Kasparaitis

Lisätty sivulle: 2007-07-31

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Kasparaitis
26.8.2007 Kasparaitis sai kodin Turusta.

***

Kuulumisia omasta kodista:

6.9.2007 Kasparaitis ja kaverit lähettävät terkkuja! Tarha jäi taakse 25.08.07 ja kaikki on siitä saakka mennyt paremmin kuin hyvin. Kotiutuminen sujui mallikkaasti eivätkä kissatkaan tuottaneet päänvaivaa. Vaikka Kassu on mies-arka koira ja monet jutut sitä pienesti jänskättävät – on ihan mahtavaa huomata, kuinka se kuitenkin pistää itsensä likoon ja karaisee itse itseään jännissä paikoissa. Viime päivinä Kassussa on ilmennyt erityistä iloa ja pilkettä, mikä tietysti lämmittää omaakin mieltäni.

Eilen käväistiin superkivalla eläinlääkärillä tehosteilla. Autoilu sujui taas kuin vanhalta tekijältä ja klinikallakin Kasparaitis oli oma leppoisa itsensä ja koisaili lopulta lattialla. Kassuhan oli tarhalla arvioitu n. 8-vuotiaaksi, mutta ell:n varovainen arvio iästä oli n. 5-6 vuotta, mikä tukee omia ajatuksiani koirasta. Muutenkin Kassu keräsi kehuja ja kaiken todettiin olevan ok. Tämä kaveri on ihan ykkönen kaikin tavoin, ei voi muuta kuin tykätä. :)

Syysterkuin, Sanna

***

3.8.2007 Häkin ohi kulkiessa Kasparaitis perääntyy varmuuden vuoksi muutaman askeleen. Sitä selkeästi hiukan jännittää. Enyan läsnäolo häkin ulkopuolella sai kuitenkin tämänkin ukon hyppimään häkkiään vasten ja haluamaan ulos.
Kasparaitis on helppo ulkoilutettava. Se kun ei hötkyile minkään takia.
Uudet asiat ukkoa selkeästi jännittävät ja niihin pitää tutustua hitaasti ja varovasti. Tämä koira kaipaa selvästi hiukan ihmisen tukea ja ohjausta.

31.7.2007 Tallinnan hoiupaikiin 25.07.07 tuotu n. 8-vuotias kauniin värinen uros koira Kasparaitis, reg. 6604. Kasparaitis omaa hyvin ilmeikkään pään, jonka lukuisat vanhat arvet kertovat aiemmasta elämästä, sekä inhimillisen katseen, jossa näkyy vielä hämmennys muutaman päivän tarhalla olosta. Koiralta puuttuu alaetuhampaita sekä sen takapäässä on pientä iän tuomaa jäykkyyttä, mutta turkki on kiiltävän musta ja lähes vailla harmaita karvoja.

Kasparaitis on leppoisa köpöttelykaveri, jonka perässä hihnassa ei tarvitse roikkua kyytiläisenä. Sen kuono nuuskuttelee maata ja ujosti se aina välillä silmäilee lenkittäjäänsä. Kasparaitis oli varovaisen kiinnostunut kaikista koiratovereista ja alkavissa rähinätilanteissakin se väisti kaikkia. Uudessa kodissaan Kasparaitis olisi varmasti mielissään jonkinlaisesta karvakorvaseurasta. Se vieraili myös kissahuoneen ovella, eikä osoittanut erityistä huomiota kissalaumaan, joten mahdollisesti tästä rauhallisesta kaikkien kaverista saisi myös kissojen ystävän.

Tämä ujohko herrasmies on todellinen kultakimpale, joka ansaitsee viimeisiin vuosiinsa rutkasti lämpöä, hellyyttä ja huolenpitoa. Varauduthan tätä(kin) koiraa harkitessasi myös mahdollisiin koiran iän tuomiin myöhempiin rahamenoihin.

Tuleva omistaja hakee koiran Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Kulukorvaus Kasparaittiista on 100 €.