Klara

Lisätty sivulle: 2012-12-13

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Klara
7.6.2013 Klara sai kodin Pomarkusta.

***

Steriloitu narttukoira, noin 5-6 v.

Kuulumisia hoitokodista:

20.2.2013 Kuluneen kuukauden aikana Klara on kokenut sekä ulkoisen että sisäisen muutoksen. Elämänilo on tullut takaisin, katse on valoisampi, turkki kiiltää ja jopa huumorintajua on alkanut löytymään.

Klara pitää pitkistä rauhallisista kävelyistä, jotka sujuvat jo varsin hienosti. Ei kisko eikä reagoi vieraisiin koiriin, ainoastaa ihmiset saavat neidon tuntemaan hienoista arkuutta, josta pääsee kyllä nopeasti yli. Vilkkaaseen aikaan emme ole Klaraa vielä vieneet keskustaan, mutta muina aikoina lenkit ovat sujuneet erittäin hyvin.

Vieraat ovat Klaran ainoa pulma, ja niille sitten haukutaan ja muristaan oikein olan takaan. Joidenki Klara antaa koskea, toisia ei suostu edes lähestymään ja ollaanki annettu neidon olla omassa rauhassa. Toisinaan vieraiden liikkuminen tai äänenvoimakkuuden nousu aiheuttaa rähinäkohtauksia, mutta ei ole sen vakavemmaksi mennyt. Ehkä tästä pikkuhiljaa totuttelemalla pääsee yli mutta aikaa se tulee vaatimaan.

Uudessa kodissaan Klara toivoisi saavansa koirakaverin, joka opastaisi maailman ihmeiseen rauhallisesti ja turvallisesti. Arkuutensa vuoksi en uskalla suositella Klaraa lapsiperheisiin, eikä myöskään kaupungin keskustoihin. Paras paikka olisi omakotitalo aidatulla pihassa jossa saisi rauhassa vahtia maailman menoa!

12.2.2013 Klaralle lisätty kuvia.

3.2.2013 Klaran vartioiminen on onneksi enimäkseen murinaa sohvalla, se ei edes mene ovelle vieraiden tullessa sisään. Kun sen antaa itse tulla tutustumaan, se kyllä antaa miestenkin rapsutella, mutta kaikkiin miehiin se ei edes mene lähemmin tutustumaan.Klara ei siis hauku tai rähjää, se vain ilmottaa, ettei halua lähempää tuttavuutta. Ulkona se välillä pääsee juoksemaan aidatulla alueella, ja vapaana ollessaan Klara hyväksyy miehetkin häntää heiluttaen. Klaralle olisi oikein hyvä tuki sosiaalinen koirakaveri, Klara leikkii pentumaisesti painien hoitoperheen nuoren koiran kanssa. Klaran koti voisi kuitenkin yhä olla jokin muu kuin kerrostaloasunto kaupungin keskustassa.

29.1.2013 Klara on alkanut jo vartioida kotihoitoperhettään, joten laumanvartija alkaa tulla esiin. Miehiä Klara arastelee, mutta ulkona lenkillä ihmiset eivät kiinnosta. Laumanvartijaluonteensa takia Klaran kodissa tulisikin olla kokemusta laumanvartijoista, ja paras paikka Klaralle olisi varmasti vähän syrjemmässä kaupungin vilinästä.

12.1.2013 Klara on ollut meillä meillä vasta viikon päivät mutta huomatta ero tytössä on jo tapahtunut. Alkuun oli kovin ujo ja arka ja suostui asustelemaan vain keittiössä. Tällähetkellä neitin retkottaa sängyssä peiton alla kumeasti kuorsaten :D Karu on tainnut auttaa aika paljon matkassa sillä nämä kaksi kaverusta leikkivät ja reuhaavat kuin pienet pennut. Klara on selkeästi saamassa takaisin sitä elämäniloa mikä tässä ihanassa tytössä on ollut piilossa jo hetken aikaa.

Klaran rujo ja karu ulkomuoto kätkee alleen sydämen joka on täyttä kultaa! Täysin sisäsiisti, rapsutuksia rakastava, hellä ja ihana tyttö tämä on. Klara etsii kotia vain tositarkoituksella, siitä ei ole ulkokoiraksi eikä kyllä vahtihauvaksikaan. Ihmiset on huisin kivoja Klaran mielestä ja rapsutuksia ei koskaan saa tarpeeksi :D

Klaran silmä on alkanut jo hyvin paranemaan mutta tulee tarvitseen tarkkailua ja silmätippoja vielä jonkin aikaa.

Kiitos rekuille että saimme tutustua tähän ihanaan sydämenvaltaajaan!

Terkuin Hoitotäti, Karu ja Klara

6.1.2013 Klara saapui kotihoitoon Suomeen

***

14.12.2012 Lisätty Klaralle video! Klara sai fanipostia Suomesta ja neiti tutki pakettia innokkaasti! Luut erityisesti olivat Klaran mieleen ja ne piti käydä jemmaamassa kopin taakse! Lisätty myös muutama kuva Klaran lenkkeilystä, kaverin olisi kovasti mukaan halunnut.

13.12.2012 Klara on ollut tarhalla jo jonkin aikaa, koska sen silmä oli pahasti vaurioitunut jo tarhalle tullessa, ja silmää on operoitu useamman kerran. Nyt Klaran silmä alkaa olla jo kunnossa, ja Klara voi etsiä uutta kotia. Klara on uskomattoman ystävällinen, rauhallinen ja kiltti, ja on tarhalle jo niin sopeutunut, että sen mielestä siellä on turvallista ja hyvä olla. Lenkille lähtö on ehkä tästä syystä hieman takkuilevaa, sillä Klara haluaa takaisin häkkiinsä jo noin 15 metrin jälkeen, vaikka siihen asti tulee oikein kiltisti taluttajan kanssa. Klara olisi juuri sopiva ihmiselle, jolla on aikaa ja hellyyttä jakaa, ja Klara menisi todela monenlaisessa kodissa, myös toisen koiran kaverina. Muut lemmikit ja lapset ovat myös Klaralle mieleen, joten Klara on hyvin turvallinen koira.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.