä Luka, Lucia, Liliana, Laura ja Larisa. Pentujen perimässä on todennäköisesti saksanpaimenkoiraa ja laikaa. Pentujen kodin löytymisellä on kiire. Pennuista kasvaa keskikokoisia noin 50 cm korkeita. Pennut ovat valmiita matkustamaan Suomeen rokotusten puolesta 27.1.2012 lähtien.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.