Jeppe

08.08.2021

Alkuperä: Suomi

07.09.2023  Jeppe sai kodin

27.07.2023

Herttainen, monirotuinen Jeppe etsii uutta kotia. Vieraille tulijoille Jeppe saattaa haukahtaa mutta tulee varovasti haistelemaan hetken päästä tulijan. Miehiä arastelee enemmän ja saattaa tällöin katsella kauempaa muristen, ei ole kuitenkaan aggressiivinen. Tarvitsee vaan aikaa huomatakseen ettei mitään pahaa ole tapahtumassa. Jeppe on hyvin ihmisläheinen ja yksin jääminen aiheuttaa hieman vaikeuksia pojalle, kaipaa koulutusta yksinoloon. On tottunut asumaan toisten koirien kanssa joten tulevassa kodissa olisin hyvä olla koirakaverina samaa ikäluokkaa oleva narttu tuomassa turvaa ja esimerkkiä erilaisiin tilanteisiin. Jepen rotuperimästä löytyy dalmatiankoiraa, münsterinseisojaa sekä berninpaimenkoiraa.
Hihnassa Jeppe hieman innoissaan vetää, matkan edetessä vauhti tasaantuu. Vastaantulevia koiria katselee kiinnostuneena, ei rähjää toisille koirille, tutustuu nätisti toisiin häntää heiluttaen ja jatkaa pyynnöstä matkaa.
Autossa Jeppe matkustaa hienosti, ei ole pahoinvoiva eikä pidä meteliä. Katselee ikkunasta matkan etenemistä ja malttaa odottaa auton takatilassa luukun aukeamista, ei ryntää ulos autosta.
Tulee toimeen kouluikäisten, 10+ vuotiaiden lasten kanssa, ihan pienten lasten perheeseen Jeppeä ei sijoiteta.
Jeppe on edelleen hyvin hoikassa kunnossa, mutta paino on lähtenyt hiljalleen nousemaan. Jeppe käytettiin myös verikokeissa ja kaikki arvot olivat normaalit. Tulevan kodin tulee kiinnittää vielä alussa varovaisuutta ruokinnan suhteen, jotta paino nousisi mahdollisimman tasaisesti. Jeppe myös mielellään tarkastaa keittiön tasot löytyisikö sieltä mahdollisesti jotain syötäväksi kelpaavaa joten tasot kannattaa pitää tyhjinä. Hyvin nameilla motivoitavissa joten koulutus on pojan kanssa helpohkoa, kuuntelee taluttajaansa ja on nopea oppimaan uusia asioita. Erittäin herttainen poika, tykkää hellyydestä ja pusuttelee mielellään. Hoitotoimenpiteet antaa tehdä ongelmitta.
Jepelle etsitään liikunnallista kotia joko rivi-tai omakotitalosta. Tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä runsaasta liikunnan, aktivoinnin ja koulutuksen määrästä.
Jeppe on sisäsiisti ja sijaiskodissa Keravalla jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan. Painoa Jepellä on tällä hetkellä 21kg ja korkeutta n. 60cm.