Konsta

Lisätty sivulle: 2007-01-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Konsta
05/2003 Konsta tuli Suomeen ja vietti kotihoidossa ensimmäiset 2 viikkoa.

***

Konsta on kotiutunut hyvin ja siitä on tullut ihan äidin poika!! Konsta on todella hyväluontoinen. Tutut voi vääntää sen vaikka solmulle kunhan ei satu mihinkään. Ainoa asia mikä olisi kiva saada pois on se, että varastaessaan jonkin tavaran, se menee sängyn alle mutustelemaan sitä. Kun yritän ottaa pois tavaran se murisee. Kuitenkin kun saan Konstan häädetyä sängyn alta pois, se antaa helposti ottaa tavaran pois kunhan saan sen ensin kiinni. Ehkä sängynalus on sen turvapaikka jonne ei kannata tukkia..

Konstalle on annettu lupa olla sängyssä… :) (Se vähän lipsahti, kun Konsta oli niin hellyyttävä) Se ei kuitenkaan 15min kauempaa viihdy. Yölläkin se saatta käydä äidin vieressä ja käy sitten mun vieressä, mutta aina se sitten kompii sängyn alle tai menee pesutiloihin.. (Ne ovat viileämpiä näin kesällä.)

Konsta tulee mainiosti juttuun toisten koirien kanssa. Vastaan ei ole tullut vielä yhtään koiraa, jolle se ärhentelisi. Tietenkin on erikseen ne koirat jotka eivät pidä muista koirista. Kissoja, lintuja ja muita eläviä se tykkää jahtailla, mutta kuolleista yksilöistä se ei välitä. Lintujen se antaa nykyään olla aika rauhassa, kun on huomannut, että ei niitä saa kiinni.

Konsta viihtyy todella paljon ulkona. Konsta kyllä keksii puuhaa ulkona, vaikka tuntikausia! Se on opetettu olemaan häkissä ilman, että se alkaa huutamaan ja uikuttamaan. Se viihtyy häkissäkin ihan hyvin. Konstalle on annettu häkkiin kaikenlaisia virikkeitä, joita se voi purra, heitellä ja repiä. Se ei kuitenkaan syö esim. pahvia tai muuta sellaista. Häkki onkin välillä kuin pommin jäljiltä…

Konsta on nykyään sisäsiisti. Lukuun ottamatta yöllisiä vahinkoja, kun se ei oikein osaa pyytää yöllä ulos. Päivällä se kyllä ilmaisee tarpeensa.

Konsta pitää erityisesti jaloista. Usein se istuu jalkojen päällä ja joskus kävelee jalkojen välissä. Sängylläkin se useimmiten asettuu jalkojen päälle.. :) Isä nukkuu lattialla, kun se pääsee töistä ja Konstasta on tosi kivaa vähän näykkiä ja terrorisoida isän jalkoja. Isä onkin antanut Konstalle toisen nimen terroristi.. :)

Konstaa ei ole vielä pidetty irti ulkona, koska se ei oikein vielä tule luokse pyydettäessä ja ulkona on niin mielenkiintoista, ettei se keskity. Vieressä on myös tie, jossa kulkee ihan riittävästi autoja..

Konsta on aivan selvästi ‘perhekoira’. Aina, kun vieraita tulee sen voi kuvitella huutamassa: “Kiva,kiva jee jee. Vieraita!!!!” Se viihtyy kovasti meidän kaikkien seurassa ja huomaa, että kun useampi on paikalla se viihtyy vielä enemmän. Se onkin todella rakkauden kipeä!! Lenkeilläkin täytyy välillä pysähtyä, että voi oikein rapsuttaa ja leerata.. :) Se onkin ihanan ihana sylihauva!!! Koko perheen omakulta!!

Kun aluksi puhuin, että ottaisin Konstan mukaan, kun lähden opiskelemaan. Päätin, että Konsta saa jäädä kotiin äidin kanssa, koska se varmaan ikävystyisi. Se olisi vain mun kanssa ja se kun rakastaa ihmisiä.. Konsta on varmaan onnellisempi kuitenkin täällä kotona maalla ihmisten seurassa, kuin mun kanssa kaupungissa.. Mulla onkin kovassa harkinnassa sellainen pieni koira, jonka sitten ottaisin mukaan. Se olisi aluksi Konstankin kaverina.. Olen puhunutkin siitä jo ja äiti ainakin on myöntyväinen, mutta isästä en tiedä, kun se ei todellakaan ole suorasanaisimmasta päästä.. Olisikin tosi kiva saada kuulla, jos pieniä koiria olisi vailla kotia.. :) Voisihan sitä myös Viroon tulla katselemaan omaa koiraa ja muutenkin olisi todella ihana auttaa, mutta täytyy katsella rahavaroja.. Ja kun en teidä paljonko matka maksaa.

Kesäterveisin Elisa ja Konsta