Hurmuri (nyk. Humu)

Lisätty sivulle: 2007-01-22

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Hurmuri (nyk. Humu)
12/2006 Hurmuri sai uuden kodin

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

31.12.2009 Humulla menee edelleen tosi kivasti. Vieläkin sen käytöksessä huomaa positiivista muutosta. Se tutustuu nykyään melko nopeasti uusiin ihmisiin eikä enää ole niin varauksellinen, kuin aijemmin. Asumme vielä samassa paikassa, mutta olemme tammikuun lopulla muuttamassa omaan kotiin. Ostimme rivitalon päädyn, jossa on takapiha koirien ulkoiluun.

Humun elämä muuttuu ensi vuonna myös pienen ihmisen syntyessä perheeseemme. En kuitenkaan usko ongelmia tulevan. Pyrin antamaan tarpeeksi huomiota koirille myös tulevaisuudessa. Humu hieman varoo lapsia, mutta on niistä kuitenkin kiinnostunutkin.

Humu on muuten ollut terveenä, vain ajoittaiset yskät ovat sitä vaivanneet.
Käytimme sitä viimeisimmän yskän aikana eläinlääkärillä, jossa todettiin, että Humun sydän on terve. Eläinlääkäri epäili pentuajan matojen aiheuttaneen Humun keuhkoihin “vaurioita”, joiden takia sillä on herkkyys saada toistuvia kennelyskiä. Eläinlääkäri kuitenkin varmisti, ettei “vauriot” aiheuta kipua tai muita ongelmia. Koirapuistoilut, metsälenkit ja tutut koirakaverit ovat Humulle tärkeintä elämässä. :) On mukavaa, että koiramme leikkivät päivittäin myös keskenään.

Tässä muutama tuoreempi kuva Humusta. Onnellista uutta vuotta koko Rekku Rescuen väelle! :)

13.12.2008 Meillä menee edelleenkin tosi kivasti. Humun elämään on tullut viimeisen vuoden sisällä aika paljon muutoksia. Poika sai koirakaverin viime pääsiäisen tienoilla. Uusi perheenjäsenemme on 4-vuotias lapinporokoira narttu, Bella.´Bellasta on tullut Humulle tosi tärkeä leikkikaveri ja kumppani. Humu myöskin rohkaistui huomattavasti Bellan tulon jälkeen. Se ei enää ole niin arka ihmisille, kuin aijemmin. Humulla on useita tuttuja koirakavereita, joita se tapaa säännöllisesti. Koirakavereiden tapaaminen onkin Humun elämän kohokohtia. :)

Olemme muuttaneet isompaan rivitaloasuntoon. Koirat saivat hieman isomman
pihan ja enemmän tilaa. Humun lempipuuhaa on edelleen koirapuistoilu ja metsälenkit. Olen nykyään myös pystynyt pitämään sitä metsässä irti. Se ei halua lähteä enää kovin kauas tutusta laumastamme. :)

Humulta poistettiin kolmisen viikkoa sitten patti päälaelta. Leikkaus onnistui onneksi hyvin! Vielä emme ole saaneet patologin lausuntoa siitä, mikä patti oli kyseessä. Kaulurin kanssa oli vaikeaa, kun Humua pelotti olla se päässä. Onneksi se aika on nyt ohi! Muuten Humu on ollut tosi terve poika. Eläinlääkäreillä ei enää ole tarvinnut vierailla, kuin rokotusten merkeissä.

Hyvää joulua koko Rekku rescuen väelle! :) Toivoo Minna

5.3.2008 Meillä menee edelleen tosi hyvin ja Humusta on tullut niin rakas perheenjäsen kuin olla ja voi. :) Poika on edelleen tosi kiltti ja vielä uusien ihmisten kans erittäin arka. Tuskin tulee pääsemään tuosta ihmisarkuudesta koskaan kokonaan. Onneksi se on vähitellen huomannut, ettei tuttujen ihmisten seurassa tarvi pelätä. Vielä asustelemme samassa paikassa, mutta koko ajan on etsinnässä uusi koti minulle, Humulle ja mun miekkoselle. Toivottavasti löydetään sellainen, jossa Humulla on mahdollisimman paljon tilaa ulkona. Se viihtyy pihalla niin hyvin. Samoin on yhä etsinnässä Humulle kaveri.. Pentu tai aikuinen. Humu ei onneksi ole ranttu koirien suhteen, vaan sille kelpaa kaikki, jotka omistavat kuonon ja karvoja :)

Poika on ollut terveenä, mutta koiratäit ovat meitä (tai oikeastaan vaan Humua) kiusanneet viimeiset 2 viikkoa. Nyt niiden pitäisi kyllä lähteä, kun kolmannen ötökkähäädön sai eilen. Humu on tosi reipas syömämies, sekä tuoreruoka, että raksut menevät mukisematta kaupaksi. Poika on myös erittäin leikkisä ja siksi sitä usein luullaankin pennuksi :)

24.11.2007 Hurmurista tuli kuitenkin Humu, vaikka oli tarkoitus pitää sillä se entinen nimi. Meillä on mennyt tosi kivasti. Asumme nyt Oulussa rivitalossa. Humulla on aidattu piha jossa se saa ulkoilla ja juoksennella. :) Vieraita ihmisiä kohtaan se on edelleen tosi arka, mutta tuttuihin (varsinkin minuun) on jo kiintynyt. Mahaongelmien takia se on joutunut muutamat antibiootit syömään, mutta muuten on ollut terveenä.

Ollaan nyt yritetty etsiä sille pienehköä, nuorta urosta seuraksi, mutta vielä ei ole tärpännyt. Se on kuitenkin laumassa kasvanut, niin näköjään kaipaa vieläkin muita koiria kaverikseen. Mutta tässäpä on muutama kuva Humusta.

***

Uros, synt. 2004

Kuulumisia kotihoidosta:

29.11.2006: Hurmuri on sopeutunut hyvin hoitopaikkaan. Tulee oikein hyvin toimeen perheen 4v. leikatun uroksen kanssa ja kissan kanssa sekä vieraisilla olleen narttukoiran kanssa. Hurmuri selkeästi nauttii muitten koirien seurasta ja hakeutuu itse niitten luokse. Sisäsiisteys on vielä hiukan haussa, mutta sitä harjoitellaan koko ajan. On rohkaistumaan päin vietettyään nyt muutaman päivän uudessa paikassa ja on muutenkin ihana ja kaunis koira.

Suomenlapinkoira uros Hurmuri on syntynyt vuonna 2004. Väriltään Hurmuri on riistanvärinen. Luonteeltaan Hurmuri on iloinen ja vilkas poika, joka ei oikein meinaa pysyä tarhassa. Ei kuitenkaan karkaa vaan hakee pihalta ihmisseuraa.

25.11.2006 Kuje, Hurmuri ja Siina ovat suomenlapinkoiria, jotka etsivät uutta kotia kasvattajan jouduttua vaikeuksiin. Koirat ovat kotihoidossa Kajaanissa.