Jemma (nyk. Emma)

Lisätty sivulle: 2009-09-22

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Jemma (nyk. Emma)
10/2012 Jemma sai kodin Tampereelta.

***

Kuulumisia kodista:

24.10.2012 Hei, Täällä ollaan nyt reilu 3 viikkoa Jemman kanssa harjoiteltu yhteiseloa. Automatka siirryttäessä Tampereelle meni oikein hyvin, Jemma istui tai makasi ihan rauhassa. Sittemin on muutenkin osoittanut olevansa oikein hyvä automatkustaja.

Kun saavuimme Jemman uuteen kotiin, niin alkoi uuteen paikkaa tutustuminen. Jemma kierteli tietty paikat läpi ja otti sen jälkeen paikan itsellensä keskeltä olohuonetta. Ja sama paikka on edelleen yksi sen lempipaikkoja, ilmeisesti koska siitä on hyvä tarkkailla huushollin tapahtumia. Se on muuten hyvä paikka, mutta siinä on valkoinen matto joka aika hyvin “imee” Jemman tummia karvoja.

Pari-kolme ekaa päivää Jemma oli sitten kyllä hieman apean oloinen, mm. ruoka ei kovin hyvin maistunut. Oli kyllä rauhallinen ja nautti selvästi ulkoilusta, mutta ilmeisesti oli hieman ikävä. Sittemmin se on aktivoitunut hyvin; lenkkeilee tosi innolla, ottaa kontaktia hyvin ja omatoimisesti, ruoka maistuu ja se hakee usein omatoimisestikin leikkiseuraa meistä.

Juoksulenkeistäkin näyttää nauttivan, siihen malliin painaa menemään, eikä tartte paljo yllyttää ennen kuin lähtee spurttaamaan mukana. Toisten koirien kohtaaminen menee hyvin, useimmiten ohitamme ihan rauhassa, mutta jos molemminpuolista kiinnostusta löytyy niin “kuulumisetkin” toki vaihdetaan. Olemme myös tehneet retkiä lähimetsissä joiden aikan Jemma on saanut olla vapaana. Tällöin se yleensä painaa innolla ympäriinsä tehden säännöllisesti “tarkistuskäyntejä” meidän luona. Tulee kyllä hyvin luokse kutsuttaessa. Liikkumisen myötä huomaa että sen fyysinen kunto on edelleen parantunut, ja näyttää tuo hiukan ehkä kiinteytyneenkin.

Jemma on jo ollut useita tunteja kerrallaan yksin kotona ja hyvin on sujunut. Samoin esim. kaupan ulkopuolella odottaminen seuran kanssa tai ilman. Meillä on naapuri joka kyllä kertoisi jos meiltä kuuluisi haukkumista tms. Iltaisin saattaa kyllä hieman haukahtaa jos joku kulkee ulko-oven ohitse, eli selvää vahtikoiran “vikaa” löytyy.

Jemma tykkää tosiaan haasteista ja tehtävistä. Olemme jo kaikenlaista uuttakin yrittäneet opettaa, osan oppi nopeastikin. Se on kyllä ensimmäinen meidän tietämämme koira joka heittää pyynnöstä “yläfemmat”. Samoin Jemma tykkää ihmisten seurasta, se yleensä siirtyy aina sinne missä muu väki on.

Tässä muutama kuva Jemmasta (kuten huomaatte se on hieman valinnut lisäasusteita kuvaustilaisuutta varten).

Terv. Jemma (nyk. Emma), Raimo, Anna-Kaisa, Eveliina ja Pauliina.

***

Steriloitu narttukoira, noin 4v. etsii uutta kotia Kirkkonummella.

11.9.2012 Jemma on n. 4-vuotias leikkisä ja ihmisläheinen neitokainen. Ulkoillessa Jemman lempipuuhiin kuuluu pallojen ja keppien perässä juokseminen läkähdyksiin asti. Kotioloissa Jemma kuitenkin viihtyy parhaiten omistajien rapsuteltavana sohvaperunana. Tottelevaisuus ja uskollisuus kuuluvat ehdottomasti Jemman parhaisiin puoliin. Pentukoirat ja kouluikäiset lapset kiinnostavat suunnattomasti ja leikkimään pitäisi päästä aina tilaisuuden tullen. Toiset koirat pitäisi päästä myös innolla haistelemaan lenkillä, mutta ohitukset sujuu usein hienosti ottamalla kontaktia hyvissä ajoin. Joihinkin isoihin koiriin Jemma suhtautuu varauksella ja helpointa onkin ohittaa vaan lyhyellä hihnalla. Tottelevaisuuskoulussa Jemma pääsi loistamaan ja kaikenlaisten temppujen opettaminen herkkujen avulla luonnistuu mainiosti.

Tämänhetkiseen perheeseen kuuluu omistajapariskunnan lisäksi 7-vuotias Roni-koira, jonka kanssa on ollut muutama nahistelu n. 2,5 vuoden aikana. Viimeisimmän yhteenoton jälkeen tilanne ei valitettavasti ole palautunut ennalleen vaan Roni silminnähden pelkää Jemmaa ja yhteiselo kuluu toisia vahtien ja luimistellen. Molempien koirien elämää helpottaaksemme olemme tehneet vaikean päätöksen luovuttaa Jemma rakastavaan ja rauhalliseen kotiin jossa kaikki huomio keskittyy Jemmaan, mielellään ainoana koirana.

Kulukorvaus Jemmasta on 100€

***

26.4.2010 Jemma sai kodin.

***

Kuulumisia kodista:

3.5.2010 Moikka! Jemma on ollut uudessa kodissa nyt noin viikon verran ja on sopeutunut tosi hienosti. Jemmaa oli odottamassa kotona 5-vuotias sekarotuinen Roni-poika ja hyvin tullaan jo Ronin kanssa toimeen. Eka päivänä Jemma kylläkin murahteli jonkin verran Ronille, mutta sekin on jo vähentynyt huomattavasti ja kunhan vaan saadaan lauman asemat oikeaan järjestykseen, niin koiruuksista tulee varmasti parhaat kaverukset. Muuten Jemma on kyllä jokaisen unelmakoira; ei rähjää remmissä, kaikkia uusia ihmisiä ja koiria pitäisi päästä tervehtimään ja peruskäskytkin tuntuu olevan hallussa. Rapsutteluista Jemma nauttii todella paljon ja pallot on tosi kiva juttu. :) Rappuset ja kiiltävät lattiat on vielä vähän jänniä juttuja, mutta alkavat tulla jo tutuiksi eli rohkea koira Jemma tuntuu olevan. Ja loppuun vielä ISOT kiitokset kaikille rekkulaisille, todella ihana neiti saatiin meidän lauman jatkoksi. T: Mira, Vesa, Roni ja Jemma

***

Steriloitu narttukoira, noin 1,5v.

27.3.2010 Jemma on steriloitu.

24.2.2010 Ihastuttava Jemma lumoaa ihmiset samantien ystävällisellä ja avoimelle luonteellaan :) Jemma tuntuu rakastavan kaikkia ihmisiä, ja tällä herttaisella tytöllä onkin erittäin kova läheisyyden tarve. Vaikka Jemma on melkoisen energinen tyttönen niin silti se rauhoittuu kummasti paikalleen, kun ihminen jakaa sille rapsutuksia ja hellyyttä. Jemman onnellinen ilme ihmisen sylissä on varsin liikuttavaa katseltavaa :)

3.2.2010 Jemma odottelee edelleen uutta, aktiivista kotia itselleen.

Jemma on hurjan onnellinen kun sen luokse menee:) Tyttö hyppii ketjussa häntä hurjasti heiluen ja olisi todellakin jo tämän ystävällisen neidon päästä pois tarhalta omaan kotiinsa. Uudessa kodissa Jemmaa voisi odotella ystävällinen koirakaveri :) Uusia kuvia ja video lisätty.

25.10.2009 Jemma hyöriin innoissaan koppinsa luona takapää hurjasti heiluen ja otan tytön mukaani lenkille. Jemma kulkee hihnassa suhteellisen hyvin, hieman vetäen mutta tyttö on kuitenkin hallittavissa. Autoja Jemma selkeästi pelkää eikä ole niihin tottunut. Auton kohdatessaan se säpsähtää ja pelästyy ja muutamalle autolle haukkuu pelokkaasti. Paras seutu Jemmalle olisikin rauhallinen alue. Jemma on todella mukavan oloinen, iloinen ja ystävällinen koira. Korkeutta Jemmalla on n. 50-55 cm.

Jemma luovutetaan uuteen kotiin mikrosirutettuna, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on Eu-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Omistaja noutaa Jemman Tallinnasta tai yhdessä yhdistyksen aktiivin kanssa tarhalta.