Jiro (nyk. Bruno )

Lisätty sivulle: 2007-01-19

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Jiro (nyk. Bruno )
27.1.2007 Jiro sai kodin Tampereelta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista

13.12.2008 Lucia-päivä terveiset! Brunon kanssa nautimme Lucia-pullista (Lussekatter på svenska) valon juhlan kunniaksi. (Ei pullaa kuin juhlapäivinä)

Bruno on ollut luonamme yli 1 1/2 vuotta ja meistä on tullut erottamatomat. Onnettomasta häkin nurkassa itkeskelleestä koirasta on tullut leikkisä halinalle, joka pitää ylikaiken luonnossa liikumisesta. Arkuutta ja pelkoja saattaa vieläkin esiintyä erilaisissa tilanteissa ja joidenkin vieraiden ihmisten parissa, mutta ne eivät kuitenkaan rajoita Brunon elämän iloa liikaa.
Jalkopallokentät, kirkuvat ihmiset ja välkkyvät valot ovat mustalla listalla.

En enää ole aikoihin ajatellut Brunoa koirana jolla on ongelmia, vaan kun herkät kohdat on tiedostettu, niin eletään sen mukaan ihan luonnollisesti. Oli hienoa huomata kun Bruno vapautui leikkimään. Koirakavereitakin on. Kahdeksanvuotias laivakoira Nelson on kotona turvallinen seura, jonka tekemisiä Bruno tarkasti seuraa.

Bruno on hyvä reissukaveri vaelluksilla, purjehtiessa ja auto- ja junamatkoilla, joita olemme paljon tehneet. Aina valmis mukaan. Perheen lapsille Brunosta on tullut syli- ja halikoira. Kotona ollessa Bruno ei ole rikkonut tai purrut mitään, joku vessapaperirulla on mennyt silpuksi, siinä kaikki.

Kouluttamisen suhteen on pitänyt olla varovainen elikä vaatimukset laittavat sen lukkoon. Nyt alkaa olla jo sen verran itsetuntoa, että joitakin asioita voisi viilata. Bruno on ollut myös tosi terve koko ajan. Summa summarum: Bruno huokailee tyytyväisenä pedissään ja tyytyväisenä emäntänä tulkitsen sen olotilan ja koiran elämän aika tyytyväiseksi ja onnelliksi. Paljon hyvää eläinten suojelu- ja pelastustyönhön ja hyvää joulua toivottaen: Maija ja Bruno

***

Uroskoira, noin 1,5v.

20.1.2007 Alussa Jiro oli jälleen kopissa piilossa, mutta pitkän houkuttelun jälkeen sain sen kävelylle, työtekijä tuli apuun. Hän on kyllä vähän arka, uskon että siksi kun on hylätty, ei ymmärrä miksi näin on tapahtunut :(

Kävelyllä välillä veti kovasti, sitten jällen käveli hienosti ja katsoi minua päin, että onko totta, että saa minun kanssa lenkeillä. Eritäin hellydenkipeä, toiveissa olisi löytää hänelle pikaisesti uusi koti, missä häntä todella rakastetaan. Häkistä ohi mennessään haisteli toisia koiria ystävällisesti ja näyttäisi siltä että narttukoira olisi hyvä kaveri hänelle :) Ei erityisesti hauku siellä, en tiedä kuinka sitten kotona. Jiro on noin 50 cm korkea.

18.1.2007 Jiro on 1,5 vuotias uros, joka saapui Tallinnan koiratarhalle 9.1.07 omistajansa saattelemana.

Omistaja kertoi, että hänellä ei ole enää rahaa ruokkia kahta koiraa, joten pentuna hänelle lahjaksi tullut Jiro sai jäädä tarhalle etsimään itselleen parempaa tulevaisuutta.

Jiro ei tietenkään ymmärtänyt miksi hänet hylättiin häkkiin, vaan tärisi stressistä ja pelkäsi niin että oksensi. Ruoan perässä Jiro tulee ulos kopistaan, mutta muuten kyyhöttää siellä surullisena ja yksin.

Jiroa ei olla pakotettu ulos turvallisesta kopistaan lenkille, vaan poikaa on lähestytty rauhallisesti, odotellen että Jiro uskaltautuisi itse tutkailemaan häkkiänsä ulkopuoltakin.

Tämä poika tarvii reippaasti itseluottamusta, rutkasti rakkautta, sekä kodin joka ei enää koskaan jätä sitä.