Jerry

Lisätty sivulle: 2006-12-21

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Jerry
28.12.2006 Jerry sai kodin Luvialta.

***

Kuulumisia kodista:

2.1.2007 Hei vaan! Meillä menee ihan hyvin. Jerry on pihalla ilman remmiä. Jerry on meille onnen avain eli kiitos kun saatiin hänet.

***

Uros, noin 4v.

Kuulumisia kotihoidosta:

28.12.2006 Jerry on ollut nyt viikon Suomessa ja on yllättänyt muuntautumiskyvyllään kaikki. Ensimmäisen vuorokauden jatkuva vouhkahaukkuminen loppui ja ihmisarkuus on tipotiessään. Jerry hakeutuu rapsutettavaksi tai kiipeää syliin, vaikka ensitapaamisella tuskin antoi koskea. Jerry nukkuisi mielellään ihmisen kainalossa pää tyynyllä, jos paksu turkki ei olisi niin kuuma. Herkkuja antaessa sormet saavat nykyään olla aivan rauhassa. Tarhalla Jerryllä oli niin kiire saada herkut suuhun ja vatsaan, että sormiaan sai varoa. Jerryn jätettyä koiratarhan häkkielämän taakseen Jerryn elämästä loppui kiire, stressi ja yksinäisyys. Ensimmäisellä pitkällä automatkalla Suomessa Jerry haukkui kymmeniä kilometrejä. Kun kukaan autossaolijoista ei reagoinut Jerryn haukkumiseen, koira ilmeisesti koki äänekkään meuhkaamisen turhaksi ja lopetti sen. Nyt Jerry kulkee autossa aivan hiljaa ja on jopa huolestumatta oppinut jäämään yksin autoon odottamaan muiden kauppareissun ajaksi. Jerry odottaa ihmisiä palaavaksi nukkuen. Jerry ei ole hajottanut autossa tai sisällä mitään.

Jerry vietti joulua kotihoitajan mukana ja oppi luottamaan siihen, että vaikka paikat vaihtuvat, niin ihminen säilyy. Jerry pitikin tarkasti vaarin, etteivät tutut ihmiset häviä näkyvistä. Ensimmäisinä päivinä Jerry ei olisi millään jäänyt ihmisistään eri huoneseen, mutta kun harjoituksia sinnikkäästä oven raapimisesta huolimatta jatkettiin pikkuhiljaa, niin oven taaksen jääminenkin alkoi olla osa normaalielämää, ei kauhun paikka.

Jerry tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa: lasten, vanhusten, miesten ja naisten. Kissoille Jerry ei tee mitään pahaa, mutta on viikossa oppinut pitämään niitä kiinnostavina jahtauskohteina. Siksi Jerryä ei suositella kissakotiin. Metsälenkillä Jerry on ollut vapaana toisen leikkaamattoman uroksen kanssa ongelmitta. Jerry vain ilmoitti pörähtämällä haluavansa kulkea ihmisten seurassa ilman perässä nuuskuttavaa uroskoiraa, ja välit oli siten selvitetty. Jerry ei yleensä haasta muita koiria leikkimään, mutta toisen koiran aloittaessa kilpajuoksun tai painin, on Jerry heti leikeissä mukana. Jerry on aivan mahtava koira, jonka joutuminen piikille olisi ollut todellinen menetys!

22.12.2006 Jerry tuli eilen Suomeen kotihoitoon. Tarhalla Jerry oli ihmisen suhteen varovainen, se aristeli kosketusta väistellen parhaansa mukaan. Jerry otti herkut kädestä niin nopeasti, että sormet meinasivat mennä mukana. Jerry ei kiinnostanut ulkoiluttajia, pieni varautunut koira joutui kököttämään häkissään yksin. Jerry on sisäsiisti, eikä olisi halunnut liata häkkiään. Kun koira sitten pääsi ulos häkistä, se suorastaan rynnisti asioilleen.

Kotihoidossa Jerry on avautunut silityksille ja olosuhteiden pakosta tehdyt koiran syliin nostamiset ovat onnistuneet hyvin. Rappuset ovat paljastuneet Jerrylle selvästi aivan uudeksi kokemukseksi. Huomattuaan, että edellä kulkevaa muuta porukkaa ei haukkumalla saa takaisin, Jerry kuitenkin rohkaisi itsensä ja kiipesi portaat hienosti ylös ja alas muiden perässä. Uusia tilanteita ja paikkoja ei Jerry muutenkaan jää ihmettelemään, se menee hihnassa kiskoen sinne minne muutkin, olipa kyseessä esim. laiva, auto tai juna. Kotihoitoon saapuessaan Jerry matkusti autossa ja junassa kuin vanha tekijä.

Ensimmäisenä päivänä Suomessa Jerry tutustui perisuomalaisiin talviurheilulajeihin. Jerry tallusteli viileänä joulukuisena päivänä sulaan jokeen pienelle virkistyspulahdukselle, jonka jälkeen Jerry piehtaroi lumihangessa nautinnollisesti. Ihmisiin Jerry on häkistä päästyään suhtautunut ystävällisesti ja jopa kontaktia ottavasti. Jerry pitää maharapsutuksista ja antaa mukaville ihmisille pusuja. Tuttuja ihmisiä Jerry seurailee tarkasti. Toisia koiria vastaan Jerryllä ei ole mitään. Kotihoitopaikan saksanpaimenkoiranarttu ja kissat ovat jees. Jerry on rodultaan todennäköisesti welsh corgimix, värityksensä puolesta Jerryyn on saattanut sekoittua myös saksanpaimenkoiraa. Jerryn säkäkorkeus on noin 40 cm eli alle polvenkorkuinen ja painoa 21 kg. Jerry on rakenteeseensa nähden melko tuhdissa kunnossa, joten sen ruokailu on tarkkailun alla.

Jerryn kotihoitopaikka on kerrostalossa, mutta koska Jerryllä on paljon asiaa ja haukku herkässä, ei Jerryn koti näillä näkymin voi olla kerros- tai rivitalossa. Jerryn tulevalta omistajalta odotetaankin, että hermot kestävät Jerryn kommentointia sen mieltä kuohuttaviin asioihin. Haukkumista on myös mahdollista oikeilla menetelmillä poisopettaa. Jerry osaa kyllä rauhoittua ja olla hiljaa, kun se huomaa, ettei haukkumisella saavuta mitään huomiota. Kälätys alkaa kuitenkin, kun Jerry ei jaksaisi odottaa jotakin tapahtuvaksi, ihminen huomioi sitä Jerryn mielestä liian vähän, tai kun ympäristössä on liikaa ärsykkeitä, ihmisiä tai koiria. Oven taakse jääminenkin harmittaa pikkuprinssiä ja oven sulkija saa haukkuryöpyn. Kaiken kaikkiaan Jerry on suloinen pikkuäijä, joka tykkää ulkoilusta, hännän heiluttamisesta ja ydinluiden pureskelemisesta. Jerryä voi sovittaessa tulla katsomaan. Jerry on kotihoidossa Turussa.

***

18.12.2006 Jerry on noin 4 vuoden ikäinen uros. Jerry haukkuu tarhalla ja on stressaantunut tarhaoloista, joten sen olisi hyvä päästä pian kotiin. Jerry annetaan vain kotiin, jossa on koirakokemusta ennestään. Jerry on löydetty 29.11 ja odottaa nyt kotia Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Jerryn säkäkorkeus on n.40cm. Reg.nro 4256