Kora

Lisätty sivulle: 2016-02-13

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Kora
10.3.2016 Kora sai kodin Lohjalta.

***

Steriloitu narttukoira, noin 1 v.

5.3.2016 Koran yksinoloharjoitukset sujuvat kokoajan paremmin, kaappien katselmukset ja ovenlistojen jyrsiminen ovat kokonaan jääneet pois ja Kora osaa rauhoittua ja nukkuakin jäädessään koirakaverin kanssa kahden. Yksinoloaika on nyt ollut maksimissaan tunnin kerrallaan, mutta pari kolme kertaa päivässä. Koralla on yhä hyvin kiire omaan kotiin, sillä viikon päästä alkaa kotihoitajan työt. Koran koti saa vinkkejä ja apua Koran yksinolon opetukseen, pääasia on, että uudella kodilla on useampi viikko tai kuukausi aikaa opettaa Koraa, ennen kuin Kora joutuu olemaan yksin useamman tunnin. Kora on nyt kolmessa viikossa kotihoidossa päässyt yli pahimmasta ahdistuksestaan, ja vaikka uudessa kodissa varmasti ensin mennään takapakkia, Kora on osoittanut että pystyy oppimaan yksinolon, kun kunnolla kotiutuu ja joka päivä harjoitellaan. Paras koti Koralleolisi rauhallinen, yhden tai kahden hengen perhe, jossa voisi olla kaverina toinen koira, mutta Kora saattaisi pärjätä hyvin ainoanakin koirana.

26.2.2016 Kora tarvitsisi pikaisesti kodin, jossa tytön ei tarvitsisi jäädä heti alkuun yksin, vaikka yksinoloharjoituksia kannattaa jatkaa heti kotiuduttua muun peruskoulutuksen ohella. Kora osaa tällä hetkellä olla ainakin noin puolisen tuntia yksin, ja tästä edelleen yksinoloaikoja pidennetään. Toki uudessa kodissa todennäköisesti yksionoloharjoittelu täytyy aloittaa alusta, mutta mitä tutummaksi uusi paikka tulee, sitä pidemmälle Koran kanssa varmasti pääsee. Korassa ei juuri muuta vikaa olekaan kuin eroahdistus, ja Kora on iloinen ja tottelevainen kumppani, joka olisi omiaan touhuamaan omakotitaloon vaikkapa aidatulle pihalle tai maaseudulle.

21.2.2016 Kora on isosta koostaan ja aikuisesta ulkonäöstään huolimatta vielä hyvin pentumainen, ja parasta on peuhata toisen koiran kanssa tai pyöriskellä hangessa, vakavasti Kora ei ota juuri mitään. Kora ei ainakaan toistaiseksi ole alkanut vahtia haukkumalla ovea, pihaa eikä vieraita ihmisiä, mutta voi olla myöhemmin vahtimiseen kyllä taipuvainen. Tosin tätä iloista tapaa suhtautua kaikkeen kun vahvistaa, Kora ei varmasti pahalla ainakaan ketään ota vastaan, vaikka haukku pääsisikin. Kora ei ole onneksi myöskään ylienerginen tai riehakas,; hyvä hankilenkki ja painiskelu koirakaverin kanssa antaa monen tunnin unet sisällä, eikä Kora ylly turhia veuhtomaan, ei hypi vasten tai ota hampailla kiinni ihmisestä. Yksinolo sujuu jo muutaman minuutin kerrallaan, mutta ahdistuessaan Kora availee kaappien ovia (myös pakastimen ja jääkaapin)ja tutkii sisältöjä kuitenkaan syömättä mitään. Myös pissa voi päästä sisälle, ja pieni ininä kuulua, mutta haukkumaan ei Kora kuitekaan yksinkään ala. Uudessa kodissa pitäisi siis olla osaamista ja aikaa totuttaa Koraa olemaan pitempiä aikoja yksin, selkeästi Kora sen oppii, kun vain joka päivä harjoitellaan. Viikossa Kora on jo edistynyt paljon, ja jos toisen koiran kanssa on painileikki kesken, ei Kora edes huomaa, että joku poistuu ulos. Koirakaveri olisikin Koralle erittäin hyvä, ja voisi auttaa yksinolon opettelussa. Kora osaa istua ja mennä maahan ja se tulee myös hyvin kutsusta luokse, mutta kaikkia näitä ja muita perusoppeja kannattaa vielä harjoitella.

13.2.2016 Kora on noin vuodenikäinen sekarotuinen tyttö, joka etsii uutta kotia omakotitalosta, osaavista käsistä. Koraa ei ole juurikaan koulutettu, ja se tarvitsee paljon liikuntaa, joten uudessa kodissa on oltava aikaa lihaskunnon kehittämiseen, peruskoulutukseen sekä yksinolon harjoittelemiseen. Kodissa on oltava jo ennestään kokemusta paimen- tai laumanvartijakoirista. Kora ei ole vielä sisäsiisti, joten myös tarpeiden ulostekemisen opetteluun on oltava uudessa kodissa aikaa. Kora kuitenkin osaa pyytää ulos, mutta jos ei siihen reagoi, tulee hätä sisälle. Kora osaa kulkea remmissä mukavasti ja on kaikille ihmisille ystävällinen. Kora haluaisi kovasti peuhata ja leikkiä hangessa ja onkin luonteeltaan iloinen ja pusutteleva tyttö. Kora painaa tällä hetkellä n. 30kg ja on säkäkorkeudeltaan 67cm. Korassa on ainakin pyreneittenkoiraa, etelävenäjänpaimenkoiraa, akitaa ja saksanpaimenkoiraa. Kora on leikkisä, ja ainakin tasapainoinen uros voisi löytyä kaveriksi uudesta kodista. Pienten lasten perheeseen Koraa ei suositella.

KULUKORVAUS leikatusta narttukoirasta on 300 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja viitosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi) ja on madotettu vähintään kertaalleen. Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koira on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.