Juti

Lisätty sivulle: 2015-01-19

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Juti
30.4.2015 Juti sai kodin Hämeenkoskelta toisen koiran kaverina.

***

Leikattu narttukoira, noin 5 v, Kotihoidossa Hämeenlinnassa

18.4.2015 Juti on steriloitu ja toipunut toimenpiteestä hyvin. Juti on edelleen leikkisä ja vilkas, ja remmikäyttäytymistä opetellaan, mutta Juti on osoittanut tulevansa hyvin toimeen vieraiden koirien, ihmisten ja uusien tilanteiden kanssa. Juti ja Niro ovat molemmat hiljaisia eikä vieraidenkaan saapuminen aiheuta haukkua. Uudesta kodista voisi löytyä myös uusi, mukava koirakaveri. Videolla Juti leikkii Rekkujen kautta kotiaetsivän Naaskelin kanssa.

1.3.2015 Juti on juoksuajan jälkeen kasvattanut itselleen hyvin korvat, ja toimiminen tytön kanssa on jo helppoa. Päättäväisyyttä kuitenkin tarvitaan. Namit maistuvat ja ne helpottavat tekemistä. Syrjemmässä asuessa ei juurikaan tapaa muita koiria saatika paljoa ihmisiä, joten nyt kotihoidossa on seuraavaksi vuorossa lähteä kotoa kylille. Autossa matkustaminen sujuu hyvin eikä sen suhteen ole mitään ongelmaa.

19.1.2015 Juti ja Niro ovat kiltti ja koulutettu parivaljakko, joka etsii kotia yhdessä tai erikseen. Jutissa on ajokoiraa, joka näkyy varsinkin lenkillä, kun hajut vievät nenää ja komennot kaikuvat välillä kuuroille korville. Juti osaa kuitenkin hyvin peruskäskyjä ja on hyvin kiltti kaikille. Juti on kaksikosta vilkkaampi ja ketterämpi, ja tulee tarvitsemaan enemmän virikkeitä ja jämptiä otetta uudelta omistajaltaan kuin Niro. Juti painaa 12 kg ja on säkäkorkeudeltaan 46 cm. Jutia ei kannata pästää vapaaksi kuin aidatulla alueella, vaikka luoksetulo onkin tytöllä hallussa aika hyvin, kyllä jänis silti vetää pitemmän korren. Molemmat koirat ovat tottuneet ala-asteikäisiin lapsiin. Paras koti koirille olisi rivitalossa tai omakotitalossa. Juti tullaan steriloimaan ennen uuteen kotiin luovutusta.

Jutin luovutusmaksu on 300€. Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Koira on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.