Iida

Lisätty sivulle: 2010-02-10

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Iida
7/2010 Iida sai kodin Hyvinkäältä kotihoitopaikastaan

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

5.2.2011 Ihana Iida jäi tosiaan meille asumaan koiramme Chiqin kaveriksi. Tyttö tulee loistavasti toimeen Chiqin kanssa ja muutenkin on kotiutunut hyvin. Iida on edelleen arka ja uudet asiat pelottavat kovin mutta asumme rauhallisella alueella joten arkuus ei ole suurempi ongelma. Iida on todella ihmisrakas koira ja suurinta huvia onkin ihmisen naaman nuoleminen tai rapsutuksien kerjuu. Toiseksi parasta onkin sitten luiden syöminen :) Nyt vain odottelemme kevättä ja pihalla oloa aidatulla takapihalla.

***

Steriloitu narttukoira, noin 11kk

29.6.2010 Arviolta 9 kuukauden ikäinen Iida siirtyi Virumaan tarhalta Suomeen kotihoitoon.

6.6.2010: Erikoisen kauniin värityksen omaava Iida ihastuttaa minut todella. Aluksi Iida vielä hieman ujostelee mutta nopeasti Iida on jo pusuttelemassa ja saan helposti laitettua Iidalle hihnan pantaan kiinni. Aluksi Iida hieman venkoilee hihnassa mutta hetken päästä ymmärtää jutun juonen ja lenkkeily sujuukin hienosti ja rauhallisesti.

Tarhan työntekijät ovat tehneet loistavaa työtä tytön kanssa ja nykyään Iida käykin muiden koirien kanssa kävelyillä ja pellolla juoksentelemassa ja ei kuulemma lähde mihinkään ihmisen luota. Tällä hetkellä Iida ei hauku paljoa, joten ehkä myös kerros- tai rivitalo rauhallisemmalta seudulta voisi Iidalle sopiakkin. Kohtalaisen rauhallinen ja herkkyydellään lumoava Iida on juuri niitä koiria jotka tekisi mieli napata mukaan samantien :) Iidalle toivoisi todella jo sitä omaa ihmistä joka opettelsi tytön kanssa normaalia kotielämää.

25.5.2010 Iidan sisko sai jo kodin Virosta mutta Iida vielä odottelee tarhalla uutta kotia. Uusi kuva lisätty.

12.5.2010 Iida on steriloitu.

10.2.2010 Iida ja siskonsa Aada ovat elelleet jos useamman kuukauden Virumaan koiratarhalla. Aluksi tyttöset jakoivat saman häkin, mutta neitosten kasvaessa alkoi Aada pomottaa siskoaan siihen malliin että ne erotettiin toisistaan. Iida onkin sen jälkeen asustellut nyt jo kodin saaneen Possu-nartun kaverina.

Häkkiin mennessäni on Iida hiukan siskoaan arempi. Se tulee kyllä katsomaan ja haistelemaan, mutta pannan kaulaan laitto vaatiikin jo enemmän aikaa. Lopulta saan Iidan napattua syliini ja pääsemme kokeilemaan hihnassa kulkemisen ihmettä.
Possu-koiran kulkiessa edellä, käppäilee Iidakin hihnassa varoen. Silti huomaa kyllä että tyttö ei ole hihnaan tottunut ja tulevan kodin onkin hyvä varautua tekemään töitä tämän asian eteen.

Iida hakee kyllä huomiota ihmiseltä, mutta siitä huomaa myös sen, että se on tottunut etsimään turvaa toiselta koiralta. Tulevassa kodissa voisikin olla koirakaveri näyttämässä rohkaisevaa mallia. Iida on myös selvästi siskoaan äänekkäämpi häkissään ja tästä syystä luulisin että Iidalle (ja naapureille) paras koti olisikin OK-talossa :)

Iidalle etsitään nyt kotia jossa siihen ollaan valmiita panostamaan ja jossa riittäisi ymmärrystä tyttösen arkuuttakin kohtaan.

Iida luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Iidan Tallinnasta. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan Iida suoraan tarhalta yhdistyksen edustajan kanssa.
Kulukorvaus 200 euroa