Jarno

Lisätty sivulle: 2012-08-07

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Jarno
22.9.2012 Jarno sai kodin Tampereelta

***

Kuulumisia kodista:

23.9.2012 Jarno sai kodin Tampereelta toisen koiran kaverina ja ensimmäiset kuulumisetkin jo tulivat; Arkuudestaan huolimatta Jarnon ensimmäinen yö on sujunut hyvin omassa kodissa ja omistajan yllätykseksi Jarno oli heti yöllä hypännyt syliin.

***

13.8.2012 Jarno olisi valmis matkustamaan omaan kotiin 1.9. alkaen.

7.8.2012 Jarno on noin 1-vuotias sirorakenteinen pienehekö (40 com) koira Rakveren tarhalla. Jarno on löydetty kaverinsa Tarvon kanssa maaseudulta.

Me jouduttiin mun kaverin Tarvon kanssa Virumaan tarhalle 24.7 kun oltiin seikkailemassa maaseudulla. Sellanen mies tuli auton kanssa ja sanoi, ettei me voida kahestaan täällä kuljeksia ja otti meidät kyytiin. Siellä tarhalla oli aika jännää ensin kun oli niin paljon muita koiria, mutta nyt ollaan kyllä jo totuttu siihen. Onneksi me päästiin samaan häkkiin Tarvon kanssa! Minä olen hieman pienempi ja ujompi kuin tuo Tarvo, mutta silti hyvin kehityskelpoinen yksilö. Ne laitto täällä tarhalla meille sellaset kaulapannat ja kyllä on tosi ärsyttäviä, nyt siihen onneksi alkaa jo hieman tottua. Täällä on välillä laitettu siihen kaulapantaan sellanen remmi kiinni ja lähetty sitten ulos kävelemään. Se on aika pelottavaa touhua ja siksi minut on aina kannettu pois häkistä kun en ole suostunut itse kävelemään. Ulkona osaankin sitten juosta ja hyppiä hirmuisia rodeo loikkia. Noi ihmiset sanovat, että sitä remmissä kävelyä pitää vielä hioa. Mun mielestä olis tosi kiva jos me päästäis Tarvon kanssa samaan kotiin, mutta nuo ihmiset sanovat ettei sellainen ole kovin todennäköistä. Toinen koira olis kuitenkin siellä uudessa kodissa kiva, siltä vois sitten vähän ottaa tukea, turvaa ja oppia. Ihmiset minua vähän ujostuttavat kanssa, mutta nopeasti kuitenkin reipastun. Uudessa kodissa pitääkin löytyä kärsivällisyyttä opettaa minulle asioita ja olla tukena kun minua jännittää! Ai niin, sellanen asia meinas ihan unohtua että täällä tarhalla me haukutaan aika paljon Tarvon kanssa. Että jos me sellaseen kerrostaloon muutettais niin pitäis vähän opetella hiljaa olemista.

Jarno kastroidaan ennen luovutusta uuteen kotiin.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.