Jon Snow

Lisätty sivulle: 2012-05-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Jon Snow
14.11.2012 Jon Snow sai uuden kodin Vantaalta

***

Kastroitu uros, noin 1v. kotihoidossa Pirkanmaalla

17.9.2012 Kovasti ulkonäöltään muuttuneelle Jonille on lisätty uusia kuvia. Jon on sairastellut hoitoon tultuaan jonkin verran, painoa on kuitenkin jo saatu nousemaan ja sairastelun syyn selvittely ja hoito hyvällä mallilla. Ohessa kotihoitjan kertomus pojasta, joka on luonteeltaan puhdasta kultaa!

9/2012 Jon Snow (kutsutaan Jon :iksi) tuli meille n. 3 viikkoa sitten sijaiskotihoitoon muutaman tunnin varoituksella. Jon saapui muutaman tunnin päästä laihana, ripulista kärsivänä ja apaattisena. Sen kylkiluut paistoivat läpi, selkärankaa ei todellakaan tarvinnut etsiä ja sen otsakin oli hieman kuopalla. Jon pääsi seuraavana päivänä eläinlääkäriin, jossa sitä tutkittiin ja annettiin erikoisruokaa, antibiootteja ja muuta mikä auttaisi ripuliin. Myös seuraavana viikkona tehtiin verikokeet varmistuaksemme ettei ripuli ja laihuus ollut sairauden vika, ja Jonin testit olivat puhtaat. Ripulikin näyttäisi olevan lopulta taltutettu ja poika on hieman saanut jo muuta kuin nahkaa luitten päälle, hitaasti mutta varmasti :)

Jon on meillä ollessaan ollut TÄYDELLINEN koira. Jonilla on säkää noin 65cm ja toinen korva lurpattaa. Jon on kiltti ja perusluonteeltaan rauhallinen, mutta innostuu leikkimään helposti ja rakastaa juoksemista. Vaikka Jon rakastaa juosta niin ei hän suinkaan vedä ollenkaan lenkillä paitsi jos vastaan olisi tulossa koira-kaveri, joten koira-kaveri voisi odottaa Jonia uudessa kodissa. Jonin mielestä niin pienen pienet koirat ja jättiläismäisetkin olisivat kavereita väristä, sukupuolesta ja luonteesta riippumatta. Jon on erittäin tottelevainen joka tuntuu olevan harvinaisuus ottaen huomioon Jonin iän ja sukupuolen, mutta tämä poika on viisas ja oppii nopeasti.

Jon on elänyt kerrostalossa nyt 2 viikkoa ja ei hauku turhaan eikä vahdi lainkaan, eikä eroahdistustakaan ole joten asumismuodolla ei ole niin paljoa väliä. Jon on rohkea joten myös kaupunki-asuminen voisi toimia, vaikka omiaan Jon tietenkin olisi luonnon lähellä jossa olisi paljon hajuja haisteltavana! :) Jon sopisi parhaiten harrastavalle ihmisille (esim. agility, toko, pyöräily…) ja menisi vaikka lapsiperheeseenkin kunhan liikunnan saannista ja aivojumpasta huolehditaan. Lapsi pitää ihmisistä niin vauvasta vaariin, mutta saksanpaimenkoiramaiseen tapaan on uskollisin perheelleen eikä siis hypi vieraita vasten innoissaan vaan vastaanottaa tyynen ystävällisesti vieraat sisälle. Ottaen mahdollisen rotuperimän huomioon, olisi hyvä että Jon ei söisi viljaa koska saattaa olla allerginen sille. Jon ei tosin ole nirso ruoan suhteen joten ei siitä tarvitse huolehtia. :D Jon tosiaan on asunut nyt myös 3 kissan kanssa, poika tahtoisi heidän kanssaan leikkiä kovin. Kissallinen koti kyllä onnistuu jos kissat ovat rauhallisia ja kärsivällisiä ison pojan suhteen, mutta eritoten jos Jonilla olisi koira-kaveri niin varmaan kissat saisi olla rauhassa. Joniin voi tulla sopimalla tutustumaan!

11.9.2012 Jon Snow etsii uutta kotia. Lisätietoja tulossa

***

24.5.2012 Jon Snow sai kodin Vantaalta.

***

Kuulumisia kodista:

20.6.2012 Jon on ollut meillä pian kuukauden ja on kyllä niin rakas perheenjäsen, ettei tosikaan. Tämä leikkisä nuori herra tuo niin paljon iloa ja onnea elämäämme, ettei sanat riitä sitä kuvaamaan. Jon on opetettu jo olemaan yksin ja alussa olleet esteet, jotka estivät sohville pääsyn ja niiden mahdollisen tuhoamisen, on nekin jo otettu pois. Jon on ollut pisimmillään kolme tuntia jo yksin ja sinä aikana repinyt ainoastaan sohvalla suojana ollutta lakanaa, tai sitten se on revennyt sen itsekseen riehuessa, sen verran pieni repeämä kuitenkin.

Fiksuna poikana Jon oppii hyvin nopeasti kaikenlaista ja tähän mennessä ollaan opeteltu käskyt istu, maahan, tassu, toinen tassu, kieri ja jätä, eli ei ota namia ennen kuin saa luvan. Enempää ei olla vielä opeteltu, ollaan mietitty mitä seuraavaksi opeteltaisiin ja miten. Mielessä on ainakin seisominen, peruuttaminen, oma paikka, odota, paikka ja muita vastaavia näin ensialkuun. Muita perusjuttuja on tottakai istuen ruoan odottaminen ja luvan saaminen syödä, istuminen ennen ulos menoa meidän mennessä ensin ja muut vastaavat. Sohville se vielä vähän tuppaa pomppimaan mutta eiköhän se opi senkin ettei ne ole sen paikka. :)

Jonin pentukarva on suurimmaksi osaksi vaihtunut ja harjattu pois ja tilalle on tullut vaaleanruskea ja karkeampi aikuisen karvapeite, on kyllä niin komea poika että!

Tänään oli ensimmäinen eläinlääkärikäyntimme ja kyllä sai olla Jonista ylpeä, niin nätisti antoi koskea kaikkialle ja makoili tyynen rauhallisena siellä lattialla, jos sitä ei sillä hetkellä tutkittu, tai tutki uteliaana ympäristöään. Ainoastaan hampaiden ja korvien tutkiminen oli hassua ja sillon piti vähän pelätä ja rimpuilla. Terve nuori mies paria poikkeusta lukuunottamatta. Karvapeite on hiukan kuiva, oikeanpuoleisessa korvassa peitettä, mahassa napatyrä ja poika on hieman hoikka, pari kiloa saa tulla lisää. Kaikkiin saatiin kuitenkin hoito-ohjeet, joten eiköhän kaikki tästä. :)

Mukana taas uusia kuvia viimeajoilta!

27.5.2012 Heips! Kaksi ensimmäistä päivää on menneet mukavasti, ollaan lenkkeilty ahkerasti, leikitty paljon, aloitettu opettelu eroon eroahdistuksesta ja opittu käskyt istu ja maahan! Jon oppi ne hyvin nopeasti ilman mitään ongelmia! Puremisen ja päällehyppimisen kanssa yrittäessään leikkiä on vähän opettelemista, mutta poika uskoo kyllä kun tarpeeksi ankarasti kieltää. Oikein leikkisä ja iloinen tapaus joka rakastaa leikkiä kongillaan ja naruvetolelullaan, niillä se saa aikansa kulumaan hyvin itsekseenkin. Todella nopeasti kyllä kotiutui tänne ja vaikuttaa jo aika onnelliselta kakaralta. ;) Mukana hieman kuvia tämäpäiväisestä lenkistämme.

25.5.2012 Voisin kirjoitella vähän kuulumisia teille siitä, miten meillä on lähtenyt menemään Jonin kanssa.

Matka satamasta laivaan, laivassa ja laivasta sitten kotiin meni oikein hyvin. Jon on hyvin utelias ja ystävällinen, eikä pelännyt uusia asioita. Hissiin meno ja portaissa kulkeminen sujui kun vanhalta tekijältä. Koirahäkkiin Jon jäi rauhallisena ja matkan jälkeen tuli sieltä iloisena pois. Odotellessamme satamassa kyytiämme oli vähän levoton, mutta rentoutui nopeasti käytettyäni Turidilta opittuja rauhoittavia signaaleja. Jon haastoi minut myös leikkimään satamassa ja jouduin lopulta rauhoittamaan tämän maahan hellästi mutta määrätietoisesti, kun ei muuten millään lopettanut leikkimistä vaan hyppi ihan päinkin, että hei, leikitään leikitään.

Kotona oltiin laitettu nameja lattialle mukavan ensivaikutelman luomiseksi, mutta Jon ei niistä välittänyt, taisi se kiertää asunnon kerran läpi, jonka jälkeen väsynyt matkalainen nukahti eteiseen ja nukkui siinä aamuun saakka ketarat ojollaan ja korviansa letkauttamatta ohikulkemisesta huolimatta.

Tänään on nyt tämä aamupäivä mennyt oikein mukavasti, syö hyvällä ruokahalulla, ulkona nuuskii ja kulkee innokkaana eteenpäin. Tuli myös huomattua että on hyvin suojelevainen, komea haukku pääsi pari kertaa varoittavasti eräälle hiukan humalaiselle miehelle joka tuli vastaan ja pysähtyi juttelemaan.

Kovin leikkisä kaveri, koko ajan jaksaisi leikkiä ja touhuta, puruluut tuhotaan hetkessä, pitänee jatkossa siirtyä aitoihin luihin. Kongi on ihan lemppari, sillä jaksetaan leikkiä vaikka kuinka paljon. Jonilla on myös paimenkoiran tapaisesti tapana hamuta jalkoja ja käsiä suuhunsa leikkiessään, pitää opettaa se ainakin jaloista kokonaan pois, ettei siitä synny pahaa tapaa. Lenkillä meinaa vähän vetää, siinäkin siis opettelemisessa, kuten vähän kaikessa. Nätisti kuitenkin tottelee pieniä käskyjä.

Todella hienosti siis lähtenyt tämä yhteiselo menemään, paljon opeteltavaa ja upea yhteinen taival edessä :) Kirjoittelen kuulumisia varmaankin tässä aika tiheään tahtiin ja niitä voi lukea myös osoitteesta http://jonsnoww.blogspot.com/ johon päivittelen päivittäin kuvien kera.

– Jon ja Minka

***

Kastroitu uros, noin 8kk

9.5.2012 Jon on alustavasti varattu.

8.5.2012 Jon Snow on hurmaava nuori mies, hyvin rauhallinen ja hiljainen koira. Jon tosin tylsistymistään välillä ulvoo aivan erehdyttävän susimaisesti. Alkuun Jon vältteli lenkillä minua, mutta nopeasti reipastui ja kauttaaltaan sai häntä kopeloida hampaista varpaiden väleihin saakka ja hellitellä yllinkyllin. Jonissa on paljon valkkari-maisuutta ja rodunomaisia luonteen piirteitä. Jon on aluksi vieraita kohtaan varautunut muttei missään nimessä arka tai pelokas, tämä on hyvin tyypillistä puhdas rotuisilla valkkareilla! Jon rakastui lenkkimme aikana Kraaps pentuun ja olisi seurannut pentua vaikka heikoille jäille ja hyvin rauhallisesti paimensi ja seurasi Kraapsia. Jon kaipaa selvästi omaa koira kaveria ja jäi yksin häkkiinsä hyvin allapäin. Muutos Jonissa oli hyvin selvä yksin ja toisen koiran seurassa liikkuessa. Jon matki ja tarkkaili mielellään reippaampaa pentua, eikä suostunut lenkkiä jatkamaan jos Kraaps jäi liian kauaksi jälkeemme. Jon käyttäytyi alistuvasti ja nöyrästi itseään vanhempia koiria kohtaan.

Jon on myös viettänyt joitakin öitä tarhan toimistossa sisällä, mutta järjestelee ja sisustaa toimistoa uuteen uskoon. Touhutessaan Jon ei kuitenkaan ole rikkonut mitään tavaroita, siirrellyt vain. Jon on elänyt koko lapsuutensa ulkona pitkin kyliä kuljeksien ja sillä ei ole kokemusta sisäkoiran elämästä. Tämän opettamiseen on syytä tulevan kodin varata aikaa ja kärsivällisyyttä. Jon varmasti viihtyisi kodissa jossa ulkoillaan ja liikutaan paljon luonnossa. Jon ei myöskään ole sisäsiisti.

Jon on upea koiran alku, joka varmasti oppii miten sisällä käyttäytyä kun tuleva koti tapojen opettamiseen panostaa.

2.5.2012 Jon Snow on valkeapaimenkoira mix. Ikää pojalla on 7-8kk, Jon kastroidaan ennen kotiin pääsyä. Jon Snown aikaisempi koti on tiedossa, muttei poikaa haluta palauttaa välinpitämättömille omistajilleen. Taustansa takia Jon on uusia ihmisiä kohtaan hieman epäluuloinen, mutta muuten hyvin ystävällinen. Jon on juoksennellut pitkin kyliä ja opetellut tulemaan toimeen itsenäisesti pienestä pennusta asti, elämä kadulla on saanut Jonin olemaan luottamatta ventovieraisiin, mutta kun hän ensin tutustuu ja huomaa ettei uusi ihminen häntä satuta on Jon Snow erittäin ystävällinen ja mukava koira. Jon on hyvin rauhallinen ja hiljainen, tulee myös todella hyvin toimeen toisten koirien kanssa.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.