Keke

26.04.2016

Alkuperä: Suomi

01.06.2023 Keke sai kodin

15.05.2023

Kuulumisia kotihoidosta:

Kekestä on kotihoidossa kuoriutunut esiin oikein rakas ja iloinen kaikkia rakastavat koira. Keke ei viihdy yksin vaan haluaa aina olla siellä missä ihminen, ei väliä onko se vieras vai tuttu, kunhan saa olla ihmisen seurassa. Keke on rauhallinen ja todella hidas liikkeissään sille päälle sattuessa, toisaalta saattaa innostua uusista ihmisistä vielä pienellä hypyllä vasten. Kekelle paras paikka voisi olla  koti, jossa olisi ihminen jonka kanssa puuhastella kaiket päivät yhdessä, mennä yhdessä ulos ja ottaa päälle vaikka pienet päiväunet.

Kekellä on ollut ylipainoa ja onkin loppuelämänsä painon tarkkailussa, jotta kiloja ei pääse uudestaan kertymään liikaa. Omatoimisia ruokailuja pöydiltä ei ole kotihoitopaikassa tapahtunut eikä kerjäämistä, nykyinen ruoka pitää nälän kurissa ja vatsan kunnossa. Keke antaa nätisti käsitellä ja esimerkiksi kynsien leikkuu ja muut tarvittavat pesut sekä tutkimukset sujuvat ongelmitta. Yksin jäädessään Keke haukahtelee, mutta osaa olla muuten hienosti koko työpäivän ajan. Tärkeitä tavaroita kuten sukkia kenkiä ja kaikkea muuta suuhun sopivaa kantaa mukanaan, mutta osaa jo hienosti ulko-ovella päästää tavaroista irti tai vaihtaa makupalaan.

Lenkillä kulkee nätisti hihnassa, ei reagoi muihin koiriin tai ohittaviin ihmisiin. Jos jäädään naapureiden kanssa juttelemaan niin hakee rapsutukset ja menee maate siksi aikaa, että matka taas jatkuu. Juoksulenkille Kekestä ei ole, hidas kävely maailman menoa katsellen on Keken mieleen. Aidatulla pihalla ei reagoi ulkopuolella tapahtuviin asioihin, pääsääntöisesti makoilee aurinkotuolilla tai odottelee sisäänpääsyä. Yksin ei ulkona viihdy, silloin haukahtelee että joku tajuaisi oven avata. Keke ei kyllästy rapsutuksiin ja kotihoidon lapsi onkin aina sohvalla alimmaisena kun Keke kiipeää syliin rapsuteltavaksi.

03.05.2023

Komea kultainennoutaja-labradormix Keke etsii uutta kotia. Keke on ystävällinen herra joka osaa olla hyvinkin itsepäinen joissakin tilanteissa, tällöin voi esiintyä murinaa jonka varjolla on aiemmassa kodissa saanut tahtoaan läpi. Keken mielestä esimerkiksi mutaiset pihalelut voisi hyvinkin kuljettaa sisätiloihin, tästä kiellettäessä, on murissut ja yrittänyt oven raosta lelun kanssa sisälle. Aggressiivisuutta ei sijaiskodissa ole ilmennyt. Tarvitsee johdonmukaisen omistajan joka ei säännöistä lipsu sillä Keke käyttää kyllä tilanteet hyväkseen ja palaa helposti aiempaan ei toivottuun käytökseen.
Keittiön tasoille ei kannata jättää syötäväksi kelpaavaa esille, sieltä ne helposti katoaa Keken toimesta, varastelee herkästi ruokaa. Noutajamaiseen tapaan kanniskelee myös tavaroita suussaan, irrottaminen käskystä on Kekelle vielä vieras käsite. Sijaiskodissa harjoitellaan asioita päivittäin ja edistystä on tapahtunutkin.
Keke tulee vaihtelevasti toisten koirien kanssa toimeen, varmimmin narttujen kanssa. Nartun olisi hyvä olla oman arvonsa tunteva jotta ei anna Kekelle mahdollisuutta pomottaa. Sijaiskodissa on ystävällinen ja sosiaalinen narttu joka alkupäivinä ärähti liian innokkaalle Kekelle ja tämän jälkeen yhteiselo on sujunut hienosti. Toisen uroksen kaveriksi Kekeä ei sijoiteta. Kissoihin suhtautumisesta ei ole tietoa.
Automatkustus oli Kekelle aiemmin hieman haasteellista, ei halunnut pysyä takatilassa vaan tunki väkisin takapenkille. Matkustamista omassa tilassa on harjoiteltu sijaiskodissa ja tällä hetkellä Keke matkustaa takatilassa, mikäli on yrittänyt tunkea verkkojen läpi, on jämäkällä kiellolla keskeyttänyt toiminnan ja pysynyt omalla paikallaan.
Yksinollessaan haukkuu tästä syystä kerrostalo ei ole sopivin vaihtoehto. Mitään tuhoja ei ole tehnyt, seurana on ollut sijaiskodin narttu joten ihan yksin ei Keke ole ollut. Kekelle haetaan koirakokemusta omaavaa aikuiskotia joko rivi-tai omakotitalosta. Tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä riittävästä liikunnan, aktivoinnin ja koulutuksen määrästä. Ei sijoiteta ensimmäiseksi koiraksi. Keke on sisäsiisti ja sijaiskodissa Hämeenlinnassa jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan. Painoa Kekellä on 36kg.