Jimmy

Lisätty sivulle: 2006-08-11

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Jimmy
08/2006 Jimmy-poika sai kodin kotihoitopaikastaan.

***

Kastroitu, uros, noin 5v. kotihoidossa Suomessa

18.5.2006 Kävimme tänään Jimmyn kanssa lääkärissä, jossa tehtiin seuraavat toimenpiteet:

– Pissanäytteestä otettiin pikatesti, joka oli negatiivinen eli mitään tulehdusta koiralla ei ole. Lääkäri oli sitä mielä, että runsas juominen johtuu stressistä. Jos juominen ei tasoitu, halutessaan voi tsekata verikokeella munuais- ym. arvot.
– Korvat olivat täysin normaalissa ja siistissä kunnossa, niissä ei ollut lainkaan näkyvää vaikkua. Niitä ei putsattu, koska lääkärin mielestä putsaus saattaa herkistää ne eikä tarvetta puhdistukseen ollut.
– Kynnet leikattiin. Tosin ne jäi edelleen aika pitkiksi, koska on leikattu aiemmin harvakseltaan.
– Anaalirauhanen tyhjennettiin. Siellä ei ollut kertymää, muuta kuin normaali määrä eli tilanne oli hyvä.
– Tassut ja raajat koeteltiin läpi. Ne olivat kaikki täysin kunnossa. Ajoittainen arkuus on ollut varmaankin pieni venähdys ja valjaista johtuvaa hankausta. Nythän en ole valjaita käyttänyt enää ollenkaan.
– Hammaskiveä ei ollut, joten sitä ei tarvinnut poistaa.

Lääkäri totesi, että Jimmy on täysin terve koira. Paino on ok, ei ole liian laiha, mutta muutama lisäkilo ei ole pahitteeksi. Rauhoituksessa sen sijaan oli ongelmia. Jimmyllä oli kuonokoppa ja lääkäri yritti antaa rauhoituspiikkiä takajalkaan. Jimmy riuhtoi niin paljon, että kuonokoppa hajosi. Se oli todella heppoinen malli, kiinnitysmekanismi oli muovilukko, josta lensi yksi pieni, todella ohut muoviosa pois. Sanoinkin lääkärille, että kannattaisi hommata esim. soljella tai metallikiinnityksellä varustettu malli. Saatiin kuitekin piikki annettua. Jimmy vastustaa ja varmaan pelkääkin hoitotoimenpiteitä. Ilman kuonokoppaa hoitotoimenpiteitä ei voi suorittaa. Tulevan omistajan tulee olla määrätietoinen eikä pelästyä helpolla hoitotilanteissa. Muissa tilanteissa moista vastustusta ei ole esiintynyt.

16.5.2006 Jimmyllä on kiltti, herkkä ja ystävällinen luonne. Hän rakastaa rapsutusta ja silitystä ja on sosiaalinen. Hän on selvästi ollut kotikoirana, koska tykkää ihmisistä ja totteleekin jonkin verran. Toistaiseksi hän on tullut hyvin toimeen pikkutyttömme kanssa, mutta tietysti näiden Rescue-koirien kohdalla pitää olla varovainen lasten kanssa. Tänään on vähän ärissyt nartturotikallemme esim. jos molemmat on osunut juomakupille samaan aikaan. Joillekin uroskoirille Jimmy haukkuu. Tarhaolot ovat varmasti opettaneet Jimmyn pitämään puoliaan, mielestäni luonteena hän ei vihainen ole. Jimmy on todella kaunis, kevytrakenteinen ja hoikka. Lihaa luiden päälle voisi tulla hieman enemmänkin. Hän touhottaa ulkona, tykkää leikkiä ja on reipas. Taluttimessa Jimmy vetää jonkin verran. Hänet voi päästää vapaaksikin, koska tulee kutsuttaessa hienosti luokse eikä edes lähde kovin pitkälle itsekseen. Korvat ovat vain hieman kutisseet, mitään muuta ihmeellistä en ole niissä havainnut. Korvat eivät ole ulkoisesti tulehtuneet tai muutenkaan mitenkään erikoisen näköiset.

Tällä hetkellä Jimmyn ruokavalio koostuu pääasiallisesti James Wellbeloved lammas-riisinappuloista, jotka tuntuvat sopivan Jimmylle mainiosti. Vatsa toimii ihan normaalisti enkä ole havainnut mitään allergiaan viittaavia oireita.Kolme yhteistä päivää on vasta takana ja tietysti Jimmy on ollut muutosta johtuen levoton ja stressaantunutkin. Selvästi hän on kuitenkin sopeutunut erittäin hyvin, nauttii olostaan ja luottaa ihmiseen.

***

25.3.2006 Jimmy on 5-vuotias kastroitu, mustapilkkuinen uros. Jimmy rakastaa leluilla leikkimistä. Toisia uroksia Jimmy ei lähelleen halua, mutta tulee kuitenkin toimeen perheen samanikäisen dalmatialaisuros Vikin kanssa. (Viki ei ole aggressiivinen, vaan poistuu paikalta toisen koiran muristessa sille.) Jimmy ja Viki eivät leiki keskenään, mutta ne voi jättää kahdestaan. Tytöistä Jimmy pitää kovasti. Jimmy korvat eivät ole kovin hyvät; niitä pitää putsata ja hoitaa. Hoitotoimenpiteistä Jimmy ei innostu, vaan yrittää purra. Perhe käyttää hoitotilanteissa kuonokoppaa. Vaikka puhdistaminen ei satukaan, Jimmy kiljuu ja haraa vastaan. Korvaongelmat saattaa johtua allergisesta reaktiosta, joka yleensä vaikuttaa korviin, silmiin ja ihoon. Suunnitelmissa on laittaa Jimmy kana-kana-riisi-dieetille allergian helpottamiseksi. Korvia lukuun ottamatta Jimmy on terve, energinen ja leikkisä poika.