Jarza

22.12.2018

Alkuperä: Viro

28.05.2024  Jarza sai oman kodin 

21.05.2024

Hurmaava pieni chihuahua uros Jarza etsii uutta kotia. Jarza on hyvin ystävällinen poika joka ottaa vieraat vastaan iloisesti muiden mukana, parin haukun kera. Rakastaa huomiota ja rapsutuksia ottaa mielellään vastaan, kun rapsutuksen lopettaa, Jarza siirtyy vieläkin lähemmäksi istumaan jotta kädet varmasti yltävät pehmeään turkkiin. Jarza on kaikkien kaveri, enemmänkin alistuvainen kuin haastaisi riitaa, jos toinen murisee Jarzalle, poika kääntää katseen tai lähtee tilanteesta pois. Osaa kyllä sanoa takaisin jos toinen tulee iholle rähisemään tai tökkimään kuonolla, pojalla on kyllä hyvä kärsivällisyys.
Hihnassa Jarza saattaa haukkua toisille koirille, ei kuitenkaan aina, joskus saattaa ohitukset mennä ihan hienosti. On hyvin motivoitavissa nameilla ja niiden avulla on hihnakäytös edistynyt huomattavasti. Töpöttelee pienillä jaloillaan reippaasti mutta vauhti ei kyllä päätä huimaa ja kun lenkillä pysähdyksiä tulee joka tolpalle tai ruohonkorrelle, tuntuu pienikin lenkki pitkälle. Jarzalle on tärkeää tutkia kaikki hajut tarkkaan. Joillekin ihmisille saattaa myös ulkona haukkua.
Täysin yksin Jarza ei ole sijaiskodissa ollut vaan seurana on ollut toisia koiria, ei ole haukkunut ihmisen lähtiessä eikä ole tehnyt mitään tuhoja. Pojalla ei kuitenkaan ole kovin kantava ääni eikä reagoi kerrostalon ääniin paitsi ovikelloon voi kommentoida haukahtaen. Ihmisen poissa ollessa varmaankin nukkuu toisten koirien kanssa.
Autossa Jarza matkustaa ilman ongelmia, omassa kopassaan hiljaa ja ihmettelee matkan edistymistä. Ei ole pahoinvoiva.
Kissoja poika ei ole sijaiskotiaikana tavannut mutta tuskin kissat tuottaisivat pojalle ongelmia. Jarza tulee toimeen myös lasten kanssa, ihan pienten lasten kanssa ei ole tottunut olemaan, mutta kouluikäiset lapset kelpaavat pojalle.
Jarzalle haetaan kotia mieluiten rivi-tai omakotitalosta, rauhallisesta asuinalueesta ja tulevassa kodissa voisi olla sosiaalinen pieni narttu kaverina. Kovin isossa laumassa Jarza ei viihdy ja tällöin hakeutuu omiin oloihinsa.
Jarza on sisäsiisti ja sijaiskodissa Helsingissä jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan. Jarza on tuotu yksityisenä tuontina Virosta Suomeen.