Karu

2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

17.10.2021  Karu sai kodin

28.09.2021

Sijaiskodissa aloitetut yksinoloharjoitukset ovat alkaneet hyvin. Karun sijaiskodissa on saman kokoinen narttu jonka kanssa lyhyet, n. 15-30min pituiset yksinolot sujuvat jo ongelmitta. Työpäivät Karu kulkee vielä hoitajan mukana ja muutamia haukahteluja lukuunottamatta on käyttäytynyt rauhallisesti työpaikalla, vaikka joutuukin suurimman osan ajasta olemaan siellä yksin. Koirakaverin seura ja runsas päivittäinen liikunta, sekä päivittäiset yksinoloharjoitukset ovat rauhoittaneet poikaa kotioloissa selkeästi, eikä ihmisen poistuminen paikalta enää aiheuta välitöntä stressireaktiota.
Hoitotoimenpiteet, kuten kynsienleikkuu onnistuu hienosti pojan odottaessa palkkiota. Karulla on ilmennyt jonkin verran vahtiviettiä, joka on kuitenkin helposti hallittavissa. Esimerkiksi kotipihalla ollessaan Karu saattaa haukahdella kauempaa kantautuville äänille mutta kiellettäessä lopettaa samantien. Kaikkia, myös tuntemattomia ihmisiä Karu lähestyy aina häntä heiluen ja pusuja tarjoillen.

21.09.2021

Karu on 2-vuotias uros josta löytyy dobermannia, rottweileria, dogo argentinoa ja pitbullia. Karu etsii uutta kotia omistajan muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Tämä luonteeltaan ystävällinen ja avoin nuorukainen rakastaa ruokaa, lenkkeilyä, huomiota ja sohvalla köllöttelyä. Karu tulee toimeen lasten, kissojen ja narttukoirien kanssa mutta toisia uroksia poika ei siedä. Karu osaa matkustaa hienosti autossa ja kulkee hihnassa nätisti, vaikkakin käskyjen noudattaminen on pojan mielestä turhaa mikäli tiedossa ei ole jotain syötävää palkkiota.  Karu tarvitsee siis vielä peruskoulutusta sekä runsaasti liikuntaa ja muita aktiviteetteja. Karu on sisätiloissa rauhallinen ja hiljainen muun perheen/lauman ollessa paikalla, eikä hauku esimerkiksi ovikelloa tai muita ääniä, mutta yksin jäädessään tilanne muuttuu.
Karu on asunut aiemmin yhdessä veljensä kanssa, nyt ainoana koirana Karu kärsii eroahdistuksesta joka ilmenee mm. haukkumisena, ruoan varastamisena ja tarpeiden tekemisenä sisälle vaikka muutoin onkin sisäsiisti. Tähän Karu tarvitsee siis vielä harjoitusta ja uudella omistajalla on oltava riittävästi aikaa koulutukselle. Yksinoloja voisi myös helpottaa rauhallinen koirakaveri. Karulle etsitään kotia mielellään omakotitalosta tai rivitalosta ja uudelta omistajalta edellytetään aikaisempaa koirakokemusta ja koulutustaitoja.
Korkeutta pojalla on n. 55cm ja painoa arviolta 25kg. Karu on sijaiskodissa Espoossa jonne sitä voi mennä sovitusti tapaamaan.