Kalevi (nyk. Hemi), Tipsun pentu

Lisätty sivulle: 2007-01-22

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Kalevi (nyk. Hemi), Tipsun pentu
4.6.2006 Hemi sai kodin

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

5.1.2009 Hemille ei juurikaan mitään maailmaa mullistavaa ole tapahtunut, ellei muuttoa kerrostaloon lasketa. Hemiähän ei alunperin kerrostaloon suositeltu, mutta pitkän pohdinnan ja tuumailun jälkeen tulin siihen lopputulokseen että poika on sen verran säyseä että kokeillaan kuinka meidän käy. Muutto sujui rauhallisesti ja vaikka jännitin koiran reaktioita hissin suhteen, sekään ei tuottanut ongelmia. Olen ollut kertakaikkiaan hämmästynyt kun koiran kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, vahti haukkua poika välillä pitää, mutta pieni murahdus oven eessä estää ainakin toivomattomat vieraat. Asunnon läheisyydessä on mahtavan iso peltoaukea jossa ollaan pojan kanssa käyty vapaana juoksentelemassa, sekä lähellä oleva Laajavuori tarjoaa myös hienot ulkoilu puitteet. Ei tämä elämä kaupungin läheisyydessä niin pahaa sitten kuitenkaan ole.

Uusia koirakavereita on kerätty roppakaupalla ja edelleen käydään myös säännöllisesti kotopuolessa “maalla” seisojien kanssa juoksentelemassa. Hemillä on ehkä pikkuhiljaa havaittavissa pientä rauhoittumista, eihän poju koskaan ole mikään ihan mahdoton ollut, mutta nyt siitä selvästikkin alkaa kasvaa “iso mies”.

Hemihän myöskin kastroitiin -07 keväällä, operaatio meni hyvin ja parantuminenkin tapahtui todella nopeasti. Parin päivän päästä leikkauksesta alkoi olemaan jo vaikeaa pidellä koiraa levossa kun vauhtia ja energiaa olisi riittänyt enemmän kuin tarpeeksi, muuten ei olla ell jouduttu käymään kun pakollisten rokotusten takia, eli hyvin on terveenäkin pysytty.
Eli kaikenkaikkiaan meillä menee Hömpän kanssa oikein hienosti ja elämä hymyilee!
Terveisin Mira ja Hemi

17.04.2007 Kevätterveisiä täältä Jyväskylästä! Hemi saa pian uusia tuttavuuksia kun naapuriin muuttaa 3 narttu koiraa, tämä onkin nyt syynä että olemme päättäneet teetättää Hemille kastraation. Kukaan ei kuitenkaan halua, että vahinkoja pääsisi sattumaan, vallankin kun Hemi on jo osoittanut selviä merkkejä tyttöjen kiinnostavuudesta. Loppukuusta mennää hakemaan vuosirokoitukset ja tarkastetaan että Hemin pari viikkoa sitten todettu korvatulehdus on varmasti parantunut.

Kaiken kaikkiaan meillä on mennyt oikein hyvin, kynsien leikkuu ja esim. korvatippojen laitto meinasi olla ongelma, mutta pienen harjoittelun jälkeen sekin saatiin onnistumaan. Luonteeltaan Hemi on ihan yhtä iloinen ja utelias kuin pentuna. Meillä on edelleen tapana lähteä metsään ja pelloille lenkille niin että Hemi saa olla vapaana ja talvella kävimme juoksemassa läheisen järven jäällä.

Hemi on leikkisä ja lempeä koira yleensä kaikkia kohtaa, tosin sen verran on vahti ja suojelusviettiä että oma piha on paikka mitä vahditaan ja kerran lenkillä näimme muutoin ihan siistin miehen joka oli tosin hieman laitamyötäisessä, ja se aiheutti Hemissä sen, että niskavillat nousivat pystyyn pienen murinan saattelemana, eli kyllä poju omistaan huolen pitää tosipaikan tullen.

Me jäädään seuraamaan kevään etenemistä ja uusia kuulumisia laitellaan kesän edetessä! Oikein hyvää kesänodotusta kaikille!
Mira, Heikki ja Hemi

7.7.2006 Heips! Sunnuntaina päivällä 4.6. lähdimme ajamaan Turkuun “katsomaan” pentua nimeltä Kalevi. Vielä siinä vaiheessa ei oltu ihan satavarmoja otetaanko koiraa, perille kun päästiin ja nähtiin se pieni pallero, eihän sitä enää sinne voinut jättää, ja näin Hemi lähti meidän mukaan. Alku oli tietenkin hieman hankalaa, hemi oli päättänyt että kaikki vähänkin pehmeä oli sen pissapaikka ja pihalla käytiin vaan leikkimässä, mutta pikkuhiljaa kaikki alkoi sujumaan.

Nykyään Hemi on meillä suurimman osan ajasta vapaana ja juoksentelee takapihalla minkä kerkiää, maalla käydään joka viikonloppu leikkimässä kahden saksanseisojan kanssa. Hemillä on todella iso persoona, se tietää tasan tarkkaan mitä haluaa ja osaa käyttää suloisuuttaan hyväksi ja hemi on myös todella itsepäinen, jos se päättää ettei halua jotain tehdä, se ei sitä myöskään varmasti tee. Korvat on vieläkin lurpallaan, mutta välillä kun hemi esim. nousee makuulta, toinen korva jää pystyyn, mikä on ihan äärettömän hauskan näköistä!

Rokotukset haettiin pari viikkoa sitten ja samalla eläinlääkäri tarkasti kunnon sekä painon, ja totesi että hemi on terve ja oikein reipas normaali pentu, mutta varoitti samalla ettei painoa saa kertyä jotta lonkat ja nivelet pysyisivät kunnossa. Hemistä tulee vielä kunnon houdini, sitä ei pidättele enää mitkään muut ovet kuin lukolliset. Poika on oppinut avaamaan makuuhuoneen oven, ja aina kun on yksin se “murtautuu” sinne ja riepottelee mun verkkareita kuin isompaakin saalista! Epäilemättä mä joudun kohta lähtee verkkariostoksille.. :D Hemi tuntuu kasvavan silmissä, siitä tulee vielä iso ja komee poika! Oikein kulmakunnan hurmuri!
Kesäterveisin: Mira, Heikki ja Hemi

***

Urospentu, noin 4vkoa

Olen 4 viikon ikäinen nuorimies vailla omaa kotia. Olen iloinen ja ihana pentu. Mahdollisesti sakemannimix, saattaa olla jopa kaukkaria, minusta tulee iso ja sen vuoksi en sovellu kerrostaloon. Luovutus alkaen 21.5.2006. Luovutus alkaen 21.5.2006