Ilo

Lisätty sivulle: 2013-01-07

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Ilo
10.3.2014 Ilo sai kodin.

***

Leikattu uros, noin 1,5 v.

20.8.2013 Ilo on pienehkö, säkä noin 40 cm ja vilkas poika. Kaipaa koulutusta, rajoja ja rakkautta.

Omistajan kertomaa:

Eli toisen uroksen kanssa ei kyllä sovi, nartut on kavereita ulkonakin, uroksille rähjää heti. Ilo on leikattu. Ja tarvii kovasti virikettä ja liikuntaa. Mielestäni hänessä on pyreneitten paimenkoiraa, näkö ja rotumääritelmä sopii täysin yksiin. Vielä räyhää remmissä kadulla vastaantulijoille, autoille ei niin kovasti enää. Namipalojen kanssa oppii mitkä temput vaan hetkessä. Olisi hyvä agility koira, jos joku sellaisesta on innostunut. Kaupungin vilinästä stressaa, joten koti syrjäisemmällä paikalla, omakotitalossa tai maatalossa olisi Ilolle mieluinen. Nauttii vapaana juoksemisesta aivan mielettömästi ja tulee luokse kutsuttaessa hyvin, jos ei ole jonkun jäljen perässä. Ei toki voi päästää vapaaksi missä on lähellä autoja tai ihmisiä, koska lähtee niiden perään. Sisällä on alusta asti ollut sisäsiisti ja kiltti, ei ole ikinä tuhonnut mitään, eikä hauku kun jää yksin. Pihalla kyllä sitten haukkuu ohilkulkijat eli rivitaloon en suosittele. Vahtimisvietti on kova.

Lapsiin on nyt tottunut, mutta mustasukkanen on kyllä lapsille. Ilon parasta ajatellen, vapaus liikkua ja pois kaduilla kulkemisesta olisi hänelle stressittömin vaihtoehto ja ilman uroskaveria.

Ei kerrostaloon eikä pienten lasten perheeseen. Mieluiten omakotitaloon, maalle rauhalliseen ympäristöön. Iloon voi mennä tutustumaan Turenkiin sopimuksen mukaan.

Linkissä tietoa Pyreneitten paimenkoirasta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyreneittenpaimenkoira

“Luonne: Rohkea, älykäs, sopeutuvainen, aloitekykyinen ja uskollinen isännälleen. Se on itsepäinen ja tavallisesti tarvitaan lujaa otetta, jotta koiran energia saadaan kanavoitua ja älykkyys sekä eloisuus voidaan hyödyntää.

Pyreneittenpaimenkoira on usein epäluuloinen vieraita kohtaan, joten se tulee tutustuttaa jo varhain kaikkeen uuteen.”

Ei ensimmäiseksi koiraksi. Tulevalla omistajalla olisi hyvä olla kokemusta paimenkoira roduista.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus 100 euroa.

***

27.1.2013 Ilo sai kodin Turengista.

***

Urospentu, noin 7-8kk

7.1.2013 Ilo on pienikokoinen tosiaan iloinen ja hauska 7-8kk poikapentu jolla vauhtia riittää. Yllättävän sisäsiisti. Säkä n.40 cm korkea, eli hiukan alle polvenkorkuinen. Ilo on luonteeltaan kiltti, oppivainen, uskollinen omalle laumalleen, tykkää muista koirista. Ei piittaa kotihoitajan kissoista. Pelkää esim. ilotulituksen paukkuja. Pitää rapsutuksista. Haukkuu häntä heiluen kaikki vieraat,jotka tulevat kyläilemään, mutta tutustuttuaan rauhoittuu. Hyppii onnellisena sänkyyn. Tulee toimeen lapsien kanssa. Otti heti kotihoitajan 3v. lapsenlapsen omaksi. Suojeleva. Kaikinpuolin mahtava ilopilleri. Yksin kotona ollessaan käyttäytyy mukavasti, ei tuhoa mitään.

Hihnakäyttäytymisessä on vielä parannettavaa eikä irti voi päästä. Ilolle etsitään aktiivista kotia, jossa olisi aikaa koiralle ja sen kanssa puuhasteluun.

Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 200e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.