Kenton (nyk. Kenny)

Lisätty sivulle: 2016-12-21

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Kenton (nyk. Kenny)
22.01.2017 Kenton sai kodin Vantaalta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

01.04.2017 Kenny tykkää telmiä pellolla ja metsässä – vaikka ei vapaana saa juostakkaan, niin pitkä hihna ei menoa hidasta. Kenny pääsi myös tervehtimään monia kollegoita työpaikallani Staralla, päivän piristäjänä & maskottina ja kyläilemään maalla mummolassa – uudet ihmiset ja paikat tuntuvat kiinnostavan ja innostavan, eikä stressaavan. Hyvässä suhteessa rauhallinen sohvaperuna ja menosta riehaantuva koikkelehtija. Kennyn ehkä pelottavin taival oli tottua busseihin, juniin ja jostain syystä pakettiautoihin, muttei enää pelottavia peltihirviöitä kavahda. Parin minuutin vaimea itkuserenadi saattaa päästä vieläkin, jos isäntä/emäntä lähtee, vaikkapa vain viemään roskia – paluun riemu on onneksi aina itkua suurempi.

12.2.2017 Kenton – nyk. Kenny – on ollut luonamme nyt kolme viikkoa ja on sopeutunut perheeseemme mainiosti! Ensimmäinen viikko oli hieman jännittävä kaikille – kahden touhukkaan narttukissan juostessa Kennyn ympärillä ja marsujen rokatessa olohuoneen häkissä. Pian Kenny oppi, ettei kissojen perään kannata juosta saati reihumisista välittää, eikä marsut sen kummemmin lopulta häntä kiinnostaneet. Kenny on alusta asti ollut mahtava kotikoira, joka selvästi luottaa ihmiseen: antaa hoitaa, leikata kynsiä, tirmmata takut ja pesukin meni suht kivuttomasti, vaikkei herra siitä erityisemmin pitänytkään. Hieman häntä alkuun ahdisti jäädä yksin kotiin (viikon emäntä vietti lomaa hänen kanssaan, vahtimassa että rauha pysyy maassa laumassa) ja ulvoa itkusti aina yksin jäädessään – nyt sekin tapa jäänyt, kun tietää että isäntä ja emäntä palavaat aina kotiin hänen luokseen. Vastaanotto on aina yhtä riemua kotiin tullessa.

Kenny on hyvin energinen lenkeillä ja leluilla leikkiessä, mutta toisaalta kotona hyvin lauhkea ja rauhallinen “sohvaperuna”, joka haluaa vain rapsutuksia, huomiota ja turkin harjaamista. Kenny on sopeutunut arkeemme ja rutiineihimme, tietää paikkansa perheessämme (nokkimisjärjestys selvitetty, vanhin narttukissa talon alfa boss ;D). Mainio kotivahti, perheenjäsen, lenkkikaveri ja erittäin fiksu kaveri, joka oppii uusia asioita hyvin nopeasti. Toivomme että vietämme uuden lapsosemme, Kennyn, kanssa vielä monia hyviä vuosia. :) Kiitos Rekuille, että teidän kauttanne hienot pienet sielut voivat löytää toisensa, karvaisia hetkiä ja mukavia retkiä! :)

***

Kastroitu uroskoira, noin 6 v.

03.01.2017 Kenton on kastroitu ja olisi valmis matkaamaan omaan kotiin! Tarhalla kokeilivat mitä Kenton tuumaa kissoista ja tutustuminen sujui hyvin, joten Kentonin uudessa kodissa voisi olla myös kissakaveri.

21.12.2016 Kenton ystävällinen uroskoira Virumaan tarhalla. Kenton ja, sen koirakaveri Riinu, joutuivat tarhalle niiden omistajan menehdyttyä ja Kenton onkin odottanut tarhalla uutta kotia syyskuusta lähtien. Kenton on siis aikaisemmin viettänyt tavallista kotikoiran elämää ja tottunut asumaan koirakaverin kanssa. Lenkille lähdettäessä poika on täynnä virtaa ja alkulenkki edetäänkin reipasta tahtia. Rapsutuksia ja nameja Kenton sentään malttaa tulla hakemaan ja selvästi nauttiikin saadessaan hiukan huomiota. Kenton on kiltti ja antaa nätisti käsitellä itseään. Tarhalla on kovin mutaista ja Kentonin pitkähkö turkki kaipaisinkin kunnon pesua ja harjaamista, jotta Kentonin komeus pääsisi esiin.

KULUKORVAUS leikatusta uroskoirasta on 300 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja viitosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi), ulkoloishäädön vähintään kerran sekä heisimadotuksen vähintään kerran (ekinokokki). Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koiralla on virallinen EU-lemmikkieläinpassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.