Lahe

Lisätty sivulle: 2012-10-10

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Lahe
21.9.2017 Lahe saa jäädä nykyiseen kotiinsa.

***

29.8.2017 Lahe joutuu etsimään uutta kotia sille puhjenneen eroahdistuksen takia. Joskus Lahe osaa olla oikein kiltisi kotosalla, mutta toisinaan se raapii ronskisti ovia ja pissaa sisälle. Lahe on hyvin ystävällinen ja tottelevainen poika, joka tulee toimeen kissojen, lasten ja narttukoirien kanssa. Lahelle etsitään kotia, jossa olisi paljon aikaa ja osattaisiin kouluttaa eroahdistusta pois. Paras paikka olisi omakotitalossa, koirakokemusta jo kartuttaneesta perheestä. Lahe on saksanpaimenkoirasekoitus, ja uudelta kodilta toivotaakin kokemusta paimenkoirista. Lahe asustelee Lahdessa.

KULUKORVAUS koirasta on 300 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja nelosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä), ja on madotettu vähintään kertaalleen. Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koira on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.

***

18.1.2016 Lahe sai kodin Lahdesta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

19.1.2017 Nyt on ensimmäinen yhteinen vuosi takana :) kaikki on ollut alusta asti aivan ihanaa , mutkatonta ja riemukasta! emme ole hetkeäkään katuneet tätä päätöstä . vuosi sitten haimme Lahen uuteen kotiin! on juhlittu ihana joulu sekä hirvittävän pelottava uusi vuosi, kaikesta me olemme selvinneet, yhdessä! on löydetty koirakavereita sekä muutettu uuteen asuntoon :) muutto oli tietenkin jännittävä tapahtuma ja vähän pikkupojan masu temppuili mutta siitäkin me selvisimme ! emme voisi olla enää onnellisempia :)

***

Leikattu uros, noin 6 v. Suomessa

13.12.2015 Lahe etsii uutta kotia perheessä alkaneen allergian takia. Lahe on tottunut lapsiin ja kissoihin, ja monet koiratkin ovat Lahelle mieleen, varsinkin nartut. Tosin aivan taaperoikäiset voivat joutua kaahatuksi nurin, joten ihan pienten lasten perheeseen Lahe ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Lahe osaa käyttäytyä hyvin remmissä ja osaa peruskäskyt.

***

8.5.2013 Lahe sai kodin Ylöjärveltä.

***

Kuulumisia kodista:

27.8.2013 Meillä sujuu täällä kaikki oikein hyvin! Lahen kanssa tehdään pitkiä lenkkejä järven ympäri ja siitä poika todella nauttii! Muutaman kerran vapaana ollessaan on mennyt pulikoimaan ojaan ja se vasta lystiä onkin. :) Toisten koirien kanssa Lahe tulee vaihtelevasti toimeen…jos koira alkaa rähiseen heti Lahen nähdessään, niin Lahella menee hermot välittömästi! Siispä ollaankin aika varovaisia tuolla lenkkipoluilla…useimpien koirien kanssa Lahe kuitenkin tulee juttuun loistavasti ja koirien omistajatkin ovat vaikuttuneita meidän komeesta pojasta :)

Elo perheen lasten kanssa on ollut mallikasta! Lahe antaa lasten halia ja pussata ja on heitä kohtaan äärimmäisen rauhallinen ja pitkäpinnainen. Myös kotikadun muilta lapsilta Lahe menee välittömästi kerjäämään rapsutuksia. :)
Kissatkin on pikuhiljaa hyväksyneet uuden toverin perheeseen…jo niitä monta viikkoo ruokittiinkin saunan lauteille. :) Lahe on alusta saakka halunnut olla kisujen kaveri,mutta kissat ei ihan heti lämmenneet koiralle. :)

Lahe on kaikkiaan upee ystävä,joskin koulutettavaa on! Ollaan kovasti yritetty opettaa Lahe riekkumisesta ja meitä vasten hyppimisestä pois ja pikkuhiljaa parempaan suuntaan on menty! Siitä tulee vielä täydellinen kaveri <3

***

Uros, noin 3 v.

Kuulumisia hoitokodista:

24.4.2013 Kiltti Lahe vain nauttii kotielämästä ja hurmaa myös kaikki vieraat ystävällisellä olemuksellaan. Lahe oli pari viikkoa hoidossa ja hoitajatkin kehuivat poikaa todella kiltiksi ja fiksuksi kaveriksi. Poika oli oppinut hoitoaikana vetämään hihnassa, tai oli sitten muuten vain kovin innoissaan päästessään takaisin hoitokotiin ;) Lahelle etsitään aktiivista kotia, joka pystyy tarjoamaan tälle pojalle tarpeeksi ulkoilutusta, aikaa sekä tietenkin koulutusta. Lahe metsästi lenkillä itselleen pikkujyrsijän, joten yhteiselo jyrsijöiden tai muiden pikkulemmikkien kanssa uudessa kodissa ei välttämättä onnistu. Suhtautuminen kissoihin on edelleen epävarmaa. Uudella kodilla toivottaisiin olevan koirakokemusta, tai ainakin kiinnostusta koulutukseen, sillä välillä Lahe yrittää komentaa haukkumalla ja riekkumalla, varsinkin jos jotain superkivaa näyttäisi olevan luvassa eikä taluttaja osaa liikkua tarpeeksi nopeasti oikeaan suuntaan ;) Lahe on yleisesti ottaen kuitenkin tottelevainen ja osaa myös rauhoittua nopeasti.

14.3.2013 Ystävällinen Lahe on edelleen seurallinen, kiltti ja uskollinen ystävä. Lahe ei tule toimeen muiden urosten kanssa, ainoa poikkeustapaus on sellaiset urokset, jotka alistuvat välittömästi. Nartut ovat edelleen ok, mutta niitäkin Lahe alkaa myöhemmin komentamaan. Koirapuistoissa käynti kuitenkin onnistuu ja ulkoillessakin Lahe suhtutuu koiriin ensisijaisesti ystävällisen innokkaasti, etenkin pienet koirat ovat Lahen mielestä kivoja leikkikavereita. Lahe osaa olla kauniisti yksin kotona, myös vieraassa paikassa, eikä nakertele tai tuhoa irtaimistoa. Sisällä Lahe on superrauhallinen ja ulkonakin pysyy hyvin ulkoiluttajan hanskassa.

Peruskäskyt alkavat olemaan tuttuja ja Lahe oppii nopeasti yhdistämään käskyn eleisiin ja käsimerkkeihin, pelkkä äänellä käskeminen ei välttämättä aina riitä, poika on myös todella perso ruualle mitä onkin käytetty apuna tapojen opettelussa. Lahe tapasi viime viikolla vuoden ikäisen pikku taaperon ja suhtautui pikkuiseen äärimmäisen rauhallisesti ja antoi perheen tytön rauhassa silitellä ja tutustua itseensä. Lahe sopisi siis hyvin myös lapsiperheeseen. Pihan vahdiksi tästä pojasta ei kyllä ole, sillä antoi aurauskalustonkin työskennellä pihassa ilman minkäänlaista ilmoistusta. Muutenkaan Lahen tapoihin ei haukkuminen kuulu. Lahe on tottunut autoiluun ja junassa matkaamiseen, eli pojan voi rauhassa ottaa reissuille mukaan! Tätä kaunista ja hellyydenkipeää poikaa voi tulla sovitusti katsomaan Tampereelle.

11.2.2013 Lahe on rentoutunut entisestään ja paikanvaihdosta johtuva stressi hellittää, Lahe suhtautuu muihin koiriin koko ajan ystävällisemmin, nartut ovat ok mutta muille uroksille Lahe edelleen osoittaa olevansa kadun kingi. Lahe pääsi kokeilemaan irti olemista järven jäälle, jossa leikki pienemmän nartun kanssa oli vauhdikasta ja Lahe selvästi nautti juosta toisen koiran kaverina. Lahe tuli hienosti luokse kutsuttaessa, mutta loppua kohti uteliaisuus mennä vielä vähän pidemmälle kasvoi ja kutsuun vastaaminen alkoi olla epävarmaa, joten tottelemista on vielä harjoiteltava rutkasti.

Lahe tarvitsee paljon liikuntaa sekä tehtäviä ratkottavakseen. Kotona Lahe on rauhallinen, antaa vieraiden tulla sisään, ei pompi, ei hypi eikä puolusta ruokaa tai lelujaan. Harjaaminen ja kynsien leikkuu onnistuu todella nätisti. Välillä poika unohtaa, kuinka isokokoinen koira oikeasti onkaan ja yrittää melkein väkisin tulla syliin siliteltäväksi :) Lahe kiintyy todella voimakkaasti omistajaansa. Vieraisiin silittäjiin (niin lapsiin kuin aikuisiinkin) Lahe suhtautuu ystävällisen välinpitämättömästi.

3.2.1013 Lahe on ollut nyt noin viikon kotihoidossa. Poika on sopeutunut hyvin myös kerrostaloasumiseen, mutta uuden kodin toivotaan olevan joko suurehko asunto tai omakotitalo, sillä Lahe kyllästyy ja pitkästyy helposti sisällä oloon, mikä voi myöhemmin (ei vielä tällä hetkellä) ilmetä epätoivottuna käytöksenä. Lahe on täysin sisäsiisti ja osaa olla myös yksin kotona, viihtyy tietenkin paremmin seurassa ja seuraa omistajaansa kyllä joka paikkaan. Lahe on selvästi ollut kotikoirana, sillä automatkustamisessa ei ollut mitään ongelmia ja kotiin päästyä poika osasi kerjätä herkkujakin pöydästä. Lenkillä Lahe vetää vain hieman, eli eteenpäin mennään hihna suht´ kireällä, mutta käsivoimiaan ei Lahen kanssa menetä. Luokse-tuloa on jo harjoiteltu ja se sujuu hyvin, Lahe osaa muutaman käskyn, mutta täytyy ottaa huomioon ettei poika ole koulutettu ja koulutuksen jatkaminen sekä ylläpito on uudella kodilla vielä kokonaan edessä. Irti olemista ei ole harjoiteltu, mutta kokeilut on hyvä jättää siihen, kunnes Laheen saa varman kontaktin ensin hihnan päässä, muuten luokse tulo voi olla epävarmaa.

Lahe on hyvin kiltti ja oppii nopeasti ja on todella miellyttämisenhaluinen, joten koulutuksen pitäisi kyllä onnistua hyvin. Lahessa on suurta potentiaalia niin tottelevaisuuskoulutukseen, kuin mihin tahansa muuhunkin harrastukseen ja Lahe selvästi nauttii yhdessä tekemisestä. Lahe ei tule muiden koirien kanssa toimeen, ja etsii siksi kotia ainoana koirana. Lahe osoittaa paikan muille rähisemällä, jos pääsee lähietäisyydelle, etenkin muut urokset ovat ohittaessa haaste sillä Lahe on voimakas ja isokokoinen (38kg) koira. Lahe on myös innostuessaan hyvin pentumainen ja käyttää edelleen hampaitaan kädestä kiinni ottaessaan samalla kun hyppii ja ottaa tassuillaan äkkiä ympäriltä kiinni. Poika osaa kuitenkin myös rauhoittua, mutta vaatii selvästi pitkää pinnaa ja johdonmukaisuutta, kerran kielletty on aina kielletty ja kerran sallittu on Lahelle ”aina sallittua” :)ja tästä Lahekin pitää kiinni. Lahe on kerrassaan ihastuttava sydäntenmurskaaja, kiltti ja herttainen ja siksi toivotaan että tämä herkkä poika pääsee rakastavaan ja pysyvään kotiin.

27.1.2013 Lahe saapui Suomeen kotihoitoon.

***

8.12.2012 Lahe alkaa stressaantua tarhaoloissa, se haukkuu huomattavasti aiempaa enemmän ja on hyvin levottoman oloinen. Lahe kyllä rauhoittuu nopeasti, muttei näin herkkä ja kiltti poika tarhaoloissa pärjää. Lahen olisi jo kiire päästä pois tarhalta. Lahe on edelleen ystävällinen ja rauhallisesti ottaa vastaan hellyydenosoituksia.

12.11.2012 Lisätty uusia kuvia Lahesta.

10.10.2012 Lahe on saksanpaimenkoirasekoitus, jolla on ollut koti, mutta se on suurimmaksi osaksi juoksennellut vapaasti pitkin katuja. Tarhalle päätyessään koti ei tullut sitä hakemaan, joten Lahe etsii uutta kotia. Lahe on saanut matkoillansa haavoja poskiin ja rintaan, jotka ovat vielä paranemassa, mutta eivät ole vakavia. Silti Lahe tuntuu tulevan aika mukavasti toimeen tarhan muiden koirien kanssa, joten ainakaan aggressiivisuutta Lahen puolelta ei ole havaittavissa. Lahe on jopa yllättävän rauhallisen oloinen. Kun sitä lähestyy, se vain istuu ja katselee, kunnes on ihan vieressä. Kun sen on haistellut tarpeekseen se haluaa kovasti rapsutuksia, ja hyppää vasten jos niitä ei tulekaan. Lenkillä Lahe vetää vähän, mutta on hyvin hallittavissa ja tulee välillä itse luokse. Lahe hakee hyvin kontaktia ihmiseen, ja Lahelle voisi hyvinkin sopia vaikka tottelevaisuuskoulutukseen tai muuhun keskittymistä vaativaan harrastukseen. Lahe on noin saksanpaimenkoiran kokoinen.