Kössi

24.04.2021

Alkuperä: Suomi

23.09.2023  Kössi siirtyi kotia etsimään Koiratarha Kulkurin hoiviin

16.06.2023

Missä viipyy ystävällisen ja vauhdikkaan Kössin koti? Kössi on edistynyt sijaiskodissa todella hienosti, hihnalenkit toisten koirien kanssa sujuvat hyvin, polkupyörällä tehdyt juoksulenkit poika hoitaa kuin vanha tekijä juosten pyörän vierellä koko matkan ajan, koirakaverin kanssa tai ilman. Osaa jo leikkiä toisten koirien kanssa maltillisemmin, ei enää päätöntä pomppimista toisten edessä. Energiaa Kössistä löytyy, se ei ole mihinkään pojasta kadonnut ja tuleva koti saakin varautua liikkumaan paljon. Metsälenkit ovat pojan mielestä ihan parhaita, riistaviettiä löytyy joten ihan irrallaan ei Kössiä voi lenkeillä pitää. Pitkän liinan avulla saa etäisyyttä taluttajaan ja tilaa ympäristön tutkimiseen.

01.03.2023

Energinen Kössi odottelee vielä omaa kotiaan. Hihnakäytös on jo todella hyvällä mallilla, hihnassa poukkoilu on jäänyt pois ja toisten koirien seurassa poika osaa jo hillitä innokkuuttaan. Kössi on myös löytänyt kateissa olleen riistaviettinsä ja kovasti olisi menossa metsään hajujen perään. Joten hyvinkin voisi olla mahdollista että pojasta voisi saada kaverin metsälle, oikeanlaisen koulutuksen avulla.

08.12.2022

Nuori rekisteröity jämtlanninpystykorva Kössi etsii uutta kotia. Kössi on hyvin ystävällinen, energinen poika joka kaipaa vielä paljon tapakasvatusta. Nuoruuden innolla poika on kovasti tutkimassa asioita ja mielellään ensimmäisenä. Aiemmassa kodissaan poika on elänyt ulkotarhassa joten kaikki uudet asiat ovat erittäin mielenkiintoisia. Kössi ei ole kiinnostunut metsästyshommista ja tämän vuoksi pojasta päätettiin luopua. Sosiaalistaminen on jäänyt hieman vajavaiseksi ja toisten koirien seurassa poika on hyvin innokas, hyppii ja pomppii toisten ympärillä eikä oikein tiedä miten muuten toimia. Sijaiskodissa totutellaan toisten koirien seuraan yhteislenkeillä jotka ovat sujuneet hienosti. Hihnassa kävelee reippaasti, hieman vetää alkumatkasta innoissaan mutta meno tasaantuu loppua kohden, on kuitenkin hallittavissa ja kuuntelee taluttajaansa. Yksinollessaan on siirrellyt lelujaan laatikosta pois ja pedistään peitteet lattialle, ei ole kuitenkaan tuhonnut mitään. Kössin tulevassa kodissa voisi mahdollisesti olla samaa koko luokkaa oleva sosiaalinen narttu jolla riittäisi energiaa nuoren uroksen kanssa juoksemiseen sekä olemaan esimerkkinä arjen eri tilanteissa. Toisen uroksen kaveriksi Kössiä ei luovuteta mahdollisten ongelmien välttämiseksi. Ei ole tottunut lapsiin eikä kissoihin.
Kössille haetaan kotia omakotitalosta ja tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan päivittäin koiran riittävästä liikunnasta, koulutuksesta sekä aktivoinnista. Kössi on sisäsiisti ja sijaiskodissa Vihdissä jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.