Inge

Lisätty sivulle: 2008-11-06

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Inge
7.3.2009 Inge sai kodin Siuntiosta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

2.4.2009 Inge on ollut täällä uudessa kodissaan nyt kuukauden päivät ja ajattelin tulla kertoilemaan typyn sopeutumisesta ihmislaumaansa.

Inge saapui meille maaliskuun alussa myöhään lauantai-iltana. Tyttö oli niin
täynnä virtaa ja ihmetystä että tarkasti tuvan kuin pyörremyrsky konsanaan ja nappasi ensitöikseen hampaisiinsa jokaisen pehmolelun mihin vain ylsi. Ingelle osoitettiin ensimmäiseksi yöksi oma paikka eteiseen, missä se sai lepuutella aistejaan aivan rauhassa. Ensimmäiset päivät tutustuttiin pikkuhiljaa toisiimme. Inge oli täynnä intoa ja uteliaisuutta. Hyppi sohvalle, etujalat pöydille, kaapistoille, tiskipöydälle ym. vain nähdäkseen mitä puuhailtiin. Muutama pisuliraus lorahti sisälle, mutta muutamassa päivässä Inge oppi tarpeilleen ulos. Lisäksi masu meni muutamaksi päiväksi sekaisin (ripulia), mutta nyt sekin on ikävä muisto vain. Ingellä sattui myös ensimmäinen juoksuaika tähän muutenkin stressaavaan tilanteeseensa, että siihen nähden sopeutuminen on edennyt loistavasti!

Kahteen pieneen poikaamme tutustuminen on myöskin sujunut melko hyvin. Pojat
eivät alkuun välittäneet Ingen märistä suukoista ja pärähtivät parkuun, mutta lipominen väheni melko nopeasti aiheuttamatta mitään kaunaa. Lisäksi Ingen alkutouhotus oli hieman hurjan näköistä mistä pojat menivät aivan hämilleen ja Inge saattoi hieman pentumaiseen tapaan näykkäistä, mistä myös nousi meteliä. Inge on nyt löytänyt paikkansa suhteessa poikiimmekin ja elo sujuu aina vain leppoisammin.

Ingen kanssa alettiin pikku hiljaa opetella aivan perusteita, nyt sujuvat käskystä jo istu, anna tassu, odota ym. Hihnassa Inge kulkee jo melko hyvin, innokkuus vie välillä voiton ja silloin kiskotaan. Nykyään Inge ulkoilee pihamaalla kanssamme vapaana, kahden viikon kytkettynä olemisen jälkeen uskaltauduimme päästää sen irti ja sehän seurailee meitä kuin hai laivaa, ja
on usein ensimmäisenä ovella kun kuulee sisälle menosta (ellei sillä satu juuri silloin olemaan mehevä luminokare mikä täytyy ensin tuhota tai jos sille on mielestään heitetty palloa tahi lumipalloja vasta kymmeniä kertoja mikä ei tietenkään riitä ;)).

Eli tämmöisiä uutisia meiltä näin kevään korvalla. Paljon terveisiä täältä Siuntion maalaismaisemista kaikille Rekku Rescuen karvaisille ja karvattomille tuttavuuksille, Toivottaa Inge ja kumppanit

Kuvat: 1) Inge ja ensilelu “Ankku”
2) Ulkoilemassa

***

Narttu, noin 10kk

5.2.2009 Inge kirmaa innoissaan eteeni kun astun autosta ulos. Tämä pikkuinen ilopilleri saa nykyään olla tarha-alueella vapaana, ja sekös vasta onkin lystiä Ingen mielestä:). Inge tulee jo paremmin juttuun toisten koirien kanssa, ja esimerkiksi Notan kanssa tyttö leikkikin mielellään. Inge vaikuttaa kuitenkin melko dominoivalta koiralta, joten sille etsitään kotia ainoana koirana. Lapsia Inge rakastaa ja kissallekkin Inge heilutti iloisesti häntäänsä:)

1.12.2008 Inge odottelee edelleen uutta kotia tarhalla. Tyttö vastaanottaa minut häntä hurjasti heiluen ja hyppien:). Inge rakastaa kaikkia ihmisiä, mutta toisia koiria se pelkää ja rähiseekin näille arkuuttaan.

6.11.2008 Ympäri ämpäri, syöksy lelun perään, haukkumista ja uudestaan lelun perään. Katselen ihmeissäni tämän pienen väkkärän karvapallon touhuja ja en voi olla nauramatta. Lähestyn Ingeä ja saan oitis tytön luokseni. Pusuja, hyppyjä ja lisää pusuja, tuntuu että Inge on liikkeessä koko ajan :D

Otan lelun käteeni ja Inge on heti mukana jutussa. Neitokainen noutaa lelua mielellään ja saanpa ipanan innostumaan hiukan vetoleikeistäkin. Pusuttelu ja rapsuttelu on kuitenkin Ingen mielestä paljon kivempaa ja niimpä istuskelen jonkinaikaa neitokaisen vieressä. Lopulta nappaan tämän pienen syliini ja yllätyksekseni Inge rauhoittuu samantien ja painaa lopulta päänsä olkapäätäni vasten. Siinä sitten olemme ja hellittelemme hetken. Samalla sekunnilla kun lasken Ingen maahan, käynnistyy taas virtanappi ja tyttö tuo minulle leluaan.
Ingen tulevan kodin on varauduttava tämän vilkkaan ja iloisen tytön kanssa touhuamiseen eikä pentukoulu/muu harrastus olisi lainkaan pahitteeksi. Inge on tällä hetkellä alle polvenkorkuinen eikä siitä luultavasti kovin isoa koiraa tulekaan. Inge haukkuu tarhalla melko paljon joten kerrostalo tai rivitalo ei välttämättä ole paras ratkaisu.

Tuleva omistaja noutaa Ingen Tallinnasta, omistajan on myös mahdollista lähteä hakemaan tyttöä Pärnun tarhalta yhdessä yhdistyksen edustajan kanssa.
Kulukorvaus Ingestä on 150€ ja se sisältää rokotuksen, madotuksen, ulkoloishäädön sekä tunnistusmerkinnän. Ingen mukana tulee myös passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.