Kuusti

Lisätty sivulle: 2012-04-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Kuusti
19.5.2012 Kuusti sai kodin Nummi-Pusulasta.

***

Kuulumisia kodista:

06/2013 Kävin Kuustia moikkaamassa 23.5 ja poika on kyllä mahtava pusu- ja halikone. Isosisko oli Kuustilta jouduttu laittamaan enkeliksi, onneksi pikkusisko jäi vielä kaveriksi. On mahtava poika ja tuli taas hyvä mieli kun poikkesin kahvilla heidän luonaan. Koira ja koti on kohdannut tässä tapauksessa 100%, mitä nyt pikku kujeita on poika tehnyt nuoruudessaan mutta nyt on nekin lopetettu. Kissan ja koiran kaverina on Kuusti talossa ja kaikki tulevat toimeen keskenään ja kivaa on.

06/2012 Lisätty Sumu-siskon vierailusta Kuustin kotona muutama kuva.

23.5.2012 Kuusti on sopeutunut hyvin, vain yksi vahinkohätä tulopäivän iltana. On leimatunut ensimmäiseksi minuun, eikä suostu lähtemään mieheni kanssa aamupissalle, on vain sänkyni vieressä, kyllä sitten illalla lähtee, kun olen tallilla puuhaamassa.

Ensimmäisenä yönä sakumme lähti juomaan, eikä Kuusti halunnut päästä häntä takaisin. Osoitin Kuustin pedille, jonne kiltisti meni. Tämä ei ole enää toistunut. Hän oli ilmeisesti pentueen pomo. Vanhempi narttumme ei anna hyppiä nenille. Mitään ihmeellistä ei ole tarvinnut, hän on hyvin vastaanottavainen. Lisäksi voi olla, että ensimmäinen
yö oli hänelle outo. Nukkunut on tosi hyvin.

Kuustiin kyllä helposti kiintyy ja hän on älykäs ja oppii nopeasti. Hihnassa kävelee jo nyt hienosti, kun sitä vain aluksi opasti ja kehui. On irti välillä ja suurimmaksi osaksi pitkä liina perässään, että saan helposti kiinni, tulee kyllä luokse, kun kutsun. Huomasin, että yrittää aidasta ali, jos rako suurempi (katsomaan, mitä toisella puolella olisi).

Kuusti on myös hyvin hauska ja iloinen ja uskon, että hänestä tulee meille hieno ja uskollinen koira. Nyt tänään täyttyy vasta 3 vuorokautta hänen tulostaan.

***

Kuusti, n. 5 kk (huhtikuussa 2012) etsii kotia Raplassa.

27.4.2012 Lisätty komistuneelle Kuusti pojalle uusia kuvia. Kuustista kasvaa komea poika.

3.4.2012 Kuustin tarina on tavallinen. Perheen koirat olivat päässeet lisääntymään keskenään ja pennuista haluttiin päästä eroon. Pentuja on yhteensä 5 kpl (3 urosta ja 2 narttua) ja ne päätyivät virolaiselle maatilalle kotia etsimään, toisen vaihtoehdon ollessa lopetus. Viron eläinsuojeluyhdistys on osaltaan tukenut pentujen hoitokustannuksissa. Maatilalla pennut ovat tottuneet toisiin koiriin, 10-vuotiaisiin lapsiin sekä myös pihalla ulkoileviin kissoihin. Urospennut ovat pentumaiseen tapaan toimeliaita ja reippaita kavereita sekä kovin ihmisrakkaita. Koirien rotuperimästä löytyy tiibetinmastiffia sekä astraliankarjakoiraa, minkä takia pennut etsivät kotia omakotitalosta rauhallisemmalta alueelta. Tulevan perheen tulee huomioida, että vahtitaipumusta voi ilmetä pennun kasvaessa. Sisäsiisteys ja hihnassakulkemisen taidot tulee opettaa uudessa kodissa.

Ote tiibetinmastiffin luonnekuvauksesta rotuyhdistyksen sivuilta:
Todellinen tiibetinmastiffi ei ole “helppo koira”, vaan maineensa mukaisesti hyvin itsenäinen. Luonteeltaan tiibetinmastiffi on pidättyväinen, rohkea ja säyseä, jopa leikkisä, mutta vartiointitehtävissään lahjomaton, eikä päästä vieraita alueelleen ellei omaa väkeä ole paikalla. Yöllä vartiointivaisto vielä voimistuu. Tiibetinmastiffi on paimen- ja suojeluvaistonsa ansiosta hyvä vahtikoira. Karskiudestaan ja suojeluvaistostaan huolimatta tiibetinmastiffi on hellä omaa perhettään kohtaan. Kotiseudullaan ne tottelevat pienimpiäkin lapsia. Tiibetinmastiffi saattaa vaikuttaa surumieliseltä ja etäiseltä, mutta se on aina oikeudenmukainen, ja sillä tuntuu olevan kyky ymmärtää ihmistä.

Tiibetinmastiffi tarvitsee maalaismaisen ympäristön ja oman pihan, josta se valitsee tavallisesti hyvän tarkkailupaikan, ja valvoo, ettei mitään yllättävää pääse tapahtumaan. Tiibetinmastiffi ei pidä kerrostaloasunnoista eikä suljetuista tiloista. Se viihtyy hyvin ulkona talvellakin. Sen on ollut sopeuduttava alkuperämaassaan äärimmäisiin sääolosuhteisiin, joten se sietää yhtä hyvin kylmää ja lunta, kuin kuumuuttakin.

Australiankarjakoira puolestaan on aktiivinen rotu, jolla on palveluskoiraoikeudet ja joka pitää puuhastelusta ihmisen kanssa. Eli pentujen rotuperima on varsin monipuolinen ja tarkkaa tulevaa luonnekuvausta on tässä vaiheessa mahdotonta antaa.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.