Kirppu

06.01.2017

Alkuperä: Suomi

05.04.2024  Kirppu sai kodin

11.02.2024

Monirotuinen pienehkö Kirppu herra etsii uutta kotia. Kirppu saattaa uusia ihmisiä tavatessaan haukahtaa muutaman kerran mutta herra on ihan ystävällinen luonteeltaan. Tutkittuaan uuden ihmisen on kaveria samasta hetkestä lähtien. Kirppu saapui ystävänsä Kamun kanssa yhdistykselle kotia etsimään omistajan elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Pojat on sijoitettu nyt eri sijaiskoteihin missä on toki koirakaveri seurana ja molemmat ovat pärjänneet hienosti uusissa ympyröissään ja tottuneet uuteen arkeen.
Kirppu tulee vaihtelevasti toimeen urosten kanssa joten sijoitetaan ainoastaan saman kokoisen narttukoiran kaveriksi.
Kirppu matkustaa autossa nätisti, ei pidä mitään meteliä eikä ole pahoinvoiva, ihmettelee omassa kuljetuskopassaan matkan etenemistä.
Hihnassa kävelee reippaasti, haukahtelee toisille koirille lenkin aikana mutta ei jää räyhäämään tilanteen mentyä ohi.
Kirppu on helppo ja miellyttävä koira. Ei turhaan hauku rappukäytävän äänille, mutta silloin kun haukkuu, varmasti herättää naapurit kauneusuniltaan. Pienellä koiralla on todella kova ääni. Ilmoittaa haukulla postin tulon ja isäntäväen saapuessa kotiin. Saattaa haukahtaa myös yllättävissä tilanteissa, esimerkiksi jos rappukäytävällä tulee joku epäilyttävä naapuri vastaan.
Kirpulla todettiin kastraation yhteydessä sydämessä selvä systolinen sivuääni joten lievä läppävuoto jo olemassa. Tämä saattaa pahentua iän myötä ja mahdollisesti kehittyy sydämen vajaatoiminnan oireita joihin tarvitaan lääkitystä. Tällä hetkellä tilannetta seurataan mutta tulevan kodin tulee varautua myöhemmin tarvittavaan lääkitykseen jonka avulla Kirppu voi nauttia hyvästä koiranelämästä vielä vuosia.
Kovasti läheisyydestä nauttiva Kirppu kaivautuu peiton alle vaikka väkisin nukkumaan joten tässä on harjoiteltavaa uudessa kodissa mikäli koiraa ei sänkyyn halua päästää. Kirppu on sisäsiisti ja sijaiskodissa Helsingissä jonne Kirppuun pääsee sovitusti tutustumaan. Painoa Kirpulla on noin 6kg ja korkeutta noin reilu 30cm