Jumbo

Lisätty sivulle: 2006-12-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Jumbo
02/2007 Jumbo sai kodin Perry-koiran kaverina.

***

Kuulumisia kodista
29.6.2007 Jumbo on nyt leikattu ja kaikki on hyvin sillä. Perheen vanha ukko Monni on jo lähtenyt kyllä sateenkaarelle, mutta Perry ja Jumbo (Jumpsi) tarjoavat toisilleen seuraa. Perry vaan on nyt perheen pienin, sillä Jumpsin korkeus on jo 70cm.

***

Kuulumisia kotihoidosta
29.1.2007 Jumbo on nyt syönyt MeraDog Sensitive ja Advance Large Puppy ruokaa sekaisin ja vatsa on pysynyt hienossa kunnossa. Samoin on puruluut ollut vaan naturaaleja. Eikä mitään allergia oireita ei ole ollut enää sen yhden oppitunnin jälkeen.Tyttö on kasvannut mahtavasti ja painoa noin 20kg. Vauva-turkki on vaihtunut täysin aikuisen omaan ja kaunis hän on. Vaan ne korvat viela ei oo päätänyt, mihin suuntan kääntyvät. Sen näkee kuvistakin. Hampaat ei ole vielä alkaneet vaihtua. 9 tuntia kotona on oltu kunnolla yksin (tai no toiset tytöt on toisella puolella lapsi-porttia ja kissat on Jumbon kanssa) Kissojen kanssa tule hyvin juttuun ja Ronjan kanssa rullataan kaikki matot sisällä, kun on juoksu-ralli meneillään. Tämänpäiväinen lääkärikäynti vaan meni liian pitkäksi (olin kyllä kotona 2tuntia ja sitten vasta lähdin uudestaan) ja mies soitti ja kiljui, että termiitti on tehnyt tuhoja keittiön lattiassa. Kun tullaan kotiin on neiti aivan onnessaan, mutta hän onkin yleensä aina onnellinen:kun pääsee Jonnan ja Bellan kanssa riehumaan lumessa, leikkimään veto-leikkeja tai etsimään piilotettuja lempi-nameja. Kongi jää aina Jumbolle lähtiessä ja ei hän enää tunge perässä jos sanotan: mennään töihin, sä jäät tänne.Yöt nukkuu sikeästi sänkyn alla ja aamulla herättää nuuskuttelemalla mut ja tassuttamalla edes-takaisin. Kaikkein hienointa on se, että tyttö on ollut SISÄSIISTI!

Kuulumisia kotihoidosta
20.1.2007 Jumbo sai lievän allergiakohtauksen viime yönä, aiheuttaja oli ilmeisesti rouhetikku, jonka sisältöä myöhemmin tutkittaessa huomattiin melkoisen paljon lisä- ja väriaineita. Jumbon tulevan omistajan pitää siis varautua mahdollisesti pahenevaankin allergiaan, sekä tarkkaan ruokavalioon.

Jumboa ei luovuteta myöskään ensimmäiseksi koiraksi.

Kuulumisia kotihoidosta
12.1.2007 Jumbo on vilkas touhuaja, juoksee ja leikkii isojen koirien kanssa. Puolustaa myös huonetta missä hänen ruokakuppinsa ovat, mutta tottelee kieltoa hienosti. Ihmiselle antaa kaiken pois suusta.
Kissoja haastaa leikkimään ja komentaa myös, jos tullaan liian lähelle hänen luutaan.
Jumbo on alkanut syömään hyvin kuivaruokaa ja eilen sai ensimmäisen raa’an luunsa. Voi sitä ihmettelyä ennenkuin ymmärsi mikä se on :)Koko ilta sitä sitten syötiinkin.
Jumbo on ollut kotona jo hienosti yksinkin, mutta ei pidä siitä jos jätetään liian pieneen tilaan. Saattaa myös yrittää ängetä isojen koirien luo, mutta turvallisuussyistä portti on kuitenkin välissä koirien ollessa keskenään kotona.

Kuulumisia hoitokodista
27.12.2006 Pikkuneiti on hyvin ittevarma tyypi. Leluja ja oma nukkumapaikka vahti meidan koirilta. Jonnan kanssa oli pikku sanominen, mutta onneksi pääsin heti erotaman.Mutta se ei vaikutanut mitenkin Jumbon käyttanosta.Vaan itte pitä olla tarkkana ulkona, että pidetän väliä. Bellan kanssa tulevat hyvin toimen ja leikkivatki yhdessa. Tietyisti muistutta Bella hyvin paljon hänen äitiä. Pikkuneidista oliki kasvamassa egoisti, kun naapuri sanoi, että äiti päästi tytön aina ensimmäisena kuppille ja lelutki luovutti. Kissa haasta leikkiman ja Ronja jo vähan leikkiki, mutta ne paino erot on tämä kertaa liian isot. Ensimmäisena päivana oli vähan ero-ahdistusta, mutta nyt on alkanut tottelea yksin-olemista. Osa istua ennen ulos-menoa ovella, isti käskysta, on sisä-siisti (yksi vahinko oli mun syytä), nukku terven yön.
Kyllä on vähan nirso ruoka suhteen, kun ei oo tottunut kuiva-ruokan, kyllä syö isoja nappuloita paremmin kun pienia. Osa leikkia itteki ja rakasta ulkona olemista. Haukku vähan naapurin kaukkaria. Mutta tule hyvin toimen kaikkien ihmisten kanssa.
Poikamainen nimi on hänella siksi, että muistutta enemmän uros-pentua. On pieni napa-tyrä, mutta silitämalla pitaisi mennä pois. Kasva isommaksi sakemanniksi kun yllenkään, kun on sitä vähan vanhempa tyypiä.

Kuulumisia kotihoidosta
26.12.2006 Jumbo on 26.09.06 syntynyt narttu-pentu. Jumbon emä on puhdasrotuinen, mutta paperiton
saksanpaimenkoira, jonka perhe löysi kadulta, eikä kukaan sitä tullut hakemaan.
Viikon päästä tästä narttu synnytti 3 pentua. Kahdelle näistä perhe löysi kodit, mutta Jumbo jäi.

Sitten perhe joutui lähtemään matkalle, naapurit lupsivat huolehtia emästä, mutta pienelle pennulle olisivat kylmät yöt ulkona olleet liikaa, ja perhe meinasikin ensin nukuttaa Jumbo-pennun.

Näin Jumbo löysi tiensä nykyiseen hoitopaikkaansa Tallinnassa.
Jumbo on saanut rokotukset ja tehosteetkin jo, ja on valmis lähtemään suomen puolelle alkaen 14.1.2007.

Jumbo on ollut vähän tekemisissä muiden koirien kanssa. Hoitopaikassaan jumbo on ollut myös
yhdessä isojen koirien kanssa, joiden rajut leikit toisinaan hieman pelottavat sitä. Jumbo osaa leikkiä leluineen ihan itsekseenkin. Kissoihinkin on jo ensikontakti luotu, sen verran pientä pelotti että hieman piti muristakin.
Ihmisistä Jumbo sen sijaan pitää.

Jumbolle etsitään kotia, jossa on kokemusta palveluskoiraroduista, sekä kiinnostusta harrastaa Jumbon
kanssa tulevaisuudessa. Jumboa ei myöskään luovuteta kerrostaloon.