Ikki (nyk. Inka)

Lisätty sivulle: 2012-04-08

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Ikki (nyk. Inka)
14.7.2012 Ikki sai kodin Laitilasta

***

Kuulumisia kodista:

7.8.2012 Ajattelin laittaa nyt Inkan (ent. Ikki) kuulumisia, kun on jo kuukausi vierähtänyt sen kanssa. On ollut todella helppoa arkea sen kanssa. Koiravalinta osui ihan nappiin! Inka nauttii maalaiselosta täysin tassuin, saa olla pihalla oikeastaan niin paljon kuin tykkää, pääsee usein metsälenkeille ja tänään sai uuden koirakaverin, jonka kanssa lenkillä raisut painit.

Tyttö kujeilee ja hassuttelee ja on niin suloinen, ettei mitään rajaa. Otso, pappakoiramme, on ottanut Inkan hienosti vastaan. Sofi arastelee Inkaa edelleen, luultavasti Inkan koon takia. Mutta vähitellen on alkanut olla vapautuneempaa kommunikointia Sofin puolelta ja jopa leikkieleitä. Hiljaa hyvä tulee! Inka on ihana hymytyttö ja joka päivä sille saa nauraa. Ilmeikäs, persoonallinen ja kaikin puolin ihana.

Täällä siis todella hyvät tunnelmat Inkan suhteen. Inka hurmaa kaikki ja tulee varsinkin poikaystäväni kanssa ihan mahtavasti toimeen. Inka on fiksu ja tuntuu, että tässä koirassa ei ole mitään vikaa. Ihmetyttää, ettei kukaan ole tällaista aarretta napannut ennen meitä. Eriika

24.7.2012 Inka eli entinen Ikki tuli asumaan Laitilaan maaseudun rauhaan vähän yli viikko sitten. Inka on neljäs rescueni ja on kyllä pakko sanoa, että näin helppoa rescueta ei ole mulla vielä ollut. Tyttö on nuoresta iästään huolimatta todella rauhallinen ja fiksu. Jopa Mustissa ja Mirrissä Inka saioo kehuja, kun valjaiden kokeilu meni hienosti paikallaan seisten. Pientä kujeilua tyttö harrastaa ja välillä saa kävyt ja pehmolelut kyytiä, kun leikityttää. Typy tajuaa todella nopeasti juttuja ja vaikka pienikokoinen Sofi-narttuni vierastaa ja hieman pelkää Inkaa (Inka on hurrrjan suuri verrattuna Sofiin), Inka ja Sofi ovat löytämässä yhteistä sävelmää ja on havaittavissa jo Sofinkin puolelta leikkieleitä. Otso, meidän pappakoira, ottaa Inkan aika iisisti. Jos Inka riehaantuu liikaa, pappakoira kommentoi että hittoakos siinä heilut ja häiritset mun nokosia.

On mennyt paremmin kuin kuvittelinkaan. Inka osaa hienosti olla yksin (koirat ovat toistaiseksi kahdessa eri huoneessa poissaolojeni aikana), vähän on natustanut jotain lattialle lennähtänyttä hattua ja karminkulmaa, mutta ei muuten ole ollut minkäänlaista stressailua tms.. Inka nauttii selkeästi siitä, että jatkuvasti pääsee pihalle ja oli ihan elementissään kun viikonloppuna luonani oli yhdistyskokouksen merkeissä ihmisiä.

Laikamix kun on, Inka metsästää kaikkea hyttysistä rupikonniin.

Kaikki ovat olleet aivan myytyjä Inkan edessä. Epäilen, että mies ryövää mun paikan Inkan ykkösihmisenä, niin hyvin he tulevat toimeen.

***

Steriloitu narttukoira, noin 1v.

6.6.2012 Ikki on Turussa kotihoidossa kerrostalossa toisen isomman narttukoiran kanssa, perheeseen kuuluu myös 16-vuotias lapsi, jonka kanssa ikki tykkää olla paljon. Ikki tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, ainut että ruokaa ei se suostu jakamaan. Joten kannattaa syöttää erillään, jos muita koiria talossa, nyt on hieman kyllä siihenkin tottunut.

Ikki on hyvin leikkisä, ja tykkää paljon kaikesta leikkimisestä ja palloleikeistä ym. Ikki ei hauku kerrostalossa, on sisäsiisti eikä vedä hihnassa. Ikki on semmoinen koira että sen kanssa kaikki on mennyt hyvin, sopeutuu tosi nopeasti kaikkeen. Tykkää olla ihmisen kanssa ja toisten koirien parissa ja tästä saisi hyvän harrastus koiran. Ikki myös tulee luokse kun pyytää ja osaa myös peruskäskyt. Antaa katsoa korvat ja hoitaa muutenkin itseään. Joku saa tästä koirasta aivan ihanan kaverin.
T: Paula

19.5.2012 Ikki saapui Turkuun kotihoitoon

19.4.2012 Ikki on matkannut Tallinnan tarhalle jatkohoitoon, jossa tytölle tehdään verikokeet joista katsotaan, että terveys on kunnossa sekä sterilointi suoritetaan. Ikki on kovin leikkisä tyttö ja muihin koiriin Ikki on suhtautunut ystävällisesti. Ikki jakaakin tällä hetkellä boksinsa toisen tyttökoiran kanssa. Kuten uusista kuvista näkyy, tyttö viihtyy hyvin soffalla :)

10.4.2012. Ikki on nuori ja iloinen pusutyttö. Nuoresta iästä huolimatta Ikki kävelee nätisti hihnassa. Kävimme Ikkin kanssa juoksulenkillä ja Ikki olisikin mainio valinta kotiin, joka tykkäisi opettaa koiralle juoksua joko pyörän vierellä tai tai vaikkapa itse harrastaisi canicrossia koiran kanssa, koska Ikki juoksee nätisti ihmisen kanssa, eikä se vedä.

Koska Ikki on pystykorva/laikasekoitus tyttö etsii kotia omakotitalosta, jossa mahdollinen haukkuminen ei haittaa. Ikki on vielä hieman pentumainen ja ihmisen mennessä kyykkyyn Ikki tulee antamaan pusuja ihmiselle. Ikki antaa käsitellä itseään nätisti mm. hampaiden katsominen. Ikki on kooltaan n. 50 cm ja painoa tytöllä on hippasen alle 20 kg. Muihin koiriin Ikki suhtautuu uteliaasti.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi tytöllä on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus steriloidusta koirasta on 250 euroa.