Karu Punanenä

Lisätty sivulle: 2012-04-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Karu Punanenä
14.4.2012 Karu sai kodin Kankaanpäästä.

***

Kuulumisia ja kuvia omasta kodista:

23.10.2013 Kuvaterveisiä Karulta!

29.11.2012 Moikka! Tosi paljon on jo kulunut aikaa kun Karu tuli meille kotihoitoon. Hoitoonhan sen piti tosiaan vain tulla mutta niin siinä kävi että tämä pieni karvapallo pissatassu vei paikan meidän sydämestä ja koti oli löytynyt heti ensisilmäyksellä!

Nyt tämä pieni pissatassu on jo iso ja komea nuori jätkä, joka on todellinen sydämenvaltaaja ja ihan kaikkien kaveri. Pentuajan Karu sai kasvaa maalla ja syksyn koittaessa palattiin “kaupunkiin”. Maalla jätkä oppi olemaan vapaana sekä tottui lapsiin, kissoihin ja toisiin koiriin. Uimista harrasteltiin ja sehän olikin vallan mahtavaa jätkän mielestä, kunhan vain vedessä ei ollut meitä “pelastettavia”, muthan se sieltä järvestä koitti aina paimentaa rannalle ja sitten pulahti itse nautiskelemaan. :) Talveksi ollaan suunniteltu vetovaljaita ja kuormaa, saas nähdä miten se onnistuu!

Kotona poika on todella rauhallinen, se nautiskelee kainalokoirana olosta eikä kiipeile seinille vaikkei joka päivä pääsisikään juoksentelemaan vapaana. Kaikki pitäisi lenkeillä tosin moikkailla ja itkupotkuraivarithan siitä seuraa jos kivaa kamua ei pääsekään tervehtimään. Tästä tavasta ollaan tosin aktiivisesti opeteltu pois. Karu ei myöskään kiskon pahemmin hihnassa. Naapureille pitää vähän haukahdella mutta kyllä häntä heiluen niitäkin moikkaillaan. Sisällä jätkä ei hauku ollenkaan, joskus tullessani kotiin sen pitää vähän “läksyttää” ja silloinkin se vain ulvoo, sekin loppuu kyllä komennettaessa.

Kaikinpuolin Karu on sulattanut koko suvun sydämet ja onkin saanut nimen Karu Karvakamu, se kertoo jo paljon tästä suloisesta jäpikästä!

Hyvää joulun odotusta!
toivottelee, Karu Karvakamu ja kotoporukat

***

6.4.2012 Karu matkasi kotihoitoon Kankaanpäähän.

***

Karu Punanenä (n. 4,5 kk) etsii kotia Raplassa.

3.4.2012 Karu Punanenän tarina on tavallinen. Perheen koirat olivat päässeet lisääntymään keskenään ja pennuista haluttiin päästä eroon. Pentuja on yhteensä 5 kpl (3 urosta ja 2 narttua) ja ne päätyivät virolaiselle maatilalle kotia etsimään, toisen vaihtoehdon ollessa lopetus. Viron eläinsuojeluyhdistys on osaltaan tukenut pentujen hoitokustannuksissa. Maatilalla pennut ovat tottuneet toisiin koiriin, 10-vuotiaisiin lapsiin sekä myös pihalla ulkoileviin kissoihin. Urospennut ovat pentumaiseen tapaan toimeliaita ja reippaita kavereita sekä kovin ihmisrakkaita. Koirien rotuperimästä löytyy tiibetinmastiffia sekä astraliankarjakoiraa, minkä takia pennut etsivät kotia omakotitalosta rauhallisemmalta alueelta. Tulevan perheen tulee huomioida, että vahtitaipumusta voi ilmetä pennun kasvaessa. Sisäsiisteys ja hihnassakulkemisen taidot tulee opettaa uudessa kodissa. Pennuista kasvaa todenäköisesti ainakin isohkoja.

Ote tiibetinmastiffin luonnekuvauksesta rotuyhdistyksen sivuilta:
Todellinen tiibetinmastiffi ei ole “helppo koira”, vaan maineensa mukaisesti hyvin itsenäinen. Luonteeltaan tiibetinmastiffi on pidättyväinen, rohkea ja säyseä, jopa leikkisä, mutta vartiointitehtävissään lahjomaton, eikä päästä vieraita alueelleen ellei omaa väkeä ole paikalla. Yöllä vartiointivaisto vielä voimistuu. Tiibetinmastiffi on paimen- ja suojeluvaistonsa ansiosta hyvä vahtikoira. Karskiudestaan ja suojeluvaistostaan huolimatta tiibetinmastiffi on hellä omaa perhettään kohtaan. Kotiseudullaan ne tottelevat pienimpiäkin lapsia. Tiibetinmastiffi saattaa vaikuttaa surumieliseltä ja etäiseltä, mutta se on aina oikeudenmukainen, ja sillä tuntuu olevan kyky ymmärtää ihmistä.

Tiibetinmastiffi tarvitsee maalaismaisen ympäristön ja oman pihan, josta se valitsee tavallisesti hyvän tarkkailupaikan, ja valvoo, ettei mitään yllättävää pääse tapahtumaan. Tiibetinmastiffi ei pidä kerrostaloasunnoista eikä suljetuista tiloista. Se viihtyy hyvin ulkona talvellakin. Sen on ollut sopeuduttava alkuperämaassaan äärimmäisiin sääolosuhteisiin, joten se sietää yhtä hyvin kylmää ja lunta, kuin kuumuuttakin.

Australiankarjakoira puolestaan on aktiivinen rotu, jolla on palveluskoiraoikeudet ja joka pitää toiminnasta ihmisen kanssa. Eli pentujen rotuperima on varsin monipuolinen ja tarkkaa tulevaa luonnekuvausta on tässä vaiheessa mahdotonta antaa.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.