Komo

Lisätty sivulle: 2007-01-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Komo
03/2005 Komo sai kodin Tampereelta.

***

Kuulumisia kodista:

25.5.2008 Muutin perheeseeni, Tampereelle, kolmisen vuotta sitten. Asun tällä hetkellä Vihilahdessa. Minua sanotaan Komo Ilmariksi. Toinen nimeni tulee siitä, kun emäntäni on Irmeli. Olen arviolta noin 9-vuotias.

Alussa, kun tulin, haukuin kaikki, etenkin autot ja polkupyörät. Silloin asuimme keskikaupungilla ja olin aivan vauhkona kaikista liikenteen äänistä. Huonompiosaiset kulkijat olivat mieluisia tuttavuuksia. Sellaisten luokse pyrin aina häntä vispaten. Emäntä epäilee, että olen ollut Tallinnan kaduilla tällaisten ihmisten suojeluksessa. Nyt olen ihmisten lisäksi saanut myös koiraystäviä, etupäässä tyttökoiria. Käyn tervehtimässä heitä lenkillä ollessani, mutta leikkimisestä en erityisemmin välitä. Kotona olen kova pelaamaan palloa. Tuon aina pallon emännälle ja hän heittää sitä minulle. Isäntäni on keräilijä. Hän kerää mm. taskukelloja. Minä puolestani kerään ulkona kiviä. Valitsen kivet aina huolella ja sitten kannan ne kotiin. Minulla on niitä jo aikamoinen kasa korissa. Olen onnellinen koira. Minulla on hyvät oltavat ja minua rakastetaan paljon.

Terv. Komo Ilmari

**

Komon kuulumisia kotihoidosta:

Komo saapui meille lauantai yönä, eli pikku herra on ollut meillä hoidossa nyt viisi päivää. Komo oli tullessaan kovin kipeä, korvat olivat kuumat ja kovasti kutisivat. Samoin iholla ja silmissä oli tulehdus. Silti tämä pikku herra oli kovin iloinen ja utelias , tutki heti yöllä koko talon läpi ja lopulta rauhoittui sängyn viereen nukkumaan. Yö meni jokseenkin rauhallisesti, vaikka joka paikkaa kutitti ja kuumotti ja piti pitkin yötä raapia ja rapsutella. Sunnuntaina sitten mentiinkin heti eläinlääkärille joka määräsi antibiootteja ja korvatippoja, sekä lihotuskuurin.

Alkuun ei oikein antanut laittaa korvatippoja, olivat varmaan todella kipeät Mutta nyt alkaa jo olo helpottaa. Kun vähän rapsuttelee ja kehuu ja “salaa” tuikkaa tipat korviin, ei Komo ole juuri millänsäkään. Alusta asti on muutenkin antanut käsitellä hienosti! Suihkussa käytiin heti sunnuntaina, tiistaina leikattiin kynnet. Ei mitään ongelmia.

Herra on luonteeltaan kovin vilkas ja koko ajan pitäisi olla tekemässä jotain Häntä heiluu varmaan 90% valveilla olo ajasta! Komon suosikki puuhaa on tällä hetkellä makupalojen etsiminen (palloista ym. leluista toinen ei vielä oikein ymmärrä mitään). Muutenkin rakastaa niin paljon ruokaa, että sille on helppo opettaa temppuja Tällä hetkellä saa ruoan 2x päivässä ja siihen päälle vielä kaikki makupalat mitä saa kun leikitään / harjoitellaan temppuja. Eiköhän se painokin ala nousemaan.

Ulos lähtiessä istuu kauniisti odottamaan, että puetaan takki ja valjaat päälle. Rakastaa yli kaiken pitkiä lenkkejä. Olemmekin nyt joka päivä käyneet pitkän lenkin aina ennen auringonlaskua, jolloin ei vielä ole niin kovin kylmä. Lisäksi Komo rakastaa autolla matkustamista! Hyppää joka kerta autoon innoissaan ja myllää koko takapenkin (meillä siellä koirille viltti), sitten nukahtaa tyytyväisenä takapenkille. Esim. kun asioin apteekissa, istui herra kiltisti takapenkillä, ei haukkunut eikä riehunut. Kun tulin takaisin, heilutti häntää niin vimmatusti, haistoi hieman ja meni takaisin nukkumaan.

Komo on pieni mies, jolla on iso sydän. Se tarvitsee rajoja ja rakkautta. Ansaitsee lämpöä ja hyvää ruokaa. Ystäväksi toisen koiran, mieluiten pienen tytön (kun nämä meidän isot tytöt on välillä Komon mielestä vähän pelottavia =), josta sitten saa tukea ja turvaa yksinäisinä hetkinä. Ei varmaan löydy tarpeeksi sanoja kuvaamaan tämän ihanan koira herran todellista luonnetta, se tarvii itse nähdä. Tämä pikku herra on vienyt sydämeni niin totaalisesti, että eron hetkestä tulee varmasti vaikea… Hoitotäti Riikka ja karvaiset kaverit Karo ja Mindi

***

27.2.2005 Komosta kuoriutui siistimisen jälkeen hurmaava pikkukoira, joka joidenkin arvioiden mukaan voisi olla amerikancockerspanieli. Komo on energinen pikku touhottaja, jonka ikää tuntui olevan aika vaikea arvioida. Todennäköisesti se on noin 3-6 vuoden väliltä. Komo on kovasti tyttöjen perään, joten ehdottomasti suositeltaa on kastroida Komo uudessa kodissa. Lisäksi Komo tarvitsee perustottelevaisuuskasvatusta, mutta luonteensa vuoksi on varmasti helposti opetettavissa hyville tavoille. Saattaa olla haukkuherkkä, joten ei suositella kerros- tai rivitaloon, jossa haukkumisesta voisi koitua ongelmia. Komo tuntuu myös aristelevan jonkin verran isompia koiria, siksi sille kaveriksi voisi sopia pieni narttukoira, uroksiin suhtautuminen näytti riippuvan vastapuolen asenteesta. Hakumatkalla mukanaolleeseen toiseen urokseen ei alun jälkeen kiinnittänyt enää mitään huomiota. Komolle etsitään kotia, jossa ymmärretään tämän pienen koiran suuri luonne, sen kanssa olisi mahdollisuus aloittaa vaikka agilityharrastus, sen verran toimeliaalta tuo pikkutouhottaja vaikuttaa! Komon korvat ja silmät vaivasivat, joten se kävi tänään eläinlääkärissä. Se sai lääkkeet korva-, silmä- ja ihotulehdukseen, jotka ovat tulleet likaisen, huopuneen turkin seurauksena.

Komo on arviolta 3-6-vuotias uros, mahdollisesti spanielisekoitus. Komon turkki on pahasti huopaantunut. Komo on ollut Valgan tarhalla, ja yhdistyksemme sai siitä tiedon Petsin kautta Laralta. Hän kertoi, että Komo tarvitsisi hoitopaikkaa, koska sen turkki on niin pahassa kunnossa, ja sen alta löytyikin tulehduksia. Lara ja Sky helpottivat Komon oloa jo Viron puolella urakoimalla siltä 2,5 kg huopaantunutta turkkia pois.