Kongo

Lisätty sivulle: 2012-04-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Kongo
16.6.2012 Kongo sai kodin Orivedeltä.

***

Kongo (n. 6 kk, toukokuussa 2012) etsii kotia Raplassa.

21.5.2012 Kongon veljet ovat jo saaneet omat kodit ja Kongokin odottaa kovasti, että se ihka oma koti löytyisi. Poika on luonteeltaan erittäin ihmisrakas ja varmasti hyvä kumppani sille omalle perheelle. Pentulaumassa Kongo ei ole ollut päällepäsmärimmästä päästä, mutta on valitettavasti jäänyt hieman taka-alalle lyhytkarvaisena kaverina pidempikarvaisten ja monen mielestä kauniimpien veljesten saadessa kodit. Kongo muistuttaa luonteensa puolesta paljon Suomessa kotihoidossa olevaa Sumu-tyttöä, mutta ei ole ollut arka vaan kovin ihmiseen kiintyvä.

3.4.2012 Kongon tarina on tavallinen. Perheen koirat olivat päässeet lisääntymään keskenään ja pennuista haluttiin päästä eroon. Pentuja on yhteensä 5 kpl (3 urosta ja 2 narttua) ja ne päätyivät virolaiselle maatilalle kotia etsimään, toisen vaihtoehdon ollessa lopetus. Viron eläinsuojeluyhdistys on osaltaan tukenut pentujen hoitokustannuksissa. Maatilalla pennut ovat tottuneet toisiin koiriin, 10-vuotiaisiin lapsiin sekä myös pihalla ulkoileviin kissoihin. Urospennut ovat pentumaiseen tapaan toimeliaita ja reippaita kavereita sekä kovin ihmisrakkaita. Koirien rotuperimästä löytyy tiibetinmastiffia sekä astraliankarjakoiraa, minkä takia pennut etsivät kotia omakotitalosta rauhallisemmalta alueelta. Tulevan perheen tulee huomioida, että vahtitaipumusta voi ilmetä pennun kasvaessa. Sisäsiisteys ja hihnassakulkemisen taidot tulee opettaa uudessa kodissa. Pennuista kasvaa todenäköisesti ainakin isohkoja.

Ote tiibetinmastiffin luonnekuvauksesta rotuyhdistyksen sivuilta:
Todellinen tiibetinmastiffi ei ole “helppo koira”, vaan maineensa mukaisesti hyvin itsenäinen. Luonteeltaan tiibetinmastiffi on pidättyväinen, rohkea ja säyseä, jopa leikkisä, mutta vartiointitehtävissään lahjomaton, eikä päästä vieraita alueelleen ellei omaa väkeä ole paikalla. Yöllä vartiointivaisto vielä voimistuu. Tiibetinmastiffi on paimen- ja suojeluvaistonsa ansiosta hyvä vahtikoira. Karskiudestaan ja suojeluvaistostaan huolimatta tiibetinmastiffi on hellä omaa perhettään kohtaan. Kotiseudullaan ne tottelevat pienimpiäkin lapsia. Tiibetinmastiffi saattaa vaikuttaa surumieliseltä ja etäiseltä, mutta se on aina oikeudenmukainen, ja sillä tuntuu olevan kyky ymmärtää ihmistä.

Tiibetinmastiffi tarvitsee maalaismaisen ympäristön ja oman pihan, josta se valitsee tavallisesti hyvän tarkkailupaikan, ja valvoo, ettei mitään yllättävää pääse tapahtumaan. Tiibetinmastiffi ei pidä kerrostaloasunnoista eikä suljetuista tiloista. Se viihtyy hyvin ulkona talvellakin. Sen on ollut sopeuduttava alkuperämaassaan äärimmäisiin sääolosuhteisiin, joten se sietää yhtä hyvin kylmää ja lunta, kuin kuumuuttakin.

Australiankarjakoira puolestaan on aktiivinen rotu, jolla on palveluskoiraoikeudet ja joka pitää toiminnasta ihmisen kanssa. Eli pentujen rotuperima on varsin monipuolinen ja tarkkaa tulevaa luonnekuvausta on tässä vaiheessa mahdotonta antaa.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.