Kuku Ketuntyttö

Lisätty sivulle: 2012-01-19

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Kuku Ketuntyttö
24.3.2012 Kuku sai kodin pääkaupunkiseudulta

***

Kuulumisia kodista:

5/2012 Kuku on sopeutunut hyvin perheeseemme. Se on kiltti ja rauhallinen ja tykkää leikkiä. Se on myös kasvanut hyvin. Kävimme viime viikolla pentupiirissä ja huomenna alkaa pentukoulu, jota odotamme innolla :)

Reilu viikko sitten Kuku oli metsälenkillä ja kotiin tullessa se oli väsynyt ja takajalat ei kantanut kunnolla. Lepäsi muutaman tunnin pedillä jonka jälkeen pikkuhiljaa voimat palasi jalkoihin. Sama toistui muutaman päivän päästä lyhyemmän lenkin jälkeen mutta lievempänä. Käytiin tiistaina eläinlääkärillä joka löysi ainoastaan lievää aristusta takajaloista ja lattoi lähetteen Espoon eläinsairaalan ortopedille jossa kävimme eilen. Siellä lääkäri tutki takajalat ja havaitsi niissä löysyyttä. Lonkat myös kuvattiin, koska mielestäni oli hyvä nähdä missä kunnossa ne on, kun Kukussa selvästikin on seefferiä. Kuvasta lääkäri näki, että Kukulla molemmat lonkat löysät ja sanoi, että sille tulee kehittymään lonkkavika, joka vaatii keinonivelet mahdollistamaan normaalin elämän. Menemme seuranta kuvauksiin 4-6 viikon kuluttua. Leikkaus ei siis ole akuutti vaan on kuulemma parempi mitä lähempänä aikuisikää sen voi tehdä.

3.4.2012 Ensikuulumiset kodista: Meillä on mennyt ihan kivasti. Kuku on reipas neitonen tykkää kovasti leikkiä tavallisella pallolla ja pehmolla sekä aktivointipallolla nyt kun ymmärsi sen tarkoituksen :) Alku oli aika järkytys sekä minulle ja miehelleni emme osanneet kuvitella hakua ihan sellaiseksi kuin se oli. Koiralla oli matkapahoinvointia ja se oli varmaan peloissaan laivamatkasta sekä siitä, että sai uuden kodin. Alkupäivinä nukkui paljon ja oli aina vaan reippaampi herättyään. Liekö sillä ollut osuutta asiaan, että puhuin sille ja kehuin sitä paljon. Ruoka maistui alusta asti ja valitsi sisältä kaksi paikkaa joihin tekee tarpeensa. Ulos on pissannut vasta muutaman kerran mutta varmasti pikkuhiljaa sekin asia edistyy. Neiti on ollut muutaman kerran autokyydissä ja heti kun lähdetään liikkeelle siltä alkaa kuola valumaan eli ilmeisesti voi pahoin autossa. Menemme Kukun kanssa eläinlääkärillä pidettävään pentupiiriin, jossa opetellaan kynsienleikkuuta ja muita hoitotoimenpiteitä sekä etsin kevääksi meille sopivan pentukoulun niin pääsemme alkuun koulutuksessa. Kuku osaa jo istua käskystä:) Mukavaa kevään alkua :)

***

Kuku Ketuntyttö (n. 1,5 kk tammikuu 2012) etsii kotia Kohtla-Järven koiratarhalla.

Ketyntytöt pääsevät rokotusten puolesta Suomeen 24.3.

Kuku, Kitty, Kiia, Kauni ja Kunjan Ketuntytöt ovat joutuneet koiratarhalle jo noin viiden viikon iässä. Tytöt ovat samaa sisarusparvea ja etsivät nyt ymmärtäväisiä koteja, jossa on tarjolla rajoja ja rakkautta. Tyttöset ovat elämäniloisia kavereita, mutta tulevan kodin tulee opettaa tytöille koiranelämän perustaidot, kuten hihnassakävely ja sisäsiisteys. Myös koirakouluun on suositeltavaa mennä opiskelemaan ja tarjota myös siten koiralle virkistävää aktiviteettia elämään. Tyttösten vanhemmista ei ole parempaa tietoa saatavilla, mutta on arvioitu että tytöistä kasvaisi noin keskikoisia. Mutta aika näyttää minkäverran kokoa tytöille tulee. Tyttösten rotuperimä on melkoinen sekamelska, eikä siitäkään ole parempaa tietoa tarjolla, mutta todennäköisesti saattaa löytyä saksanpaimenkoiraa, laikaa ja/tai terrieriä tai sitten jotain ihan muuta :)

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.