Jaakko (nyk. Jami)

Lisätty sivulle: 2008-07-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Jaakko (nyk. Jami)
23.8.08 Jaakko sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

17.12.2008 Meille kuuluu kohtuullisen hyvää. Jaakko, eli Jami nykyään on meille kiltti, mutta ei oikein muille… Eläinlääkärissä käynnit on painajaista, ja ilman kuonokoppaa olisi Suomessa pari lääkäriä vähemmän. Samoin Jami ei oikein pidä lapsista, eikä miehistä. No Saimme teidän kauttanne ongelmakoirakouluttajan yhteystiedot, ja aoimmekin olla häneen joulun jälkeen yhtedessä. Jami on ilmeisen viisas koira ja aika itsepäinen, mutta kyllä me toimeen tullaan.

***

Uros, noin 1v.

Jaakko on n.1- vuotias uros Tallinnan Loomande Hoiupaikissa. Se on löydetty 20.6.

11.8.2008 Katselen koirarivistöä ja komeata Jaakkoa ei voi olla huomaamatta. Päätän viedä sen kävelylle ja varaudun lentävään lähtöön nähtyäni aikaisemmin Jaakon nuoren työtön kanssa ulkona. Hihnan kiinnitys on hankalaa sillä Jaakko kiemurtelee maassa rapsutuksia kerjäten ja kun avaan häkkiä enemmän se onkin jo valmiina lähtöön. Aluksi Jaakko tosissaan vetää ja sen kanssa lenkkeily tuntuu hankalalta. Tuimasti komennan Jaakkoa rauhoittumaan ja ihme ja kumma poika tuntuu ymmärtävän äänensävystäni asiani tarkoituksen. Tämänkin jälkeen meno kyllä on vauhdikasta muttei enää tunnu mahdottomalta. Lähdemme Jaakon kanssa kävelemään kohti rantaa ja alkuhöyryjen jälkeen katselee poika minuakin välillä.

Rannassa Jaakko kahlailee matalassa vedessä. Jaakon kahluu tyyli on sellainen että siinä meikäläinen kastuu. Tassu ylös ja pläts, tassu ylös ja pläts. Löydämme rantakaislikosta kepin ja saan Jaakon nopeasti innostumaan vetoleikistä kanssani. Keppiä Jaakko ei kuitenkaan noutamaan ala mutta kun itse sen viitsin hakea, on Jaakko hetkessä jälleen kiinni kepissä. Nakeistakin poika piti kovasti ja osasi istua hienosti käskystä. Myös maahanmeno sujui kun taputin maata.

Rapsutuksista tämä nuori herrra pitää kovasti ja nojailee minua vasten. Takaisin tarhalle kävellessämme meno onkin jo huomattavasti rauhaisampaa. Muutaman päivän päästä tulemme uudestaan tarhalle ja testaamme jaakkoa sivuillammekin kotia etsivät Matamin kanssa. Aluksi Jaakko on hieman ihmeissään kun Matami vain ryntää leikkimään, mutta haistettuaan kyseessä olevan nartun, innostuu Jaakkokin hyppelehtimään ja haastamaan narttua leikkimään. Jaakon kodissa voisikin siis olla narttu kaverina.

Jaakkoa kuvaavat sanat pusi pusi ja hali hali varmaan parhaiten:) Jaakko on pentu ison koiran ruumiissa. Ikää arvioisin pojalla olevan vasta vuoden verran siksi, että eleet ovat kuin pennun ja pissaaminenkin tapahtuu kuin tytöillä vielä. Jaakko heittäytyy lenkillä eteeni ja kierii ja pusuttelee, hänen koko olemuksensa kielii silkasta elämänilosta. Toivottavasti tämä elämänilo ei sammu tarhaoloissa vaan poika ehtii löytää kodin ennen sitä.

Jaakko vetää lenkillä melkolailla alkumatkasta mutta takaisin tullessa hihna on jo löysällä. Jaakko on erittäin hyväntahtoisen oloinen, iloinen nuori poika. Suorastaan valloittava, etten sanoisi. Kokoa Jaakolla on aika paljon, säkäkorkeus on n.65-70 cm. Kasvaessaan Jaakko luultavasti rotevoituu ja oma tahtokin viimeistään murrosiässä putkahtanee esille. Poika olisi nyt juuri otollisessa iässä opettelemaan kotikoiran elämää ja imemään itseensä uusia oppeja.