Iita

04.12.2018

Alkuperä: Suomi

24.04.2020 Iita sai kodin

Kuulumisia kodista

***

6.5.2020

Terveisiä täältä uudelta vahtipaikaltani!

Ensimmäinen viikko on mennyt nopeasti. Uuden isännän ja emännän mielestä olen pärjännyt hyvin. Olen sopeutunut ja sopeuttanut, viehättävällä persoonallani, ilman suurempia hankaluuksia. Ensimmäisinä päivinä piti hieman neuvotella minne tarpeet tehdään, mutta ilman sovittelijaa siitä selvittiin parissa päivässä ja onhan se ulkona mukavampaakin.

Ennakkoluulot muutostani eivät ole likimainkaan toteutuneet. Kaikkien osapuolten sopeutuminen on onnistunut yli odotusten. Naapurin koiraakin voin jo käydä katsomassa ilman rähinää. Outoihin ihmisiin totuttelu, se on haastavaa, sanovat siihen menevän vielä aikaa. Onhan minulla sitä!

Terv. Iita ja vahtikaveri Luka

Sekä Maija ja Janne

***

26.3.2020 Iita on sijaiskotiaikana rohkaistunut ja muuttunut reippaaksi, vilkkaaksi nuoreksi. Iitan uudelta kodilta odotetaan kokemusta ja osaamista pitää nuori koira aktivoituna ja aisoissa. Kun rajat ovat kunnossa,  Iita osaa olla hyvin yksin kotona koiraseurassa, matkustaa autossa ja on innokas koulutettava. Iita vahtii ääniä ja ovea, ja Iitalle sopivin asumismuoto on omakotitalo.

 

24.2.2020 Cheetah- tuttavallisemmin Iita- on apinapinserin ja ranskanbulldoggsekoituksen jälkeläinen, joka etsii kotia, jossa on tiukat ja selkeät rajat, lisäksi voisi olla kestävähermoinen, sosiaalinen uroskaveri. Iita on uusia ihmisiä kohtaan arka ja tarvitsee paljon kannustusta ihmisiä tavatessa, tässä apuna toimisi hyvin sosiaalinen koirakaveri. Iita ei sovi lapsiperheeseen eikä kissojen kanssa samaan kotiin. Iita on koirien kanssa leikkiessään dominoiva, ja tykkää eniten fyysisistä paini- ja hampailuleikeistä. Iita on ketterä, sinnikäs ja älykäs, ja voisi sopia oikein hyvin agility- tai muuhun harrastukseen. Iitan kanssa täytyy myös itse olla pitkäjänteinen ja osattava pitää puolensa. Jos Iitalle antaa periksi, tai liikaa hellyyttä suhteessa rajoihin, Iita alkaa ottaa helposti valtaa ja alkaa vartioimaan omistajaansa, omimaan paikkoja ja vastustamaan hoitotoimenpiteitä sekä rähjäämään remmissä. Iita on sisäsiisti, osaa matkustaa autossa ja osaa olla yksin kotona. Yksinolossa on myös erittäin tärkeää Iitan kohdalla, että kotona osataan pitää rajat ja arvojärjestys, muuten Iitasta tulee herkästi eroahdistunut. Iita tarvitsee reippaan omistajan, joka osaa kouluttaa ja sosiaalistaa nuorta koiraa eikä pelkää pöljäilyä koiran puolelta. Iita on asunut vain omakotitalossa, ja voi olla kovin äänekäs kerrostalossa, joten paras koti Iitalle olisi omakoti- tai rivitalo. Iita on sijaiskodissa Hattulassa.