Kretu

Lisätty sivulle: 2007-01-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Kretu
11/2005 Kretu sai kodin.

***

Lisätietoa Kretusta:Todella iloinen ja hyväntuulinen nuori herra, joka tulee toimeen toisten koirien kanssa. En suosittelisi kuitenkaan uroksen kaveriksi tai ainakin suhtautuisin asiaan varauksella. Kretun tosin voisi kuvitella sopeutuvan vanhan uroksen kaveriksi, joka on tottunut toisiin uroskoiriin kotonaan ja jos toinen koira ei ole dominoiva luonteeltaan. Sopeutuminen riippuu ihan toisesta koirasta, Kretulla ei ole ainakaan tässä elämän vaiheessa mitään muita koiria vastaan! Kretu ei vaikuta mustasukkaiselta mistään, ei murise luista tms. Koira on hieman pentumaisen leikkisä, ulos lähtiessä nappaa mm. hihasta hampaillaan kiinni ja mässyttää kuten pennuilla on tapana. Saattaa hypätä ihmisiä vasten. Lopettaa kyllä nopeasti, kun sille kääntää kyljen. Kretu ei ole tehnyt tarpeitaan sisälle, uskoisin sen olevan täysin sisäsiisti. Vahinkoja saattaa toki myöhemmin käydä.

Kretu vetää jonkin verran hihnassa. Vetäminen johtuu ihan kokonaan siitä, että sillä on ilmeisesti käytetty aikaisemmassa kodissaan fleksiä. Kyseinen tapa on mahdollista opettaa kokonaan pois! Kretu ei ole sen suhteen missään nimessä toivoton tapaus. Kretu on jo kävellyt todella hienosti hihnassa, kun on huomannut, ettei kiskomalla tulekaan lisää hihnaa. Kretu ei välittänyt ulkona pyöräilijöistä tai meluavista lapsista. Bussia ja junaa pelkää, kiskoo kaupungilla aivan hirveästi hihnassa pelon takia. Oli kuitenkin bussissa/junassa todella hienosti, ei oksentele tai huuda. Autokyytiin suhtautumista ei ole ollut mahdollisuutta kokeilla. Rappuset teettävät myös vaikeuksia.

Kretu ottaa ihmiseen todella hienosti kontaktia, eikä vapaana ollessaan jättänyt meitä hetkeksikään silmistään. Piti meihin jopa parempaa kontaktia kuin oma koiramme :) Kretu tuli myös todella hyvin luokse, eikä sen keskittymistä häirinnyt oman koiramme hösellys siinä vieressä. Kretun kanssa olisi aivan ihanteellista harrastaa jotain, vaikkapa tokoa tai jälkeä. Kretua ei ole liikutettu paljoakaan aikaisemmassa kodissaan, lihakset ovat olemattomat ja motoriikka on aika kehittymätöntä tuon ikäiseksi. Kretun kanssa kannattaisi pikkuhiljaa aloittaa metsässä kävely ja lenkkeily, jotta vahvistuisi. Todellakin varovasti, sillä ikää on kuitenkin vähän ja tottumattomalla liikkujalla lihakset kipeytyvät nopeasti. Kretu vaikuttaa helpolta koiralta MUTTA Kretu kaipaa ihmisen tukea, ohjausta ja sitä olisi osattava vahvistaa positiivisesti. Voisin myös kuvitella, että Kretu alkaa kokeilla jossain vaiheessa rajojaan. Kooltaan Kretu on noin 25-30kg ja säkäkorkeutta 65cm. Korkeutta tuskin kasvaa, mutta liikunnan ja massan kasvun myötä voisin kuvitella painon nousevan.

Kretu on 8 kuukauden ikäinen, keskikokoinen urospentu. Kretussa on ainakin saksanpaimenkoiraa ja mahdollisesti mustaterrieriä. Kretu on kotihoidossa Tampereella ja siihen voi sopimuksen mukaan mennä tutustumaan.