Jamila (nyk. Milla)

Lisätty sivulle: 2007-01-13

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Jamila (nyk. Milla)
20.1.2007 Jamila pääsi uuteen kotiin Turkuun.

***

Kuulumisia kodista:

26.9.2007 Milla asuu nykyään Pietarsaaressa, ja perhemuutoksien myötä Milla asustelee täysipäiväisesti Ronja-koiran sekä emäntänsä kanssa, mutta on myös silloin tällöin touhuamassa isäntänsä kanssa, joka myös asuu Pietarsaaressa ihan kiven heiton päässä!

Kesä on mennyt hyvin ja Milla on nauttinut siitä täysin rinnoin! :) Nykyään Milla osaa kaikki perus käskyt ja tottelee myös 90% niistä… aika omapäinen tyttönen kyllä on ulkoilessa kun on niin paljon kiinnostavaa katseltavaa ja haisteltavaa… Remmissä tyttö kävelee mallikaasti ja tottelee hyvin vapaana ollessaan. On mestari makkara-etsinnässä, hajuaisti kun on tytön parhaimpia puolia..

Milla-typykkä on maailman kiltein otus, ei tekisi pahaa kärpäsellekään.. Oikea todellinen ihmisen ystävä! Ei pahemmin stressaa mistään, eikä välitä muista koirista muuta kuin leikkimielessä.

Automatkailu, Lääkärissä käynti tai äänet eivät otusta hetkauta.
Sadepäivinä Milla ei paljon ulkoilusta välitä, koiran mieleen on muutenkin pysyä kuivin tassuin! :)

Milla on hellyyttävä ja oikea ihmisten silmätikku, tyttö kun on niin suloinen ja pehmeä pajatessa!! Tyttönen nauttiikin saamastanasa huomiosta, kaikki paijaukset ovat tervettulleita jos elämän tarkoitus on nautiskella kuten Millalla!

Millaa kiinnostaa myös metsän eläimet ja tyttö onkin saanut tänä kesänä vähän käydä metsällä tutustumassa lapin maastoon. Metsästysvietti kohdistui tällöin hirviin. Kotimaastossa Millaa on lähinnä kiinnostunut jäniksistä.
Milla voi siis kaikin puolin hyvin ja viihtyy hyvin Ronja-kaverinsa seurassa. Ei ole vielä tullut sellaista ihmistä tai koiraa vastaan jonka kanssa Milla ei tulisi toimeen! Toisin sanoen Milla kuuluu maailman kiltein koira ja myös ihmisen paras ystävä kategoriaan!! Täyden kympin pakkaus ja vielä suloinen sellainen!

Liitän tähän viestiin vielä uusia kesä-kuvia Millasta! Muuten toivotamme täältä Pietarsaaresta lämpimiä terveisiä ja hyvää syksyn alkua!
Terv, Johanna

28.1.2007 Jamila, tai nykyinen Milla, on erittäin hellyttävä otus… Tasapainoinen ja rauhallinen, ei hauku tai muutenkaan tuo itseänsä paljon julki sisällä ollessaan. Ulkona tyttönen on kylläkin sitäkin energisempi ja vilkkaampi.. tottelee hyvin käskyjä vapaana eikä vedä paljoa narussa. Ensimmäiset päivät oli hieman passiivisempi myös ulkona, mutta loppuviikosta virtaa onkin sitten riittänyt päivän jokaiselle lenkille.
Syö hyvin, ja nopeasti! :o) Ainoa murina Millan suunnalta Ronja koiraa kohtaan onkin ollut ruoan vahtimisesta… muuten tyttöset tulevat hyvin toimeen sekä ulkona että sisällä.

Milla on erittäin leikkisä, lenkillä kaikki mikä näyttää kepiltä tai mitä voi kantaa suussa on hauskaa.. viikolla on satanut kunnolla lunta ja talvisista Turun maisemista Milla vasta innoistui, lumessa kelliminen ja peuhaaminen vasta jännää onkin.

Milla on erittäin kiltti muita koiria sekä ihmisiä kohtaan (hieman varutunempi miehiä kohtaan ), mutta yleensä ei piittaa näistä ollenkaan, jos leikistä on kysymys hän olisi toki innolla mukana.. emme ole vielä päästäneet paljoa haistelemaan muita koiria tai vieraita ihmisiä, odotamme toki innolla, kun pääsemme koirahäkkiin tutustuttamaan Millaa muihin koiriin. Ehkä sieltä löytyy kiva leikkitoveri kun Ronja koiraa ei kauaa Millan keppileikit jaksa innostaa…
Yksin ollessaan koirat eivät juuri tee yhtään mitään, samoissa asetelmissa kuin lähtiessä koirat vetävät päiväunia vielä tullessakin… ikävän takia ei olla haukuttu tai kitisty.

Yöt Milla nukkuu omalla pedillään, aina silloin tällöin tulee herättämään ja hakemaan halauksia, mutta kömpii takaisin petiinsä hetken kuluttua.. alkuviikosta saattoi herätellä viitisen kertaa yössä, mutta nyt riittää jo kertakin, vain tarkistaakseen että kaikki perheenjäsenet ovat tallella.
Peseytyminen arveluutti tyttöä aluksi, mutta kun päästiin alkuun sujui sekin mallikkaasti…

Milla saa aina silloin tällöin kummallisia kohtauksia kun henki ei oikein kulje, koiraa puhaltaa ulos ilmaa ihan niinkuin olisi tukehtumassa koko kuono tuhisee ja koiraa ahdistaa, nämä voivat kestää noin minuutin korkeimmillaan ja tulevat yleensä koiran nukkuessa… olemme menossa eläinlääkärille ke 31.01 rokotukseen joten saavat samalla tutkia asiaa..

En keksi nyt muuta kerrottavaa tällä kertaa, kaikki menee siis hyvin ja koira on yllättävän kiintynyt ja luottavainen uusiin omistajiinsa jo, vaikka vain viikko on kulunut! Kirjoittelen lisää kuulumisia piakkoin, miten koulutus sujuu ynnä muuta sellaista.. Siihen saakka,Heipparallaa!
Tv: Johanna & Johannes

***

13.2.2007 Sivuillamme aiemmin kotia etsinyt ja kodin Virosta löytänyt kaunis Jamila tyttönen on tuotu takaisin tarhalle. Syyksi koiran luovuttanut mies sanoi että Jamila pelkää hänellä olevaa kania, eikä hän halua niin arkaa koiraa.

Jamila, reg 4642, on todella lempeä ja kiltti n 7-8 kk ikäinen narttu. Tyttö osaa kulkea hihnassa kiskomatta, ja pitää ihmisistä ja herkuista kovasti. Jamilalle etsitään nyt sitä viimeistä kotia, missä se saa elää elämänsä ja vanhuutensakin rauhassa.