Karvaparta Miku

Lisätty sivulle: 2012-06-07

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Karvaparta Miku
28.8.2012 Miku sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

21.12.2012 Miku lähettää koko Rekkujen tiimille kovasti terkkuja! Se on nyt kotiutunut pääkaupunkiseudulle ja nauttii olostaan uudessa kodissaan. Tuon energisen ja höpsön karvakerroksen alta on kuoriutunut erittäin rakastava ja kiitollinen kaveri, jonka seurasta kaikki ihmiset ovat nauttineet. Sen lempipuuhaa on juosta ympäri asuntoa pallo suussa ja ulkoilla koirapuistossa. Se on alusta lähtien ollut todella hyvä kämppis, sillä Miku ei ole tuhonnut ainuttakaan huonekalua, tai edes tehnyt tarpeitaan sisälle (paitsi kun se on ollut kipeänä). Miku ei myöskään vaadi tietynlaista aikataulua, vaan tyytyväisenä menee vuorotyöläisen rytmin mukaan.

Miku on todella fiksu koira, se nimittäin oppi peruskäskyt heti parin kertauksen jälkeen. Se tekee innolla töitä omistajansa kanssa ja on erittäin mielellään mukana kaikessa touhutuksessa. Siitä tulee aikamoinen kaveri pitkille kävelyretkille ja pyöräilymatkoille.

Mikusta paljastui myös vähän huonoja puolia. Sitä ei ole vissiin sosialisoitu kunnolla toisiin koiriin, sillä se alkaa aina hepuloimaan, kun joku koira tulee näköpiiriin. Ja kuten oli sanottu, sen peruskoulutus on tainnut jäädä vähäiseksi, sillä Mikulla ei ole paljoa kärsivällisyyttä ja sen kierrokset kasvavat erittäin nopeasti

Haasteita on siis kyllä meidän arjessa, mutta ollaan menty koirakouluun ja toivottavasti Mikusta tulee vielä kunnollinen koirakansalainen. Ainakin potentiaalia Mikussa on vaikka mihin, joten luottavaisin mielin katsotaan tulevaisuuteen. Ainakin omistaja kehuu koiraansa tutuille ja tuntemattomille, ja mainostaa, että Mikun hankinta oli paras päätös ikinä.

10.11.2012 Lisätty Mikulle uusi kuva omasta kodista.

***

Karvaparta Miku, noin 2v.

9.7.2012 Karvaparta Mikulla on pilkettä silmäkulmassa ja pentumaisuuttakin vielä ainakin mitä kuvissa poseeraamisen tulee :) Miku esiintyy uusissa kuvissa aidoimmillaan, partakarvat hieman sojottaen sinne sun tänne. Miku on nuoren koiran tapaan aktiivinen, muttei kuitenkaan mikään adhd-tapaus. Lenkkeillä Miku tykkäsi kovasti ihmisen kanssa. Muut koirat ovat Mikulle ookoo, eikä poika ole kovin haukkuvainen. Koiraharrastuksiin Mikusta saisi oivan kaverin.

7.6.2012 Karvaparta Mikulla on ollut koti vanhan ihmisen luona, joka totesi, ettei voimat enää riitä nuoren koiran kanssa yhteiseloon. Näin ollen Miku meinattin lopettaa, mutta pojalle löytyi kodinetsimismahdollisuus ja hän pääsi maatilalle hoitoon. Mikua on kehuttu ystävälliseksi pojaksi, joka on tullut hyvin toimeen 10-vuotiaiden lasten kanssa sekä muihin koiriin suhtautuminen on myös ollut ystävällistä. Miku tykkää kovasti olla ihmisen seurassa ja hoitaja onkin kuvannut Mikua suurisydämiseksi pojaksi. Poika on vielä melko kouluttamaton ja tapakasvatusta olisi hyvä olla tarjolla uudessa kodissa. Miku myös tykkäsisi omistajasta, joka olisi valmis puuhastelemaan koiran kanssa sekä käymällä pitkillä lenkeillä sekä tarjoamalle pojalle aivojumppaa. Mikussa on arvioitu olevan snautseri/suursnautseria/saksanpaimenkoiraa ja Miku painaa n. 25-30 kg.

Koira luovutetaan uuteen kotiin kastroituna, tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus kastroidusta uroksesta on 250e.