Iloona

Lisätty sivulle: 2012-01-19

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Iloona
5.5.2012 Iloona sai kodin Salosta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

21.6.2012 Iloona kävi tänään sikaripunkkikontrollissa ja näyte oli puhdas! Iloona jatkaa homeopaattista puhdistuskuuria, mutta muita lääkkeitä ei siis nyt tarvita.

18.5.-2.6.2012 Tänne kuuluu edelleen tosi hyvää! Ilona ja Roomeo leikkivät melkeen kokoajan ja nuolevat toistensa naamoja =) Roomeo on aivan haltioissaan, kun on saanut koirakaverin.

Viime torstaina olikin jo eka pentukurssi. Ensin sain olla Ilonan kanssa puol tuntia yksin ja kertoa kaikkea tarvittavaa ym ja sitten oltiin vielä tunti muiden pentujen kanssa.

Äitienpäivänä mentiin myös mammalle ja sitten mummolle, ja Ilona oli jo kun kotonaan mammalla. Siellä oli myös mun serkut, kummitäti ym eikä Ilona välittänyt niistä mitään! Samoin mun serkun lapsi leikki Ilonan kanssa kokoajan ulkona, heitteli palloa ja ilona aina haki sen ja välillä juoksi karkuun ja sitten antoi pallon Eerikalle ja hän heitti taas sen =) Oli ihanaa katsottavaa, luulin ettei Ilona pidä lapsista.

Ollaan aloitettu Ilonan kouluttamista naksuttimella ja tyttö on jo oppinut hyvin sen tarkoituksen. Naksaus=kehu/namu =) Ja samoin on oppinut nyt sanan “katso”, eli lenkillä jos tulee ihmisiä tmv vastaan ja sanoo ‘katso’ niin ilona katsoo ja saa namia niin ei sitten hauku muille :) Ja aina tehdään tämä jo siinä vaiheessa kun alkaa jo tuijottamaan muita ihmisiä, ettei kerkiä haukkumaan. Toisten koirien kohdalla ei vielä toimi, kun täytyy olla tosi nopea toimistaan ja namuilla kulkea ohi.

Pyysin Ilonalle eläinten luontaishoitajalta ruokavalio-ohjeet. Hän tekee meille ruoka-ohjeet, eli tarkat määrät ruuan suhteen, tarvittavat lisäravinteet, mahdolliset yrtit ja homeopaattiset lääkkeet siihen lisäksi.

Ilona on alkanu nyt enemmän kirputtaa itseään leikkauksen jälkeen jaloista ja pyllystä,mutta leikkaushaava voi todella hyvin.Haava oli jo ihan parantuneen näköinen tiistaina! vaikka leikkaus oli maanantaina. Syötin tunnin välein arnicaa ja hamamelista.

Homeopaattinen puhdistuskuuri on aloitettu torstaina (24.5.). Sitä jatketaan 3vkoa. Ilonalle on tosiaan tullut karvaa lisää ainakin niskaan ja on tosiaan jo hieman tihempämää.

Oltiin eilen mökillä koirien kanssa ja ne sai taas juosta vapaana ja kyllä virtaa riitti. Ilona kävi jopa kastautumassa vähän, kun Juuso oli vedessä jauhelihan kanssa :D Ei kuitenkaan näyttänyt olevan ihan hänen juttu (ainakaan vielä).

Ei Ilona enää hirveästi varasta tavaroita, silloin ekoilla viikoilla kyllä vei yhden istutusruukun(minkä levitti takapihalle ja alkoi syömään multaa..) ja ruohonsiemenpussin mitä kanniskeli ympäriinsä – no levitti ruohonsiemenet hyvin maahan ;D mutta ei se vaatteita tai mitään tälläistä vie. Nenäliinoja se kyllä itseasiassa vie! Jos on tippunut vahingossa johonkin ja silloin on pakko lähteä perään, kun se perkule syö ne ihan kunnolla. Romppu vaan repii silpuksi.

Ilonasta on tullut ihan hirveä pusuttelija :> Nyt on kokoajan nuolemassa naamaa. Ei se tehnyt sitä ollenkaan, kun tuli tänne. Ja nyt on aloittanut herättämään mut samalla tavalla, kun Roomeo. Eli läpsimällä mua tassuilla naamaan tai nuolemaan.

Nyt on kotiuduttu pentukurssilta, jossa käytiin tosiaan agilityn perusjuttuja. Tai tavallaan tutustuttiin esteeseen(puomi maassa), putkeen, erilaisiin alustoihin ja pujottelukeppeihin. Ilona on kyllä luonnon lahjakkuus =) Putkea vähän aluksi pelkäsi, mutta sitten meni sinne jo yksinään, vaikka ei olisi tarvinnut ;D

8.5.2012 Lisätty Iloonalle kuvia ja kuulumisia kodista.

Ensimmäinen yö meni tosi hyvin. Mitä nyt alkuun saivat molemmat kamalan iltahepuli kohtauksen ja leikkivät sängyssä niin kovin, että Ilonakin alkoi läähättää :D Roomeo kyllä varoo tosi paljon Iloona, tai aina leikissä hyppää sitten yli ettei vaan tallo pientä alleen.

Ilona tuli mun peiton alle heti nukkumaan ja jossain vaiheessa oli siirtynyt peiton päälle, oli varmaan tullut kuuma. 2 aikaan yöllä hän sitten kuuli jonkun äänen varmaan ulkoota ja hyppäsi alas sängystä ja meni haukkumaan eteisen ovelle…. vähän siinä pelästyttiin, mutta lopetti kyllä melkeen heti kun käski ja tuli takasin nukkumaan.

Tänään Roomeo käskee Ilonaa kokoajan leikkiin ja ulisee ja tuhisee :D Ja ilona on vaan keskittynyt syömään tuollaista kevytluurullaa. Annoin molemmille omat ja Ilona hakee aina molemmat sohvalle jos Roomeo ei syö sitä omaansa enää.
Käytiin äsken pitkällä lenkillä, helposti noiden kahden taluttaminen onnistuu yksinkin flexien kanssa. Nyt molemmat väsähti ihan totaallisesti ja Ilona nukkuu prinsessamaisesti sohvan koristetyynyn päällä. Ajateltiin mennä tässä joku kerta hiekkakuopille juoksemaan noiden kanssa tai siis että saavat mennä vapaasti. Siellä ainakin lihakset ja kunto kasvaa.

Nyt kun Ilona ja Roomeo jäi pidemmäksi aikaa yksin, ei enää sen jälkeen itkeskellyt perään kun lähdin postia hakemaan tmv :) Roomeo varmaan näyttää mallia ja pitää kokoajan seuraa. Pissat ja kakat oli tänään tehnyt hienosti sanomalehdelle, kun olin töissä :) Lenkit on myös mennyt tosi hyvin! Ilona on lopettanut vetämisen oikeestaan melkeen kokonaan ja hihnankin repimisen lopettaa kun kieltää. Ollaan myös ilmottauduttu pentu/perustottelevaisuus kurssille!

***

Narttukoira, noin 1v. kotihoidossa Suomessa.

Kuulumisia kotihoidosta:

20.4.2012 Iloona on ollut kotihoidossa nyt kaksi viikkoa, ja olemme käyneet Iloonan kanssa tutustumassa mm. hevostalliin ja paikalliseen Mustiin ja Mirriin. Iloona on oikein reipas ja vain pienen ihmetyksen jälkeen uskaltaa mennä paikkaan kuin paikkaan ja tutustumaan kaiken kokoisiin, ikäisiin ja näköisiin ihmisiin. Muut koiratkin kelpaavat kokoon ja sukupuoleen katsomatta, ja uusissa kuvissa tyttö onkin päiväunilla kahden muun rescue-koiranartun kanssa. Tulevassa kodissa voisi siis hyvinkin olla suunnillen samankokoinen kaveri odottamassa.

Matkustaminen autossa sujuu hienosti, ja kaupassakäynnin tai muun poissaolon ajan Iloonan nukkuu autossa, pahoinvointia ei ole ollut ollenkaan. Tyttö on edelleen sisäsiisti, jopa niin paljon, että myöskään kasvihuoneeseeni ( jossa tyttö on ollut kanssani töissä väsymykseen asti, kuten kuvista näkyy :) ) Iloona ei pissannut, vaan pyysi päästä ulos.

Iloona on täällä ollut täysin vapaana nyt, mutta kyllä remmissäkin kulkeminen sujuu, kun tarvis on. Vapaana tyttö tulee luokse kutsusta, eikä lähde autojen tai ihmisten perään, jos niitä näkyy. Iloona vahtii kyllä outoja ääniä tai ovea pienillä haukahduksilla tai murinalla, mutta ei ole mikään turhanräksyttäjä.

Ensi viikon jälkeen on tiedossa eläinlääkärikäynti, jossa tarkastetaan Iloonan iho ja lääkityksen jatkotarve, mutta ainakaan huonompaan suuntaan tytön iho ei ole mennyt, ja karva kasvaa yhä takaisin, joten toivottavasti tulokset olisivat rohkaisevia!

6.4.2012 Iloona matkasi kotihoitoon Suomeen. Iloona on tosiaan iloinen ja välitön koira! Jotain terrierimäistä siinä on, ja täytyykin pitää vähän kuria, ettei ala käskytellä toisia koiria. Vauhtia riittää, ja välillä Iloona saa pentumaisia kajoushepulikohtauksia, joihin varsinkin isompi koirani ottaa miellään osaa, ja mikään ei ole sen mukavampaa heistä kuin juosta ympyrää ja “tanssia” ympäri taloa. Iloona osaa kutsua todella nätisti koiria leikkiin, mutta myös komentaa kipakasti, jos kokee ettei kutsuun vastata.(Kuten kuvassa, jossa kutsuu nukkuvaa Pepiä niiaten leikkiin..)

Iloona on yllättävän sisäsiisti, vain yhdet pienet pissat on lattialle lirauttanut, mutta tyttö osaa pyytää ulos, ja herättää aamullakin, eikä vainlähde pedistään haahuamaan pissapaikka etsimään. Iloona on aika kova vahtimaan, ja sekä epämääräisiä ääniä kuten myös ovea se haukkuu käheällä äänellä, joka kuulostaa kovinkin ärhäkältä. Ihmisiä kohdatessaan Iloona kuitenkin vemputtaa hännän lisäksi innoissaan koko ruumistaan, eikä mikään tassu oikein tahdo pysyä maassa, kun haluaisi hyppiä ja juosta samaan aikaan.

Karvat tosiaan näyttävät jo kasvavan, mutta iho on varsinkin takapuolesta punainen ja kuiva, ja kutittaa aika ajoin. Seurataan tilannetta ja ilmoitellaan miten edistytään. Lääkkeen Iloona ottaa aika hienosti, vain pienen vastustelun jälkeen se itse avaa suunsakin. Iloona painaa n. 5 kg.

9.3.2012 Valitettavasti Iloonan ihovaivoihin ei olla saatu apua ja tytön lääkitystä vaihdettiin. Iloonalle määrätyt lääkekuurit eivät ole purreet toivotulla tavalla ja tytöstä on lähtenyt enemmän karvaa :(. Keskusteltuamme eläinlääkärin kanssa asiasta, Iloonalla on edelleen liian stressaava hoitopaikka ja nyt menossa toisenlainen lääkitys ja tyttöä ollaan suunnittelemassa Suomeen hoitoon rauhallisiin olosuhteisiin toipumaan. Vielä toistaiseksi toivomme, että löytäisimme tytölle apua vaivaan. Luonteeltaan Iloona on kertakaikkiaan ihana. Ulkona tietysti kärsii kylmästä, nyt kun turkkiakaan ei oikein ole ja viihtyy sen takia hyvin sylissä. Ihan pienistä pennuista Iloona ei oikein välitä, koska jää niiden jalkoihin, koska Iloona on tosi pieni. Iloona kaipaa edelleen meidän kaikkien apua!

7.2.2012 Iloonan iho on mennyt huonompaan kuntoon. Iloona matkasi Virossa hoitopaikkaan ja se on menossa Tartoon eläinlääkäriin samaan lisäapua ihovaivoihin. Iloona on myös yhdistyksen kummikoira, jonka hoitoon kerätään varoja, jotta tyttö saataisiin kuntoon ja se voisi viettää onnellisen loppuelämän ilman ihovaivoja.

19.1.2012 Iloona on pienehkö nuorehko narttukoira. Iloonan tullessa tarhalle, sillä oli muutama punainen karvaton läikkä, jotka kutittivat kovasti tyttöä. Virosta yritettiin kerätä ensin tytölle rahaa tutkimuksiin siinä onnistumatta ja Rekku Rescue sponsoroi tämän iloisen tytön eläinlääkärintutkimukseen, jota ilman tyttö olisi laitettu nukkumaan. Syyksi paljastui ihossa tepposia tekevä punkki, joka on kuitenkin lääkityksellä hoidettavissa oleva vaiva ja nyt tyttöä hoidetaan parhaillaan ulkoloishäädöillä, jotta tyttö saadaan priimakuntoon, jospa joku vaikka haluaisi tälle nuorelle karvakorvalle sen oman paikan tarjota.

Iloona luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus on 200 euroa.