Hurmur (nyk. Hirmu)

Lisätty sivulle: 2011-04-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Hurmur (nyk. Hirmu)
5.3.2012 Hurmur sai kodin hoitopaikastaan Hyvinkäältä.

***

Kuulumisia kodista:

19.8.2012 Hei, Hurmuri-koiran kuulumisia ja muutama otos. Hurmurilla menee kaiketi hyvin. Hurmuri tykkää oikein kovasti leikkiä palloilla ja haastaa erityisesti isäntää hurjiin palloleikkeihin. Hurmuri osaa upeasti noutaa palloa pienen palkan voimalla. Kesällä Hurmuri on tykännyt päivystää omalla pienellä pihalla. Hurmuri on oikein iloluontoinen ja muutenkin viriili setä. Kun Hurmurin kanssa pidetään jämptisti sovituista asioista kiinni niin arki sujuu kaikilla.
Terveisin, Saara ja koirat

***

Kastroitu uros, noin 10v.

Kuulumisia kotihoidosta:

17.2.2012 Hurmuri on muuttanut kotihoitoperheensä kanssa Hyvinkäälle. Hurmurille muutto rauhaisalle alueelle paritaloon metsän kupeeseen on ollut varmasti mieluisa. Täällä ei tarvitse välittää liian likelle tulevista autoista vaan voi painella suoraan metsäpoluille. Edelleen hakusessa koti rauhalliselta alueelta, jossa Hurmuri-Heikki saisi paljon rakkautta, huolenpitoa, pehmoleluja tuhottavaksi sekä leppoisaa lenkitystä. Tositarkoituksella.

27.12.2011 Hurmurin askel on edelleen ilmava ja mieli virkeä. Hurmuri on oikein uljas ja vahva koira, vaikka ikää on jo enemmän. Ulkoillessa Hurmuri vetää välillä kovasti, mutta osaa hän ajoittain kävellä oikein taluttajaystävällisestikin. Riippuu ihan siitä millä fiiliksellä satutaan liikenteessä olemaan. Hurmuri kuuntelee kivasti taluttajan antamia pieniä ohjeita, mutta välillä korvat on jätetty kotiin. Jos ei autoja, liian lähelle tulevia koiria ja citykaneja olisi, niin Hurmurin kanssa olisi varmasti aina oikein mukavaa ulkoilla. :)

Pollyn kanssa Hurmuri on ottanut edelleen parisen kertaa yhteen. Dap-tuotteita käytetään ja ne tuntuvat herrasväkeä rauhoittavan sen lisäksi, että arjessa kaikki mieltä kuohuttavat tilanteen on yritetty minimoida. Hurmuri voisi hyvin olla perheen ainoa kulta (lisäys; syrjäseudulla asuvan perheen kulta). Kotihoidossa käyneisiin ihmisvieraisiin on Hurmuri suhtautunut oikein avoimin mielin. Seniorin terveys on pysynyt vakaana, vain yksi hammas on vähentynyt. Ohessa pari kuvaa komistuksesta.
Terveisin, hoitotäti Saara

28.10.2011 Hurmuri on ollut nyt kolmisen viikkoa hoidossa Helsingissä kahden aikuisen ihmisen ja Polly-koiran perheessä. Asettautuminen lähiökerrostaloon taisi olla aikamoinen järkytys Hurmurille, joka oli tottunut asumaan syrjemmässä. Aluksi Hurmuri antoi lenkillä ohi ajaville autoille oikein kunnon kyytiä haukkumalla ja hihnassa tempomalla. Edelleen hänen kanssaan saa olla skarppina, mutta positiivisella vahvistamisella autojen ohitukset sujuvat nyt yleensä hyvin. Lenkillä kaikki isommat koirat räksytetään, mutta pienemmät saavat olla. Meidän oman Polly-koiran kanssa on ollut muutama tappelu, jotka ovat olleet minusta resurssiriitoja. Pääsääntöisesti koirilla menee yhdessä ihan hyvin. Eivät he ole mitään sydänystävyyden valoja vannoneet, mutta pärjäävät kyllä. Työpäiviksi koirat ovat jääneet rauhallisesti odottamaan.

Hurmuri tulee tarvitsemaan lopun elämäänsä hyvää eläinlääkärin hoivaa. Hurmurilla on nivelrikko, johon hän tarvitsee kipulääkityksen. Vasemmassa etujalassa on nivelen kohdalla ”pahkura”, joka on luultavimmin vanha trauma. Hurmurin hampaat on juuri putsattu hammaskivestä. Hänen hampaansa ovat huonot, joten tulevaisuudessa hammaskiveä pitää poistaa 1-2 kertaa vuodessa sekä mahdollisesti poistaa hampaita, jos tilanne niin vaatii. Muitakin kremppoja on, mutta sellaistahan se vanheneminen on, ettei tervettä päivää näe. Kaikki hoitamiset Hurmuri on antanut tehdä todella kauniisti.

Ettei menisi ihan sairaskertomukseksi nämä kuulumiset, pitää tähdentää että Hurmuri on ihana koiruliini. Se nauttii ihmisen huomiosta, hyvästä ruuasta ja leppoisasta ulkoilusta. Yöt Hurmuri nukkuu rauhallisesti sängyssä. Virtaa ja intoa elämälle piisaa ja lelut ovat olleet todella pop juttu. Laitan Hurmurista myös kuvia kunhan ehdin.
Terveisin, hoitotäti Saara

3.10.2011 Hurmur Hirmu etsii omaa kotia tai hoitopaikkaa tosi kiireellisesti omistajan sairastuttua vakavasti ja joutuessa luopumaan koirasta.

***

12.8.2011 Hurmur sai kodin ainoana koirana Nakkilasta.

***

Kuulumisia kodista:

1.9.2011 Hurmurin nykyinen nimi on Hirmu, vaikka Hirmu hän ei ole. Hirmu elelee rauhallista koiran elämää pois kaikesta hälinästä “keskellä luonnon rauhaa” hän saa tallustella omalla pihallaan vapaana, josta nauttii suunnattomasti. Autoilu on Hirmun mielestä myös tosi mukava juttu, Hirmulla on vielä uteliaisuutta ja intoa moneen, monta kertaa on tullut mieleen mahtaako ikäarvio pitää paikkaansa. Hurmuri on todella upea koira ja hieno ystävä.

***

Kastroitu uros, noin 10v.

3.8.2011 Hurmurista ei oteta nyt kyselyitä hänelle on luultavasti oma koti tiedossa maaseudun rauhassa.

3.7.2011 Hurmur kaipaisi nopeasti sitä omaa kotia, koska hänellä on tullut hoitopaikan muiden koirien kanssa yhteenottoja. Ihannekoti olisi sellainen missä ei olisi muita koiria tai kissoja.

24.5.2011 Kuulumisia hoitopaikasta: Hurmur on juuri nyt tätä kirjoittaessani, aika lailla taju kankaalla kastroinnista. Samalla myös kuvattiin etujalat, joissa oli toisessa jo paha nivelrikko, ja toisessa alkava nivelrikko. Tästä varmasti johtuukin herran ontuminen. Uudessa kodissansa Hurmurille siis tulee varmasti olemaan jonkin verran hoitokustannuksia, jotta poika pysyy kivuttomana ja elämäniloisena. Mistään hurjista summista ei kuitenkaan ole kyse.

Tärkeintä Hurmurin tulevassa kodissa kuitenkin on että siellä noudatetaan tarkkaa ruokavaliota! Hurmur ei missään nimessä saa lihota ylipainoiseksi! Nyt hän on juuri sopivassa kunnossa, mutta jokainen ylimääräinen kilo rasittaa entistään jo kipeitä niveliä joka on luonnollisesti täysin epäreilua koiralle!

Viikonloppuna olimme käymässä kotitilallani, Kangasalla, jossa kaikki minun koirat ja Hurmur saivat juoksennella vapaana. Kaikilla oli hurjan hauskaa ja Hurmurkin innostui leikkimään muiden kanssa iloisesti häntää heiluttaen. Hän tuli myös hienosti aina kotiin kun huusin luokseni, ja on muutenkin käyttäytynyt kuin sivistynyt kotikoira. Pari kertaa hän on merkkaillut kotona, mutta se onneksi pitäisi nyt sterilisaation yhteydessä jäädä pois. Hurmur tulee hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa, mutta on hieman aggressiivinen muita leikkaamattomia uroksia kohtaan. Näitä tilanteita täytyy siis tulevaisuudessakin tarkkailla, tosin ehkä tämä käytös jää jopa kokonaan pois, nyt kun poika on kastroitu.

Tästä vanhasta koirasta tulee jollekin vielä oiva koira. Paljon liikuntaa hän ei tarvitse, eikä saakkaan nivelten takia, mutta on kuitenkin hyvin rauhallinen sohvaperuna. Kunhan hoidosta ja ruokavaliosta pitää huolen tämä herra voi vielä tuoda jollekin perheelle iloa moneksi vuodeksi, ja hän jo nyt näyttää ilmiselvästi arvostavan uutta koti-koira-elämäänsä. Hän ei reagoi mitenkään hevosiin, joten todennäköisesti myös muut isot eläimet ovat OK. Kissankin kanssa on nyt alkanut sujua hyvin. (Tosin koskaan se ei suoranaisesti ole ollut ongelma, paitsi että Hurmur oli liian utelias ainakin minun kissani mieleen.) Sitruunapannan avulla hän on nopeasti oppinut että kissoja täytyy kunnioittaa. Hurmur on äärimmäisen kiltti kaikille ihmisille ja myös lapsille, joten hän soveltuu myös perheeseen!

Yritän lähettää hänestä uusia kuvia, kun saan kamerani taas toimimaan. ;)

13.5.2011 Lempeä vanhaherra Hurmur (reg. 20763) siirtyi kotihoitoon Turun lähelle. Lisätietoja tulee myöhemmin kunhan Hurmur kotiutuu kotihoitoon.

Hurmur on arvioitu 10-vuotiaaksi, mutta iästä huolimatta Hurmur on pirteä vanhaherra, joka odottaa innokkaasti lenkille pääsyä. Hurmur on kooltaan n. 60 cm ja painoa n. 25 kg. Hurmur suhtautuu hyvin toisiin koiriin, eikä välitä toisten koirien hötkyilystä. Hurmur etsii eläkekotia, jossa voisi viettää leppoisat eläkepäivät. Lenkillä Hurmur käyttäytyy oikein nätisti ja sen kanssa on mukava kävellä. Vanhan koiran ottajan kannattaa varautua mahdollisiin eläinlääkärinkuluihin, jotka johtuvat vanhuuden vaivoista.
Tulevassa kodissa ei sopisi olla kissoja, koska heidän kanssaan Hurmuri ei tule toimeen.

Luovutusmaksu kodinvaihtajakoirasta , kastroidusta koirasta on 60 euroa, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen.