Kiara (nyk. Kira )

Lisätty sivulle: 2011-05-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Kiara (nyk. Kira )
29.7.2011 Kiara sai kodin Ulvilasta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

19.12.2011 Kiralle kuuluu tosi hyvää. On sopeutunut hyvin ja on tosi sosiaalinen. Lenkillä heiluttelee häntäänsä iloisesti jokaiselle vastaantulijalle, erityisesti lapsille. Kaikkia vieraita kohtaan on todella iloinen, ehkä vähän liiankin. Selvästi ei ainakaan traumoja ihmisistä ole :) Toisista koirista on myös tosi kiinnostunut. Kira ei turhia hauku, paitsi turvallisesti ikkunan takaa kun iltaisin sieltä tuijottelee muita koiria :)

Painoa on tullut noin 8kg täällä asuessaan, eli painaa nyt 23kg. Voimaa ja pituuttakin on tullut. Vetämistä harrastelee vielä lenkillä mutta alkuun verrattuna käyttäytyy hienosti hihnassa. Aluksihan Kiralla ei ollut aavistustakaan miten ja mihin päin hihnan kanssa piti mennä ja se sai pieniä hepulikohtauksia kun huomasi olevansa kiinni jossain. Sellaisia ongelmia ei enää ole, Kira on nopea oppimaan. On tosi fiksu elukka!

Ensimmäiset juoksutkin tuli tuossa pari kuukautta sitten, eli leikkaus olisi sitten vuodenvaihteessa edessä.

Kaikin puolin ihana koiruus. Jos nyt jotain negatiivista, niin yksin hän ei osaa olla. Se varmaan on yleistäkin. Alkuviikkoina rikkoi yksin ollessaan aivan kaiken mihin ylettyi ja kasvaessaan vielä uskomattoman korkealta sai tavaroita rikottavakseen. Koulutin sitä yksinoloon, ensin ei kahta minuuttia kestänyt yksin, sitten juuri ja juuri puoli tuntia. Päädyimme sitten häkkiin, koska ei ollut enää varaa menettää Kiralle tavaroita :) Häkkiä en olisi aluksi halunnut, mutta ostimme sitten tarpeeksi tilavan häkin ja huomasimmekin sitten, että Kira on paljon rentoutuneempi kun saa levätä häkissä yksin ollessaan. Siellä se aina nukkuu rauhassa kun kotiin tullaan, eikä senkään tarvitse ravata ympäri kämppää ja stressata silloin.

Kirasta olisi vaikka kuinka paljon kerrottavaa, mutta eiköhän tässä tullut tärkeimmät.
Liitteessä sitten kuvia hauvasta :)

***

Kuulumisia kotihoidosta:

7.7.2011 Kiara täs moi, olen ollut nyt täällä Somerniemllä sunnuntai illasta saakka kotihoidossa. Mun kaverina tänne jäi tuo Niina ja talon omat hauvat 4kpl tietty, joten olen tottunut isoihin koiriin eikä mua pelottanut yhtään. Olen reipas normi utelias pentu. Nopea oppimaan. Tänään opin istumaan todella nopeasti makkaran avulla:). Todella hellyyden kipeä olen. Tykkään nukkua ihan kiinni ihmisessä ja nopeasti sopeuduin tänne muutenkin. Ekan tunnin aikana opin että lattiakaivosta on kiva juoda kun ottaa vaan ritilän pois ja ei mennyt kun 2h kun nukuin jo hoito iskän kainalossa:)
Olen pieni kokoinen. Olen alle polvenkorkuinen ja painoa on varmaan joku alle 15kg:)
En hauku paljon ja vaikka talon omat koirat pihalla haukkuvat en lähde mukaan siihen vaan pötkötän mielummin sylissä sohvalla:) mutta osaan kyllä haukkua:)
Ruokani syön hyvin ja hampaat on oskaksi vaihtuneet joten luut ovat todella pop:)
Leluilla osaan myös leikkiä jo hieman mutta tv on aika pelottava siksi olen sylissä kun sitä katsotaan:)
Voit tulla tapaamaan minua Somerniemelle livenä:) sovit vain ajan ensin hoitomamman kanssa.
Näkyillään terv.kiara:)

3.7.2011 Kiara siirtyi Rekku Rescuelle kotihoitoon Somerniemelle.

***

27.5.2011 Kiara, Keiko, Kuura ja Kide ovat hyvin todennäköisesti samaa sisarusparvea, jotka oli toimitettu Kohtla-Järven koiratarhalle. Pentujen tarkemmasta taustasta ei ole tietoa. Sisarukset ovat nyt n. 3,5 kk vanhoja. Rotuperimästä ei ole tarkempaa tietoa, mutta pennuista kasvanee isohkoja ja rotuperimässä saattaa olla jotakin laumanvartijaa, joten tulevaa kotia etsitään vastuuntuntoisesta kodista, joka sijaitsee omakotitalossa hyvillä ulkoilumahdollisuuksilla varustettuna. Saattaa olla, että pennuissa ilmenee aikuisena vahtiviettiä, johon uuden kodin tulee varautua. Pennut ovat tällä hetkellä Raplassa hoidossa maatilalla ja hoitopaikassa niitä sosiaalistetaan toisiin koiriin sekä hoitopaikassa on myös lapsia, jotka viettävät aikaa pentujen kanssa. Tulessaan Suomeen pennut eivät ole sisäsiistejä sekä hihnakävely opetellaan uuden kodin toimesta. Pennut ovat tällä hetkellä reippaita ja ystävällisiä koiranalkuja.

Kulukorvaus pennusta on 200 euroa, se sisältää EU-passin, rokotukset, tunnistesirun, loishäädöt ja Traces-kirjauksen. Uusi omistaja hakee koiran Tallinnasta yhdistyksen avustuksella.