Jeppe 1

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Jeppe 1
06/2005 Jeppe sai kodin Nokialta.

***

Jeppe on 11 kuukauden ikäinen collien ja karhukoiran sekoitus ja sen säkä on yli 60cm. Syntyi 27.5.2004 Kemijärvellä omakotitalossa, jossa sillä oli 5 sisarusta joista yksi sitten kuoli heikkona. Jepen madotukset ja rokotukset ovat kunnossa.

Jeppe on sosiaalinen ja innokas, Ehkä liiankin innokas. Rakastaa lapsia koko sydämestään mutta ei aina ymmärrä kokoansa ja voi pelästyttää pienemmän. Ihmisrakkautta löytyy niin paljon, että jokaista ohikulkijaa on pakko päästä katsomaan ja ihmettelemään. Jepessä collie tulee esille hellyyden ja sylivauvan muodossa, On istuttava sylissä, Tehtävä temppuja ja oltava huomion keskipiste. Jos häntä ei huomioida alkaa hän päästelemään ihmeellisiä ääniä, ja saa jokaisen huoneessa olevan naureskelemaan. Ei ole kuitenkaan yleistä tuo. :) Karjalan karhukoira tuo kuitenkin tälle sylivauvalle itsepäisyyttä, itsevarmuutta ja periksiantamattomuutta. Kova pää ja oma tahto on ollut minulle liian haastavaa. Jeppeä ei saa helposti alistumaan. Metsästysviettiä löytyy paljon joten se sopisi hyvin metsästykseekin. Vainua ja kiinnostusta eri hajuihin ja makuihin löytyy. Mahtava kaveri, mutta tarvitsee koulutusta ja jämäkämmän isännän.

Asioita mistä Jeppe tykkää, ja ei tykkää/mitä osaa tai ei osaa – Rapsuttelu on kivaa varsinkin hännän juuresta ja korvan vierestä, sekä massusta. – Tykkää, ihme kyllä, jos sen alahuuleen koskee, hauska tapa! – Tykkää leikkiä erilaisia noutoleikkejä, joskus vaan lelu menee väärään paikkaan. – On rauhaton jos ei saa purettua energiaansa ja kipittää edestakaisin asunnossa. – Tykkää kiereskellä ja nukkua sängyssä. – Tottunut muihin eläimiin, jyrsijöihin ja koiriin. Kissat eivät ole tuttuja. – Osaa pyytää ulos jos on hätä. – Osaa käskyt: anna tassua, maahan, paikka, ei ota. Etsi pallo ja etsi luu komennot tuttuja. Seiso komento on vielä hakusessa. – On ikävä kyllä oppinut kerjäämään pöydän vieressä. – Saa nukkua sohvalla ja sängyssä. – Tykkää luista ja oikeista luista. – Tykkää vetoleluista ja leikeistä. – Kaikkiruokainen myös kukkakaali kelpaa:) – Rakastaa katsella esim. parvekkeelta maisemia – Rakastaa koirapuistoja ja puistoja – Vetää remmissä aika paljon – Haukkuu joskus kun lähdemme ulos, mutta rauhottuu melkeen heti. – Todella energinen ilopilleri

Haluaisin Jepen omakoti- rivitalo, tai paritaloon jossa on iso piha ja paljon tilaa liikkua. Tarvitsee kokemusta omaavan, aktiivisen ja koulutuksesta kiinnostuneen omistajan. Ensisijaisesti maalle.