Jezze

Lisätty sivulle: 2009-12-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Jezze
7.2.2010 Jezze sai kodin Suomesta

***

Kuulumisia kodista:

10.12.2010 Meillä on mennyt ihan loistavasti. Alkuarkailujen jälkeen Jezzestä on tullut reipas ja sosiaalinen poika. Kaikkien vastaantulevien koirien kanssa pitäisi päästä leikkimään. Joskus pääsee muutama haukku, jos ei saakaan tutustua. Myös kaikkiin ihmisiin pitäisi saada tutustua. Vieraisiin Jezze kiintyy saman tien ja kiipeää mielellään vieraidenkin ihmisten syliin istumaan, vaikkei mikään sylikokoinen olekaan. Tutumpia pitäisi myös saada pusutella. Jezze on erityisen kiintynyt lapsiin, ilmeisesti tapaamiensa sukulaislapsien myötä ja tahtoisi kovasti leikkiä kaikkien tapaamiensa lapsien kanssa.

Reipastuminen on pitkälti Naanan tulon ansiota, sillä Jezze saa turvaa toisesta koirasta, vaikka Naana on Jezzeä paljon varautuneempi oman taustansa vuoksi. Jezzestä puolestaan ei uskoisi, että se on joskus ollut tarhalla. Villakoiran luonne paistaa selvästi läpi, sillä juuri tämän seurallisempaa koiraa on vaikea kuvitella. Jos Jezze ei saa mielestään tarpeeksi huomiota, se tulee tuuppimaan kuonolla tai tuo lelun merkiksi halustaan leikkiä. Öisin Jezze valtaa sänkymme jalkopään.

Jezze ja Naana ovat varsinaisen söpö pariskunta, eivätkä tykkää olla erossa toisistaan. Menoa ja leikkiä riittää, kun on kaksi nuorta koiraa, mutta energiaa saadaan purettua hyvin metsälenkeillä. Molemmat koirat nauttivat metsässä vapaana juoksemisesta. Elokuussa kävimme molempien koirien kanssa sienikurssin, mutta nenätyöskentely oli selkeästi enemmän Naanan kuin Jezzen juttu. Jezzeä kiinnostaa enemmän temppujen tekeminen, ja kieriminen on tällä hetkellä selkeästi lempitemppu. Jezze varmasti nauttisi myös agilitystä, joten toivottavasti päästään alkeiskurssille piakkoin.

Jezzellä oli vasta kennelyskä, jota on liikkeellä täälläpäin, mutta se meni onneksi muutamassa päivässä ohi ja vain yhtenä yönä yskää oli enemmän. Muuten poitsu on ollut terve. Tänään tuli myös talven ensimmäinen kunnon lumi eikä Jezze malttaisi millään pysyä sisällä, vaan itkee koko ajan ulos leikkimään, sillä mikäpä olisi hauskempaa kuin lumessa peuhaaminen :)Terkuin, Terhi, Juhis, Jezze& Naana

***

Jezze on syyskuun 11. syntynyt urospentu Virumaan tarhalla

15.12.09: Jezze on yksi tarhalle tuoduista pennuista. Sen emä on 50cm villakoiramiksaus ja isänä pennuilla on n. 60cm susikoirasekoitus.
Jezze on pentueen ainoa uros. Se on pentueen leikkisin kaveri ja tuntuukin siltä että aina kun joku nyppii repussani roikkuvaa heijastinta, on kyseessä Jezze. Sylissä Jezze viihtyy hetken maailmaa ihmetellen.

Jezzestä kasvaa aikuisena isohko (mahdollisesti n. 60cm)
Jezzen tulevassa kodissa pitää löytyä kiinnostusta pojan kasvattamiseen ja kouluttamiseen, jotta kaerista kasvaa kunnon koirakansalainen.

Jezze luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Jezzen Tallinnasta. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan Jezzeä suoraan tarhalta.
Kulukorvaus 150 euroa