Kerttu

Lisätty sivulle: 2014-07-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Kerttu
30.10.2014 Kerttu sai kodin.

***

28.12.2014 Kuvaterveisiä Kertulta!

***

Leikattu narttukoira, noin 6 v.

26.10.2014 Kerttu saapui kotihoitoon Nurmijärvelle.

28.7.2014 Kerttu on keskikokoinen ja -ikäinen narttukoira Tallinnan tarhalla. Lenkille Kerttu lähtee innokkaasti häntä huiskuen. Hihnassa koira kulkee hienosti, hihna löysällä, nenä vuoroin maassa ja vuoroin kohti taluttajaa.

Kerttu ottaa hyvin kontaktia, erityisesti herkkupalan avulla. Tuntuu että tälle koiralle namipussi on kaikkein paras motivaattori, vaikka rapsutuksetkin tämä ottaa ilolla vastaan. Kerttu on luonteeltaan melko rauhallinen, mutta pitää lenkkeilystä sekä uimisesta.

Kerttu on odottanut omaa kotia Tallinnan tarhalla noin vuoden. Kysynkin tarhan työntekijältä mistä tämä mahtaa johtua. Työntekijän mukaan Kertussa ei ole mitään vikaa, mutta tämä on vain liian huomaamaton – ei tarpeeksi pieni tai suuri eikä tarpeeksi nuori. Turkin värityskin taitaa olla liian tavanomainen. Luonteeltaan Kerttu on täyttä kultaa. Kerttu etsii kotia, joka huomaa tässä rouvassa koiran ansaitseman potentiaalin.

Kerttu ei räksytä, mutta haukkuu autoille, joten kaupunkiympäristöön Kerttua on vaikea nähdä. Tuleva koti voisi löytyä rauhalliselta alueelta.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 300 euroa.