James (nyk. Jami)

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

James (nyk. Jami)
11/2005 James sai kodin.

***

Kuulumisia kodista:

26.5.2006 Jami lähettää kevät terveisiä! Jami on ollut nyt minulla n.7 kuukautta ja pikkuhiljaa on koiran luonne ja tavat tulleet tutuiksi. Koiran hyviä ominaisuuksia ovat mieletön reippaus ja rohkeus. Aina on koiruus valmiina lenkille ja muuhun toimintaan. Sen häntä on jatkuvasti pystyssä kuin antenni ja se heiluu taukoamatta, muutenkin otus on kuin se aina virnistäisi. Se on aktiivinen ja leikkisä ja äänekäskin joskus, mutta onneksi se ei pura tarmoaan huonekaluihin vaan sen lemppareita ovat pehmot joita se viskoo, raastaa ja repii. Autossa matkustaminen sujuu tosi hyvin. Terveys on ollut koko ajan ok, ei edes ripulia ole ollut kertaakaan. Ihmisiin suhtautuu avoimesti, mutta hieman liian railakkaasti eli siinä pikkuisen hiomista vielä. Ulkona kiinnostavat kaikki hajut ja pienriista. Jopa puuhun yritti oravan perässä kiivetä. Itsellä pitää olla nopeat reaktiot, että voisi olla hitusen koiran aivoituksia edellä. Kaikki ruoka kelpaa mitä annetaan, mutta aika paljon barffataan, se kun on niin nopeaa ja helppoa.

Turkki kasvoi kohisten ja pojasta tuli kunnon turilas n.3kk:ssa. Nyt on edessä trimmaus. Koiran hoitotoimenpiteet olivat oma lukunsa alussa. Korviin ja tassuihin, saatikka kynsiin ei saanut koskea tai muuten tuli hammasta. Myös pyyhkeen käyttö aiheutti kummallisia reaktioita. Nyt on päästy jo siihen pisteeseen että turkin voi harjata, korviin voi katsoa ja suusta voi ottaa tavaroita pois. Ei aina irrota, mutta ei enää irrotuksen lopussa yritä näykkäistä. Nyt toukokuussa leikkasin etutassujen kynnet ilman kuonokoppaa ja hyvin meni. Luulen että tuo pikkuinen hammastelu on ollut epävarmuutta kun se ei vielä luottanut minuun. voi vain arvailla että minkälaisia kokemuksia sillä on muistoissa? Usein Jami saa hepuleita ja silloin se painelee pitkin kämppää ympäri ja kantaa mitä vain suuhunsa saa, silloin on parasta olla huomioimatta koiraa ollenkaan ja niin se hetken päästä rauhoittuu. Kotona koira tottui nopeasti siihen että se ei nuku makuuhuoneessa; aah..mikä ylellisyys nukkua ilman hiekkaa ja koiran karvoja! Ai niin, eihän Jamista edes pahemmin lähde karvoja! Toinen asia mitä rajoitettiin heti alussa oli syliin tunkeaminen,se liiskasi minut aina sohvan nurkkaan ja vaati rapsutuksia vaikka kuinka paljon. Nyt rapsutellaan kun minä pyydän sen tulemaan luokseni. Sitä on tietysti kiva pyytää usein, kun se tulee kipittäen naama virneessä ja häntä vispaten edestakaisin. terveisin sari ja huli-vili jami

***

Uros, noin 5v.

Kuulumisia hoitopaikasta:

1.11.2005 James on n. 40 cm, pienen kokoinen villakoirasekoituspoika. Turkki on ollut todella huonossa kunnossa. Nyt ajeltu kokonaan pois. Kärsinyt ilmeisen kauan kutinasta ja rikkinäisestä ihosta turkin paakkujen alla. Mutta nyt tilanne siis hoidon alla ja paranemaan päin. Korvat putsattu, eivät olleet kuitenkaan tulehtuneet. Silmät siistit. Todella laihassa kunnossa tällä hetkellä.

Sisäsiisti herrasmies, jonka kanssa voi matkustaa niin julkisissa kulkuvälineissä kuin autollakin. Kaupungilla ja hälinässäkin liikkuu tyynesti maailmanmiehen ottein. Hihnassa kulkee hyvin, ehkä innoissaan vetää hieman, mutta pienen kokonsa takia se ei ole ongelma. Hoitokodin narttujen kanssa tulee hyvin toimeen, tosin pientä lähentelytaipumusta on ilmassa. Neitojen ärähdyksestä kyllä asettuu. Omaan ihmiseen tuntuu kiintyvän kovasti ja kaipaa turvallisuutta – lenkiltä aina suoraviivaisesti ja kiireellä kotiovelle… Ulkoilee kylläkin mielellään. Myyräjahti näyttää pellolla kiinnostavan…Ei tunnu olevan korostuneesti takertuvaa sorttia eli jää myös kotiin odottamaan nätisti eikä ole tuhonnut mitään tai pitänyt meteliä. Alkuun hieman innostuessaan haukkui sisällä, mutta kiellosta lopettaa. Vaikuttaa yleensäkin sangen oppivaiselta ja fiksulta herralta. Ei näyttäisi reagoivan suuremmin rapun ääniin (hoitokoti kerrostalossa). Toisten urosten läheisyydessä ei toistaiseksi ole näkynyt ongelmia. Matka hoitokotiinkin taitettiin nuoremman uroksen seurassa pienessä junavaunussa aivan sovussa. James on toipilas – takana rankka elämä ja iho ja yleiskunto kaipaavat vielä aikaa kohentua. Muuten terve poika eläinlääkärin tarkastuksen mukaan. Toivottavin vaihtoehto uudeksi kodiksi olisi rauhallisen puoleinen paikka, jossa olisi aikaa päästä uuden elämän alkuun.” Merja

James on tulossa Suomeen kotihoitoon Rekku Rescue ry:n sekä Petsin yhteistyön kautta.

James on aikuinen, keskikokoinen, n. 5-vuotias uros, sen turkki on todella huonossa kunnossa. James on kotihoidossa Tampereella ja siihen voi sopimuksen mukaan mennä tutustumaan.