Kessu (nyk. Kessi)

Lisätty sivulle: 2006-08-11

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Kessu  (nyk. Kessi)
08/2006 Kessu sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

7.1.2009 Kun Kessu 4 kk:n ikäisenä tuli meille, huomasimme passista, että sen virallinen nimi onkin Kessi. Niinpä Kessistä tuli pikkuhiljaa myös kutsumanimi. Huhtikuussa Kessi täyttää kolme vuotta.

Se on kerrassaan rakastettava ja persoonallinen tyttökulta, joka pentuiän
hassuttelujen jälkeen (kuva tyynysota) on rauhoittunut kovasti. Se on terve,
reipas ja sosiaalinen, mutta tarvitsee selvästi paljon omaa tilaa ja rauhaa.
Kessi tykkää hellimisestä ja rapsuttelusta, mutta vetäytyy pian omiin oloihinsa tarkkailemaan, mitä ympärillä tapahtuu.

Kessillä on kova vartioimisvietti. Asumme omakotitalossa, jonka ohi ei kukaan pääse kulkemaan ilman, että Kessi sen huomaisi ja ryntäisi haukkumaan. Enää se ei onneksi hauku niin raivokkaasti kuin alkuaikoina, joten kun nykyinen postinkantajammekin on koirarakas, saamme toivottavasti jatkossakin postin portissa kiinni olevaan laatikkoomme. Yksi postinkantaja nimittäin uhkasi jo lopettaa postin jakamisen meille, mikäli Kessi jatkaa pelottavaa vartiointiaan. Vaikka Kessi onkin tosi kiltti, on se haukkuessaan pelottavan näköinen, onhan sen pää kuin scheferin ja fyysisesti se on myös hyvin voimakas. Sisällä kotona Kessi ei hauku kovin paljon, ainoastaan televisiossa näkyville eläimille, oli eläin sitten käärme, lehmä tai koira, niin ja silloin kun sanomalehden jakaja pamauttaa postilaatikon kannen kiinni turhan kovaa.

Kessillä on myös metsästysvietti. Kessi on usein päivisin talleilla emäntänsä Emmin mukana. Se saa silloin juoksennella vapaana ja tottelee hyvin, kunhan näkö- tai hajupiirissä ei ole jänistä tai fasaania. Joskus se myös innostuu jahtaamaan tarhoissa seisovia tai maneesissa juoksutettavia hevosia. Onneksi kuitenkin enää vain harvoin.

Kessillä on paljon koirakavereita, joista paras on tietysti perheemme portugalin vesikoira Bamse. Bamse on jo 12-vuotias, mutta on edelleen, suurelta osin Kessin ansiosta, pirteässä kunnossa. Kessi puolustaa Bamsea kuin naarasleijona poikastaan. Se on liukkaalla kelillä kiusallisen hankalaa, sillä kun kummatkin ovat hihnassa ja vastaan tulee isompi kokoinen koira, on murina ja vetäminen kovaa. Bamsekin on vanhoilla päivillään oppinut haukkumaan tällaisissa tilanteissa, jopa raivokkaammin kuin Kessi.

Koko perheemme on onnellinen Kessistä ja uskomme tunteen olevan molemminpuolisen! Ohessa kuvia, joissa mukana myös Bamse ja yhdessä Emmi,
Kessin emäntä.

***

Kuulumisia hoitokodista:

8.8.2006 Kessu on tosi kiva tytteli.On alkanut tottua oleman yksin hiljaiselta.Tule hyvin toimeen kissojen ja isojen koirien kanssa.Täällä hetkellä tarkka viela puru-luista. Rakasta pihalla juosta kovalla vauhdilla ja kaivata penskaiden alla.Joskus on nähtava vaan pikku peffa ja häntä. Rakasta kaikkein eniten nukkua öisin mun vieressa ja Ronja-kissan vieressa sängyssä.

***

Kesä 2006: Kessu on pieni pentu Viljandin tarhalta, aikuisena tulee olemaan korkeintaan keskikokoinen, mahdollisesti pienehkö, ikää tällä hetkellä kolme kuukautta, paino 5 kiloa ja säkä 16 cm. Kessulla on ilmeisesti murtuma varpaassa ja siksi se vietiin tarhalle, kun koiran hoitoon olisi pitänyt laittaa rahaa. Kessu on nyt yhdistyksellämme kotihoidossa Virossa. Kessu on kovin seurallinen pentu joka sopisi parhaiten kotiin jossa on jo aikuinen toinen koira. Ei kerrostaloon mahdollisen haukkumisen vuoksi