Kerttu

Lisätty sivulle: 2011-01-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Kerttu
5.3.2011 Kerttu sai kodin Noormarkusta.

***

Kuulumisia kotihoidosta:

20.1.2011 Kerttu on sopeutunut hienosti sijaiskotiinsa. Se on oppinut sisäsiistiksi, kulkee nätisti narussa (välillä tosin autot ärsyttää) ja vihainen käytös on loppunut kokonaan. Nyt se sietää jo kieltämistä (ja joskus jopa totteleekin:D). Innostuessaan se vielä näykkii, mutta tämä ei ole enään sellaista vihaista puremista. Työpäivien ajan Kerttu on ollut yksin kotona haukkumatta eikä ole tuhonnut paikkoja ja nyt siis ei enään tee asioitaan sisälle. Se on innokas tekemään tuttavuutta ihmisten ja eläimien kanssa. Kerttu on kovin hellyydenkipeä ja näinpä se nukkuu kainalossa yöt. Tottelevaisuutta sen kanssa pitäisi harjoitella, mutta muuten siitä on tullut kiva seuralainen.

Kuulumisia kotihoidosta:

Kerttu tuli hoitooni 10.12.10 ja oli tosi stressaantunut ja aggressiivinen. Kiersi kehää asunnossa, läähätti, näykki, yritti purra ym. Viikon ajan tämä paheni jonka jälkeen hain dap pannan ja vähensin huomiota. Kerttu alkoi selvästi “parantua” kun oli ollut minulla noin kaksi viikkoa.

Kerttu ei pidä kieltämisestä ja reagoi tähän usein näykkimällä ja haukkumalla. Selvästi se tarvitsee voimakkaan, mutta lempeän johtajan, muuten siitä tulee pomo. Ulkona Kerttu on hienosti ilman remmiä, eikä karkaa ja toisiin koiriin suhtautuu ystävällisesti myös kissat saa olla rauhassa. Lapsiin ei myöskään suhtaudu vihaisesti, mutta en suosittelisi Kerttua lapsiperheeseen.

Se on kovin utelias ja touhukas ja tarvitsee paljon ulkoilua sekä aktiviteettia. Haluaa paljon rapsuttelua ja läheisyyttä vaikka onkin välillä melkoinen jääräpää.

Tämä näykintä ja uhittelu on siis vähentynyt, mutta vielä näitä on päivittäin, mutta näkisin, että oikealla opetuksella ja ajan kanssa nämä saisi kitkettyä pois.

t. Heli

2.1.2011 Kerttu on noin 6-vuotias steriloitu kettuterrierityttö, joka on tullut yhdistyksellemme loppuelämän kotia etsimään. Kerttu oli Seinäjoen löytöeläintarhalla ja Kertun aika tarhalla alkoi loppumaan jonka tähden eräs henkilö otti yhteyttä Rekku Rescue -yhditykseen, koska Kertulla oli aikaa enään kaksi päivää. Kerttu tuli kotihoitoon Parkanoon ja Kerttuun voi mennä tutustumaan sopimuksen mukaan.

***

Kertulle etsitään kotia, jossa Kerttua halutaan tukea ja opettaa “tavalliseksi koiraksi”. Kotia, joka haluaa paneutua Kertun ongelma käyttäytymiseen ja auttaa Kerttua pääsemään tavoistaan. Ei ensimmäiseksi koiraksi eikä lapsiperheeseen.

Kertun kulukorvaus 250 €. Kerttu luovutetaan uuteen kotiin steriloituna, rokotettuna, sirutettuna ja ulkoloishäädettynä.