Kerttu (nyk. Minni)

Lisätty sivulle: 2007-01-25

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Kerttu (nyk. Minni)
06/2004 Kerttu muutti omaan kotiin Siilinjärvelle.

***

Kuulumisia kodista:

Aussimme Lili on jo 10-v., joten ajattelimme ottaa pennun ennen kuin väistämätön ero tapahtuisi. Kuinka sattuikaan, tutkiessani netin tarjontaa löysin Rekku Rescuen sivuilta ahkerien selauskertojen jälkeen Minni-pennun kuvan. Minni tuntui heti omalta.

Kun Minni sitten tuli myöhään yöllä kotiin pitkän ajomatkan jälkeen, oli se järkyttävän laiha, kuivunut, haiseva ja erittäin uupunut. Silti Minni oli suloinen ja liiankin kiltti; se suorastaan mateli ja kiemurteli maassa kuin sanoakseen “hyväksykää”.

Jo muutamien päivien kuluttua Minnin energinen luonne osoitti palautumisen merkkejä. Minnin silmät olivat aluksi kovin painuneet ja surulliset, mutta nyt ne vilkkuvat iloisesti ja kekseliäästi. Esimerkkinä ns. motivointipallon pelaaminen, jonka Minni oppi heti (aussimme ei ole vieläkään oppinut pallon ideaa).

Koirien keskinäinen yhteistyö ruoan hankinnan suhteen pelaa: Minni toteuttaa tuumat ja Lili osallistuu halukkaasti saaliin jakoon. Näin kävi mm. mummon täytekakun pohjalle, joka unohtui hetkeksi vartioimatta pöydälle. Toisaalta Minni seuraa tarkoin vanhemman koiran esimerkkiä, niin hyvässä kuin pahassakin :-).

Alkupäivinä ällötystä herätti Minnin tapa syödä pihalta kastemadot ja myyrä viereiseltä pellolta, mutta ymmärtäähän sen, että proteiinit on otettava talteen tilaisuuden tullen! Minni rakastaa pentujen tapaan leluja ja juoksemista. Innostuessaan se usein rämpii ojanpohjia myöten ja kylpyhuone on tullut tutuksi paikaksi :-). Viehättäviä luonteenpiirteitä Minnistä löytyy. Vaikka Minni riehuu rajustikin, niin silti se osaa rauhoittua nopeasti. Silloin Minnistä löytyy herkkätuntoinen pusuttelija.

Koiria on hauska seurata, koska ne ovat melko erilaisia persoonia: Hiukan kärttyisä Lili-neiti on pikku-hiljaa oppinut sietämään Minnin hännänhuisketta ja leikkiin kutsua. Lili kyllä osoittaa toisinaan “missä kaappi seisoo”. Minni puolestaan härnää nirppanokkaa syöksähtelemällä sitä hipoen hurjaa vauhtia edestakaisin. Toisinaan Lili jopa etsiytyy Minnin lämpimään kylkeen nukkumaan.

Odotamme jännityksellä kuinka suureksi Minni kasvaa, sillä kasvu on ollut silminnähden nopeaa. Aikaisemmat koirat kun ovat olleet kokoluokkaa dreeveri, mäyris ja aussi.

Parhain terveisin Minni, Lili ja niiden ihmiset.